Akşam Uykusu

332 görüntüleme
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 16:33
kızlar merhaba 4 aylık bebeğim günde 4-5 uyku yapıyor öğlene kadar yaptığı 2 uyku max 30-40 dk sürüyor öğlen uykusu 2-2.5 saat sürüyor uyanınca emiyor ve tekrar bi yarım saat daha uyuyor saat 16-17 den sonra 19’a kadar uyutamıyorum sonra bi yarım saat uyuyup uyanıyor 21 den önce yatıramıyorum 1-2 kere gece kalkıyor sabahta 6-7 gibi uyanıyor bu akşam uykularını nasıl düzenleyebilirim sizce? memede uyuyor bu arada çok nadir kucağımda gezinerek uyutuyorum
T

Tuğba S.

30 Eylül 2025 16:56
Benimde3 ay10 günlük bebeğim uyanıklık süresi 1 buçuk iki saati geçince uykuya geçişi çok daha zor oluyor ve uyuduğunda da kısa uyuyup uyanıyor uyku sinyali olduğunda direk uykuya geçirmemiz lazım gözünü ovuşturma esneme boş bakış gibi bide emerek uyuduğu için bence gaz yapıyor olabilir mi karnına belki ondan huzursuz oluyor olabilir bebişiniz ben benimkini ya ayakta sallıyorum ya da bebek arabasında sallıyorum emerek uyuyan bir bebek değil her bebeğinhuyu çok farklı herhalde ya Allah kolaylık versin hepimize
B

Berçem Ç.

30 Eylül 2025 17:05
Bizimkine çok benziyor , herkes bu hallerine şükredin diyor daha beterleri varmış 😂
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 17:37
Merhaba güzel anne.
Benim düşüncem gündüz öğlen uykusu biraz sorun oluyor sanırım. Gün içinde uyuması gereken uykunun büyük bir kısmını öğlen karşılıyor çünkü. Öğlen daha erken kaldırmayı deneyip emzirdikten sonra da uyumasını engelleyip 1 buçuk saatlik bir uyanıklık süresi sonrası tekrar uyutmayı deneyebilirsiniz. Ve gün içinde daha çok aktivite yaparak biraz enerji harcamasını sağlayabilirsiniz. Ama bildiğim kadarıyla 4 aylık bir bebeğin minimum uyanıklık süresi 1 buçuk saat bu 2 saate kadar uzayabiliyor. Birde destekle uyuduğu için gece uykuları sorun oluyor olabilir.
Sadegül T.

Sadegül T.

30 Eylül 2025 17:51
Benim bebeğim 4.5 aylık sabah 7.30 uyanıyor ilk uykusunu 9da de uyutuyorum 10 da uyaıyor 12 de uyutup 13.30 uyanıyor sonra 3.30 de uyutup saat 5’e yakın uyanıyor ve birdaha uyutmuyorum akşam 20.00 dedıgımde yüzünü yıkayıp karnını doyuruyo .20.30 buluyor uyuması ve grcr 12 ‘de gözleri kapalı aglar karnı doyurup tekrar yatagına bırakıyorum gece 2 defa uyanıyor. Bu şekılde kendine bır duzene sokmalısın ve emın ol en fazla 1 hafta sürüyor uyması henım oglum 20.30 dedıgınde gozlerı artk gıdyor
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 18:02
@Şeyma Arslan merhaba gün içinde 30-40 dk memede ve yatakta uyuduğu süreleri toplam yazdım yoksa yatırınca 10-15 dk anca uyuyor bu yüzden öğlen uykusunda ellemiyordum ama dediğiniz şekilde yarın deneyeceğim çok teşekkür ederim
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 18:06
@Sadegül Tatar inanın rutinlerden düzenden evden çıkmıyorum düzeni bozulmasın diye özellikle uyku öncesi hep rutin şeyler perde kapatma alt değişimi biraz kucak biraz ninni sonra meme uyuyor saatlerede çok dikkat ediyorum zaten sinyalleri veriyor uykusu gelince
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 18:33
@Damla Elmas Yörükinşallah işe yarar ama uyku bölünmelerinde ki en büyük sebeplerden biri de destekli uyutma yani emerek uyuduğu içinde sık sık uyanıyor. Bebeklerin uyku döngüleri var yani hafif uykudan derin uykuya geçerken bunu meme de yapmaya alıştığı için derin uykuya geçeceği zaman meme arıyor ve bulamadığı içinde derin uykuya geçemeden uyanıyor ve tekrar uyumuyor. Benim bebeğim mesela 25. Dakikada uyanıyor eğer yanında değilsem geri uyuyamıyor ama yanındaysam bir kere gözünü açıyor ve sonra geri uykuya dalıyor. Bebeğinizi gözlemleyip ona göre bir çözüm yolu deneyebilirsiniz. Mesela beyaz gürültünün biz çok faydasını gördük. Ve kesinlikle oyun oynama aktiviteden hemen sonra alıp uykuya götürmedik çünkü o zaman daha çok karşı koyuyordu. Oyundan sonra böyle daha sakin konuşmalarla oyuncaklardan ve fazla uyarandan uzaklaştırıp kucakta sakinleştirip öyle uykuya geçirince daha rahat uyuyor. Mesela artık beyaz gürültüyü açınca uyuyacağını anlıyor.
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 18:48
@Şeyma Arslan ya ben emerek uyumasından hiç rahatsız değilim ama dediğiniz gibi destekli oluyor uykusu bölünüyor aslında gece 7-8 saat uyuyabiliyor uykusu bölünmeden bazen emzik desteği veriyorum aslında yatağında uyumaya alıştırsam iyi olacak yoksa boynum gibi belimdede fıtık çıkacak 😆
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 18:50
@Tuğba Seymen ya o kadar dikkat ediyorumki uyku saatlerine uyanıklık saatlerine sürekli saate bakarak yaşıyorum günü😆 gazı yok kendisi çok rahat çıkartıyor ama bu ara atak dönemi sanırım çok sık emiyor belki midesi çok doluysa rahatsız oluyordur ama emmedende durmuyorki😥
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 18:50
@Berçem Çalışkan haydaa buna şükür mü😆yandık
T

Tuğba S.

30 Eylül 2025 18:57
Emzik tutuyor mu uykuya geçişlerinde ben emzik veriyorum daha rahat dalıyor yani bencetutmuyorsa bir alıştırmaya çalışın o şekilde rahat uykuya geçer inşallah
D

Damla E. Y.

30 Eylül 2025 18:58
@Tuğba Seymen bu kız meme ve emzik farkını anlıyor sanırım asla o anda tutmuyor kucağımda uyuturken alıyor sadece😆
T

Tuğba S.

30 Eylül 2025 19:02
Valla kucakta uyutmayı bende bir bir buçukhafta yaptım taşınma süreci geçirdik o sürede alıştı da şimdi bıraktı şükür herkes kucakta uyutma sonra ağırlaşınca çok zorlanırsın dedi ama şimdi de geceleri kafam kalkmıyor yanımda uzanarak emziriyorum orda uyumaya alıştı yanımda yatağına yatırınca uyanıyor ya da uyusa da daha sık uyanıyor valla çok zor dönmeye başlayınca ne olur bilmiyorum yanıma çok almamam lazım uyurken düşmesine karşı Allah kolaylık versin hepimize 🥲🙏🙏
Sadegül T.

Sadegül T.

30 Eylül 2025 19:45
@Damla Elmas Yörük karnının tam doyduğuna eminmisin peki çünkü tam doymadıkları zamanda sık sık uyanıyolar
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 20:12
@Damla Elmas Yörük ya biz anneler olarak kıyamıyoruz 🥹 şimdilik belkikucakta tutmada sıkıntı yok ama ağırlaşınca fena oluyor 😂 bir de alıştırmanız en iyisi çünkü şuan dönebiliyor mu bilmiyorum ama dönmeye başlarsa o zaman bir kaç dakika da bir uyanmaya başlayacak ve her uyanmasına meme isterse çok fena bir duruma düşersiniz. 😱 benim tosbağam dönmeye başladığında yüzüstü yatmayı bilmediği için sürekli uyanıyordufena uykusu var ama habire dönüp durduğundan uykusu da çok bölünüyordu. Şimdi neyseki yüzüstü yatmaya alışma aşamasında :)
D

Damla E. Y.

1 Ekim 2025 05:35
@Sadegül Tatar evet kilo alımı çok iyi doymadığını düşünmüyorum
D

Damla E. Y.

1 Ekim 2025 05:36
@Şeyma Arslan yok henüz dönmeye başlamadı yeni 4. ayına girdi ya kendimi birkaç sene uykusuzluğa alıştırsam iyi olur 😆
Şeyma A.

Şeyma A.

1 Ekim 2025 06:03
@Damla Elmas Yörük bir kaç sene diyerek çok iyimser konuştunuz 😂
D

Damla E. Y.

1 Ekim 2025 17:48
@Şeyma Arslan bugün 4 uyku yaptırdım toplam 3.5 saat’i yaydım 4 uykuya ve akşam 8 de uyuttum hala uyanmadı umarım uyanmaz😆
Şeyma A.

Şeyma A.

1 Ekim 2025 19:59
@Damla Elmas Yörük yaa çok sevindim uyanacağını sanmıyorum tekrar acıkana kadar. Hala uyuyordur umarım :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir