Akşam Huzursuzluğu
117 görüntüleme
C
Ceren E.
19 Ağustos 2025 14:46
Bebeğim 2 aylık, sabah uyandığında gün içerisinde çok normal oluyor, emiyor uyuyor uyanıkken iletişim kuruyor ancak akşamüstü (genelde 6-22 arası) uyanıksa çok huzursuz oluyor memeyi itiyor ve sürekli ağlıyor, zor sakinleştiriyoruz, bu bir rutine bağladı, normal midir değiştirilebilir bir şey midir ?
R
Rabia A. T. P. ..
19 Ağustos 2025 21:25
Bildiğim kadarıyla buna cadı saati deniyor benim bebeğimin bu şikayeti ile doktora gittiğimde kolik teşhisi kondu. Tabi bu teşhis 2 haftalıkken kondu. Bunun üzerine kusma ve kilo alamama olunca reflü dendi ve reflü tedavisine başladık kilo alımı düzeldi ve belirttiğiniz saatlerde ağlaması azaldı. Şu an 2 buçuk aylık artık cadı saatlerinde uyumaya başladı. Eğer yoğun kusma kilo alamama veya bunlardan bağımsız gaz çıkartmıyor ise doktor ile görüşmeniz tavsiye ederim.
Ek olarak bu saatlerde ben ağlama krizine girdiğinde duş aldırıyordum. Müslin örtüyü örtüp bol bol karnına su döküyordum. Bir noktada da stres çok önemli sakin kalmaya çalışın sizin stresiniz onun ağlamasını ve huzursuz olmasını tetikliyor olma ihtimali yüksek.
Ek olarak bu saatlerde ben ağlama krizine girdiğinde duş aldırıyordum. Müslin örtüyü örtüp bol bol karnına su döküyordum. Bir noktada da stres çok önemli sakin kalmaya çalışın sizin stresiniz onun ağlamasını ve huzursuz olmasını tetikliyor olma ihtimali yüksek.
C
Ceren E.
25 Ağustos 2025 15:36
Kusma veya kilo alamama durumu yok şuan, gaz problemide yaşamıyoruz ancak bu saatlerde genelde kısa kısa bağırarak ağlıyor. Oyalayabildiğim kadar oyalıyorum ancak son çare emzirip uyutuyorum 😅 uykusundan uyandığında da yıkayıp akşam uykusu için hazırlığa geçiyorum.
Bu genelde tüm gün evdeysek oluyor. Eğer dışarıdan geldiysek veya dışarıdaysak çok nadir oluyoe anlamıyorum, evden mi sıkılıyor acaba 😅
Bu genelde tüm gün evdeysek oluyor. Eğer dışarıdan geldiysek veya dışarıdaysak çok nadir oluyoe anlamıyorum, evden mi sıkılıyor acaba 😅
B
Begüm B.
25 Ağustos 2025 18:47
Bu aylarda çok sık rastlanıyor sanırım bizdede olmuştu meme konusunda zorlamanızı önermem aksi halde direk meme reddi yapabilir
E
Edanur D.
30 Ağustos 2025 05:59
Aynı durum bızde de var 2.5 aylık son 10 gündür daha da çok arttı. Bağırarak uyuyor emmek istemiyor 30 dk cıvarı boyle bazen daha uzun bazen daha kısa. gece saat 3 ten sonra da sürekli ıkınıyor en son 5.30 gıbı kalkıp kaka gaz çıkışı olup emzirip 2 saate yakın uyuyor