Alerji mi Lütfen Yardımcı Olun

165 görüntüleme
K

Kübra B. ..

7 Ekim 2025 20:41
Hocam Bebeğim 1 yaş5 günlük. Çoklubesin aleejisi var süt alerjisi bağırsak tepkiliydi ama hiç kan görmedik sadece yoğun gaz köpüklü mukuslu kakamiz vardı 5 ayda diyet açtık gaz vs bitti sadece mukus kaldı diyete gerek görmedi doktor 6 aylıkken sütum bitti mama başladık dr bilgisiyle mamaların çoğu kabız yaptıen son denedigimiz mamayla kabızlık bitti şükür 2 aydır onu kullanıyoruz ama yakalsik bı aydır azı dişi sancısı cekiyorz bu süreçte önce ateşlendi sonra ateş sonrasi döküntü oldu tam iyi oldu derken ishal başladı önce normal ishal gibiydi günde3-4-5 sayı her geçen gün arttı ve arrik mama içer içmez 5-10 dk içinde hemen kaka yapıyo bu sırada farklı doktorlarada gittik kanlar gaita parazit virüsvs hepsi temiz oyleki günde20 bez degstryorum içtiği 100 ml mamayı parça parça gürültülü bir şekilde 10 dk aralikalrla yapıp rahatliyo mama içice yine aynı döngü poposu pisikten mahvoldu.hastalik sonrası bu döngü normal mi alerjisi geçmedide tekrar mi nusketti. Azı dişlerinden mi 3 tanesinin ucu göründü bı tanesi kaldı. İshal mamasımi denesem.Bi yol gosterin lütfen
K

Kübra B. ..

7 Ekim 2025 20:48
Bu arada hocam ek gidayida red ediyo neredeyse gitmediğmiz bölüm dr kalmadi şu aralar demiri biraz düşük çıktı odabenim hatam sanırım demir ilacını biraz aksattikgecen ay ama diğer değerleri normal Aralık'ta gastri gördü gelişimsel pediatri vs ama yok yemek istemiyo ergoterapi önerdiler sadece.ama aklımınbi köşesinde hep alerji ihtimali gtmiuo çünküanne sütü alırken hiç biberon reddi yaşamadim (sağımlabesliyodum) ne zamanki sütm azaldı mama başladık beslenme reddi birlikte başladı aşamadık bı türkü hep uykudavs beslesim
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

11 Ekim 2025 10:36
Kübra hanım Öyküünüz besin alerjisine benzemiyor ancak tanıyı netleştir tirmek için bu alanda tecrübeli bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ederim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Ekim 2025 10:49
Diş çıkarma dönemlerinde ishal ve pişik en sık gördüğünüz durumlardan tamamen normal. Ancak beslenme sayısı düşerse sıvı alımı olmazsa çişli bez sayısı azalırsa muhakkak tekrar hekime gitmelisiniz
K

Kübra B. ..

17 Ekim 2025 07:42
Ecem hanım yanıt için teşekkür ederim yazdıktan2 gün sonra kesildi ishal durumu
K

Kübra B. ..

17 Ekim 2025 07:43
Ayça Hanim teşekkürler yanıt içinkisa bı süre sonra kesildi ishalimiz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir