Alerjik Reflü ve Beslenme Reddi

65 görüntüleme
M

Meltem G.

14 Ekim 2025 20:20
7.5 aylik oğlumun alerjik reflusu var. Reflesü için surup kullanıyor gastroenteroloj itakibindeyiz.
Hiçbir şekilde ek gıda yemiyor. Birçok besin denedim ama ne yazıkki yediği bir besin olmadı.Ben bir şey vermeye calistigimda artık sinirleniyor ağlıyor.
Doktorumuz alerji maması vermişti ancak mamayı da hiçbir şekilde iciremedik. Vanilya özütü aldık o da fayda etmedi. Şuan sadece olabildiğince süt ile beslemeye çalışıyorum. Sütü icirirken de inanılmaz yoruluyoruz, içsin diye neler neler yapmıyoruz...oğlumun acıkma tepkisini bile bilmiyorum. Her beslenmesi 30-45 dakika sürüyor ortalama.
Gece bir kere 100-120 CC veriyordum sütüm yetersiz olduğu için gece ogununu kaldırdım.akşam beslenmesinden sabah beslenmesine kadar 12 saat geçmesine ragmen sabah biberonu verdigimde iştahla asla icmiyor . Hatta gülümseyen çocuk biberonu görünce 4-5 defa bir öğüruyor.
Ek gıda tadimlarinda ilk olarak daha çay kaşığınınucu bir gida diline değse öğürup ardına fışkırarak kusuyordu. Şuruptan sonra bu kusmalar azaldı ancak beslenmeye ilgisi hic yok.
Bu red ne zamana kadar devam eder, zamanla düzelir diye düşünmek istiyorumancak gittikçe bu durum beni karamsarlığa sürüklüyor
Ne zaman ek gıdaya alışırve bu beslenmeye olan ilgisi artar:(
B

Bediha D.

15 Ekim 2025 11:58
Siz bilirsiniz ama 2 yaştan once sü tavsiye etmiyor çoğudoktor.Bagirsaklari henüzgelismedigi için sindiremiyormus.Ayricareflu yapıyormuş.hele ki uyumadan önce ve yastıksız yatiyorsa. İhtimalartar diyedisunuyorum.Ben de yaşadım ve malesef çok geçfarkettim.Sık sık hastaolan bebegimde sütükestikten sonraduzelme olmuştu.
H

Halime K.

15 Ekim 2025 12:16
Kan değerlerinde her şey norma mi ? Demir eksikliği, d vit eksikliği vs de iştahsızlık yapabilir .
M

Meltem G.

15 Ekim 2025 12:23
Sütdiye bahsettiğim anne sütü Bediha hanım 🙂
M

Meltem G.

15 Ekim 2025 12:26
Bahsettiğiniz değerlerin hepsine bakıldı maşallahonlarla ilgili bir sorun yok.bize ne yazıkki tanımiz yeni koyuldu . Aylarca ben bunun normal olmadığınıdile getirmiş olsam da tüm çocukdoktorlari normal normal deyip geçiştirdiler ta ki 6. Ayda ateslenip evde hiçbir surubu iciremem kusmasıdevaminda hastane yatisi tamamen beslenmeyibirakmasi ile kendim gastroenterolojye götürdüm ve tani konuldu. Doktorumuz tedavi için geç bile kalındığından bahsetmişti ilk olarak zaten 😑

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir