Alerjik Bebek Annesi
122 görüntüleme
R
Rumeysa Ç.
26 Ağustos 2025 18:41
Bebeğim 4 aylıkken kan testinde inek sütü 1.67 yumurta sarısı 1.0 yumurta akı 5.17 çıktı doktorumuz diyet dedi ve ben ne yiyeceğimi bilemiyorum. Süt ürünleri olmadan yemek yemek çok zormuş. Yaptığınız tarifler önerebileceğiniz seyler var mı mesela çikolata krizlerine alternatifler zorlanıyorum biraz yardım
A
Ayşe N. C.
26 Ağustos 2025 19:45
Aşkoo sıfır paketli gıda hepsin de süt ürünü var zaten süt ürünleri de yeme züberin ürünlerinden tüketebilirsin tarif olarak da canım kendi damak lezzetine göre bit şeyler oluşturacaksın bende başta çok zorlandım ama sonra alışıyorsun bebeğine de sen de çok rahatlarsın
Ş
Şifa ..
26 Ağustos 2025 19:50
Merhaba bende süt yumurta tavuk et diyetindeyim Tatlı krizlerini hurma kayısı gibi şeylerle gideriyorum tatlıların neredeyse hemen hepsine yumurta giriyor maalesef o zamanlar sütsüz sıvı yağla helva yapıyorum yada lokma tatlısı hazır olarak da doğal fındık ezmesi falan yiyorum. Denemedim ama internette sütsüz yumurtasız kek tarifleri de görmüştüm belki siz deneyebilirsiniz. Umarım tez zaman da yavrularımız düzelir.

Hanife A. ..
26 Ağustos 2025 20:01
Bende yaklaşık iki ay olacak diyetteyim. İlk başta katı biçimde yapmıyordum bebeğim.duzelmemisti. şimdi daha iyi. Alternatif buluyorum.he rseferinde. Canım tatli çekince kek yapıyorum sütsüz yumurtasız tarifler var deneyebilirsiniz. HaZir paket olarak da süt içeriği bulunmayan fındık.kremasi lotus krema gibi alternatifler var. Peynir için bazen Trakya çiftliği vegan alıyorum..bir de nilky probiyo var.
Instagram'da alerjikbebe_annesi hesabını takip edin. Bir grup var WhatsApp grubu alerjik bebek anneleri diye oraya dahil.olabiirsiniz. ☺️
Instagram'da alerjikbebe_annesi hesabını takip edin. Bir grup var WhatsApp grubu alerjik bebek anneleri diye oraya dahil.olabiirsiniz. ☺️
F
Fatma H.
27 Ağustos 2025 16:14
Bizde de çoklu besin alerjisi vardı. Emzirme dönemi boyunca bitkisel süt tükettim. Yumurtanın alternatifi yok ama süt ürünlerinin var. Önce badem sütü kattım muhallebi kek vs yaparken ama kuruyemiş alerjisi de çıkınca yulaf sütüne geçmiştim. Metro market gibi büyük marketlerde vegan peynirler oluyor. File markette hindistan cevizi yoğurdu, yulaf ve badem sütü bulabilirsin. Dondurma olarak yine file markette sorbe olanlar var.
Dışarda bir şeyler içmek istersen de ben espresso lab ya da Gloria'da belirterek yulaf sütü ile kahve içiyordum. İlk başlarda zorlanacaksın ama sonradan alışıyorsun. Vegan çikolatası vardı Ülker'in ama o üretimden kalkmış. Altınmarka'da da vegan çikolatalar var hindistan cevizi sütünden yapılan ya da yulaf içerikli bitkisel çikolata. Tadı gayet güzel.
Patlamış mısır yiyordum, cips içeriğine bakarak yiyebilirsin baharatsız.
Hepsini yavaş yavaş bebeğin tepkisine göre dene canım. Acil şifalar dilerim
Dışarda bir şeyler içmek istersen de ben espresso lab ya da Gloria'da belirterek yulaf sütü ile kahve içiyordum. İlk başlarda zorlanacaksın ama sonradan alışıyorsun. Vegan çikolatası vardı Ülker'in ama o üretimden kalkmış. Altınmarka'da da vegan çikolatalar var hindistan cevizi sütünden yapılan ya da yulaf içerikli bitkisel çikolata. Tadı gayet güzel.
Patlamış mısır yiyordum, cips içeriğine bakarak yiyebilirsin baharatsız.
Hepsini yavaş yavaş bebeğin tepkisine göre dene canım. Acil şifalar dilerim
R
Rumeysa Ç.
28 Ağustos 2025 09:13
Ay çok teşekkür ederim hepinize gerçekten zorlu süreçlerden geçiyoruz hepimiz herşey bebelerimiz için ☺️ inşallah tez zamanda iyileşir hepsii tavsiyeleriniz için teşekkürler 🙏