Alerjik Reflü ve Ek Gıdda Reddi

95 görüntüleme
M

Meltem G.

12 Ekim 2025 17:26
7.5 aylik oğlumun alerjik reflusu var. Reflesü için surup kullanıyor gastroenteroloj itakibindeyiz.
Hiçbir şekilde ek gıda yemiyor. Birçok besin denedim ama ne yazıkki yediği bir besin olmadı.Ben bir şey vermeye calistigimda artık sinirleniyor ağlıyor.
Doktorumuz alerji maması vermişti ancak mamayı da hiçbir şekilde iciremedik. Vanilya özütü aldık o da fayda etmedi. Şuan sadece olabildiğince süt ile beslemeye çalışıyorum. Sütü icirirken de inanılmaz yoruluyoruz, içsin diye neler neler yapmıyoruz...oğlumun acıkma tepkisini bile bilmiyorum.
Gece bir kere 100-120 CC veriyordum sütüm yetersiz olduğu için gece ogununu kaldırdım akşam beslenmesinden sabah beslenmesine kadar 12 saat geçmesine ragmen sabah biberonu verdigimde iştahla asla icmiyor . Her beslenmesi 30-45 dakika sürüyor ortalama.
Ek gıda tadimlarinda ilk olarak daha çay kaşığınınucu bir gida diline değse öğürup ardına fışkırarak kusuyordu. Şuruptan sonra bu kusmalar azaldı ancak beslenmeye ilgisi hic yok.
Bu red ne zamana kadar devam eder, zamanla düzelir diye düşünmek istiyorumancak gittikçe bu durum beni karamsarlığa sürüklüyor
Evladında Alerjik reflusu olan anneler ek gıda sürecniz nasıl geçiyor?Bircok şey denedim ama başarısızlikla sonuçlandı hep tadimlar.
S

Sara M. V.

15 Ekim 2025 15:22
Bizimde reflümüz var ve ek gıdaya yeni geçtik tadımlarda kusuyor ben beğenmediği için kusuyor sanıyordumdediğiniz gibi reflüfen mi acaba ? Aynı ilacı bizde kullanıyoruz
M

Meltem G.

15 Ekim 2025 20:09
Öğürme aslında normal ancak beraberinde kusması bizimknin beslenmeye tepki göstermesinden kaynaklanıyor.ilk zamanlarda besliyordum beslendiktn 2 saat sonra tadım yapacağımdiyelim daha diline dokunur dokunmaz öğürmeve peşine fışkırırak kusma oluyordu. Şuan bu davranışını çok şükür sürdürmüyor ancak tadimin gerçekleşmesine de müsaade etmiyor
S

Songül K.

17 Ekim 2025 06:09
Benim kızım da reflü ilk başta alerji dediler neocate kullandım ama kusması azalmadı bile ve alerjisi olmadığını anladık yoğurt falan yiyor çünkü sorunsuz benim kızım ek gıdayı çok seviyor ne versem yiyor ama hafif sıvı gıda versem hemen kusar hep muhallebi tarzında vermem gerekiyor o zaman da kabız oluyor sütüm vardı yeterliydi de ama kustuğu için veremiyorum öyle bi iki değil 5 den fazla kusuyor hep antireflü mama kullanıyoruz o biraz azalttı ama o da kabız yapıyor yoğun kıvamlı çünkü ne yapacağımızı şaşırdık asla su içiremiyorum çocuğu kucağımıza almaya korkuyoruz hemen kusuyor
M

Meltem G.

17 Ekim 2025 06:25
İştahlı bir bwbek olsun. İnşaalah yine öyle devam eder iştahı.ek gıda anlamında birçok besin denedim ama hiçbir şekilde ağzını açmıyor ne yazık ki açtı diyelim kırk yılın başında tadimladigi güç bela bir çay kaşığini geçmez. Beslenme reddi oluştuğu için sanırım bizde durum böyle ilerliyor. Kusması bebeğin çok kötü oluyor. Allah'ım şifa versin bebisinize tez zamanda. İnsanın içi gidiyor kustukca:(( sizdeki fizyolojik reflü öyleyse alerjik değilse.
Biz tedaviye ilk olarak şurup ile başlamıştık özel alınan bir şuruptu. Şimdi gaviscon infant kullanıyoruz. O da sanırım kabızlığa neden oluyor, kontrolde doktora bahsederim böyle bir etki yaptığından.
Bizimkinin işte egzamalari vardı yoğun. Ben diyet yapar yapmaz sönduler. Çok şükür diyet açtıktan sonra tekrarlanmadi ancak beslenmeye olan isteksizliği olduğu gibi devam ediyor. Beslenmeyen bir çocuk büyütmek zor 🥹🥹
Ek gıda tadimlarinda aslında bir çay kaşığı da olsa süt ürünleri tadimladik ve egzamalarda bir artış gozlemlemedim lakin bu ek gıda serüveni boyunca bir gaz problemi oluştu. Gece sürekli kımıl kımıldi. Kendi gazını çıkaramıyordu. Ben masajlarla onu desteklemeye çalıştım ancak öyle gazını cikarabildi. Ki artık 7.5 bitti 8. Aya gidiyoruz bu ayda gazin bebeği rahatsız etmiyor olması gerek. Muhtelemen besin veya besinler dokunuyor ama neyin buna neden olduğunu tespit etmesi güç. Yapılan kan testinde de güvenilir bir bulgu etmesi zor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir