Ağzını Açmıyor Neden
196 görüntüleme
S
Sinem Ö.
8 Eylül 2025 16:34
6. ayımızdayız alerji maması kullanıyoruz 2 3 öğünde anne sütü alerji mamasını zorla içiriyorum artık anne sütünüde içmek istemiyor ek gıda geçmeye çaşışıyoruö ağznı açmıyor bu ay 300 gr almış nasıl beseşeyeceğim yoruldum:(
M
Meltem G.
10 Eylül 2025 14:28
Aynı problemle ben de aylardır bogusuyorum. Ne yazık ki alerjik reflü tanısı bize yeni konuldu. Bir hafta öncesinde görüştüğümüz gastrocu tedaviye geç bile kaldığınızdan bahsetti hatta
Ek gıda için yaptığım gözlemler sonucunda ek gıdaya hiç hazor olmadığını hissedebiliyordum ancak çok küçük tadimlarla sürece baslmak istedik ama ne yazık ki her ne denedi isem çay kaşığının ucu diyebilirim hatta porsiyon olarak kustu. Biraz tokken deneme yaptı isem hatta içtiği tüm sütleri fışkırır tarzda kustu
Ben diyete yeni girdim ve diyetle birlikte ister istemez sütte azalma görülüyor. Bunun için hekim alerji maması yazdı ama çok zorlukla icirebiliyorum
Genel olarak ciddi düzeyde bir beslenme reddi yaşıyoruz. Ben ona teklif etmesem ve uğraşmasam açlık belirtisi vermeyecek vermiyor. Akşam doyurduğum ve sabah doyurduğum saat dilimi arasında 12 saat olsa dahi 12. Saatte biberonu teklif ettiğimde kafasını çeviriyor.
2.5 ay-6 ay arası çoğunlukla çocuğumu uykuda besledim. Bunun normal olmadığını., beslenme problemi yaşadığımızı her gittiğim farklı hekime yenilememe rağmen kimse bunu onemsemedi. Tek yaptıkları stesteskop ile dinlemek ve tartı alımına bakmak oldu. Bir de meme reddi deyip işin içinden sıyrıldılar . Son olarak artık ateşi yükselip evde şurupla ateşini kontrol edemediğimiz için hastane yatisimiz yapıldı. Hastaneden taburcu olacağımız gün ben rica edip yeşil alan açtırarak çocuğumu gastroenterolojiye götürdüm. O zamana kadar bana paranoya anneymisim gibi davranan çok hekim oldu
Reflü için ilaç tedavisine1 hafta öncesinde baslandi ancak bu süreç nasıl ilerleyecek benim için kocaman bir boşluk... Ek gıda askıda çünkü ne verirsem vereyim anında öğürup kusuyor
Çocuğuma tek lokma dâhi verememek çok canimi acıtıyor
Ayrıca benim oğlum da asla ağzını açmıyor, neden aleejik bebeklerde bu görülüyor anlayamıyorum...
Ek gıda için yaptığım gözlemler sonucunda ek gıdaya hiç hazor olmadığını hissedebiliyordum ancak çok küçük tadimlarla sürece baslmak istedik ama ne yazık ki her ne denedi isem çay kaşığının ucu diyebilirim hatta porsiyon olarak kustu. Biraz tokken deneme yaptı isem hatta içtiği tüm sütleri fışkırır tarzda kustu
Ben diyete yeni girdim ve diyetle birlikte ister istemez sütte azalma görülüyor. Bunun için hekim alerji maması yazdı ama çok zorlukla icirebiliyorum
Genel olarak ciddi düzeyde bir beslenme reddi yaşıyoruz. Ben ona teklif etmesem ve uğraşmasam açlık belirtisi vermeyecek vermiyor. Akşam doyurduğum ve sabah doyurduğum saat dilimi arasında 12 saat olsa dahi 12. Saatte biberonu teklif ettiğimde kafasını çeviriyor.
2.5 ay-6 ay arası çoğunlukla çocuğumu uykuda besledim. Bunun normal olmadığını., beslenme problemi yaşadığımızı her gittiğim farklı hekime yenilememe rağmen kimse bunu onemsemedi. Tek yaptıkları stesteskop ile dinlemek ve tartı alımına bakmak oldu. Bir de meme reddi deyip işin içinden sıyrıldılar . Son olarak artık ateşi yükselip evde şurupla ateşini kontrol edemediğimiz için hastane yatisimiz yapıldı. Hastaneden taburcu olacağımız gün ben rica edip yeşil alan açtırarak çocuğumu gastroenterolojiye götürdüm. O zamana kadar bana paranoya anneymisim gibi davranan çok hekim oldu
Reflü için ilaç tedavisine1 hafta öncesinde baslandi ancak bu süreç nasıl ilerleyecek benim için kocaman bir boşluk... Ek gıda askıda çünkü ne verirsem vereyim anında öğürup kusuyor
Çocuğuma tek lokma dâhi verememek çok canimi acıtıyor
Ayrıca benim oğlum da asla ağzını açmıyor, neden aleejik bebeklerde bu görülüyor anlayamıyorum...
S
Sinem Ö.
10 Eylül 2025 17:42
Allah kolaylık versin reflü kusma yok bizde süt alerjisi dendi 3 ay katı bi diyet yaptım sütüm gitti şuan çok az geliyo sağarak veriyorum doğduğundan beri çok iyiydi sütüm stres diyet malesef bittirdi nerdeyse sütümü alerji maması anca uyluda verebiliyorum çok iştahlı bi bebekti 3. aya kdr mama ne zmn başladk iştah gitti gastroya yönlendrdiler aöa bi faydası olcgını düşünmedm gitmedim gerçekten zor bi dönem ek gıdayla rahatlarız diyodum ama yok yani 1 saat ugraşıyorum 120 ml içirmek için
M
Meltem G.
10 Eylül 2025 19:34
Gastroenterolojiye gitmeyi ihmal etmeyin derim. Çünkü biz ne yazık ki saçma sapan o doktorlardan sonra yeni tani aldık. Belki 3. Ayda gittiğimiz alerji uzmani bize tani koyabilseydi şuan bu durumda olmazdık. Ve doktor da muayenemizde geç bile kalmis olduğumuzu söyledi tedavi için...
Sizinle hemen hemen aynı aylardayiz ve aynı sorunlarımız var ne yazık ki😭
Sizinle hemen hemen aynı aylardayiz ve aynı sorunlarımız var ne yazık ki😭
S
Sinem Ö.
10 Eylül 2025 19:37
gidicem muhakkak teşekkürler 🌸
M
Meltem G.
10 Eylül 2025 23:23
Bu arada kilo alımınız nasıl Sinem Hanım
S
Sinem Ö.
11 Eylül 2025 03:02
çok güzeldi 1 kilo aldık hep 8 kilo şuan ama geçen ay 500 ge bu ayda 300 gr almş
M
Meltem G.
11 Eylül 2025 04:47
🧿 Bizim kilo alımı geçen ay 250 grm olmuştu yani uzun zamandan beri beslenebilmesine adadım kendimi diyebilirim. Ki bir de bu ay ateşli hastalık geçirdiği için ekstra olarak kustu ve besleyemedim
Sizde beslenme nasıl peki sizde mi devamlı uğraş veriyorsunuz beslensin diye
Sizde beslenme nasıl peki sizde mi devamlı uğraş veriyorsunuz beslensin diye
S
Sinem Ö.
11 Eylül 2025 07:08
4 5 saatte bir beslemeye çalışıyorum öncesi zaten içmiyor gece biraz süt sağıyorum sabah anne sütüyle başlıyoruz 120 130 ml bidahaki beslenmesi mama oluyor 1 saat uğraşıyorum 100 ml içsin diye artık kırmızı balık falan izletiyorum mecbur başka türlü içmiyor akşam 8 de gece uykusuna geçiyor anne sütüyle uyutuyrum yine uyurken 11 12 gibi mama veriyorm yine uyutken içiyor çnkü sıkıntı yok ama gün içinde orulıyorum akşama kadar biberon elimde geziyorum bi yandan sağmaya çalışıyorum yıpratıcı bi süreç ek gıda uğraşıyorm ama uok yani yemiyor
S
Sinem Ö.
11 Eylül 2025 07:09
bugün hippn 5 tahıllı kaşık mamasını alıcam onu seven bebek çokmuş mamayı onun içine hazırlayıp karıştırıp meyve püresi birde öyle yediriyolarmış
M
Meltem G.
11 Eylül 2025 08:11
İnşallah tez zamanda yer evlatlarımız. Gercekten inanılmaz yorucu bir süreç. Cumlelerinizde kendimi buluyorum.Ek gıda bizim askıda şuan. Hekimimiz ben anlatacağım dedi bakalım kontrolden sonra tadimlara tekrar başlayacağım ama bir hafta öncesine kadar ne verdiysem kabak, havuç , patates, yoğurt, avokoda,muz , yoğurt labne, bezelye bal kabağı hepsini kustu. Ağzı zaten kilitti . Güç bela ağzını açtığında çay kasiginin ucu ile veriyordum sonuç hep hüsran oldu .
Ben de bu zamana kadar sagimla beslemistim. Sağım yaparak vermek ekstra yorucu oluyor emen bir bebeğe göre 😑
Ben de bu zamana kadar sagimla beslemistim. Sağım yaparak vermek ekstra yorucu oluyor emen bir bebeğe göre 😑
S
Sinem Ö.
11 Eylül 2025 11:23
gerçekten sağım işi çok zor benim son damlaları zaten bitti oda bizde kusma yok kanlı kaka var tek fark deriden alerji testi yaptırmak istiyorum ama bebeklerde pek doğru sonuç vermiyor diyolar bilemiyorum iyi bi doktor bulmam lazm
M
Meltem G.
11 Eylül 2025 19:33
Bu alerjilerin de cilt bağırsak tepkili diye ayrılıyor sizin kanlı kaka varsa bağırsak tepkimeli yüksek ihtimalle. Cildinde egzaması var mı
Bize ilk 3 aylıkken yapılmıştı ama bu aylarda yapılan testlerin aslında güvenirliği yok. Gittiğim prof da bence bunun gayet farkında idi ama bazı şeyler ne yazık ki ticarete dökülüyor
Şuan bence doğru çıkma ihtimali daha yüksek testin. Bulunduğunuz yerde tıp fakültesi varsa daha güvenilir olabilir.. hangi ilde ikamet ediyordunuz İstanbul ise arkadaşım bana bir öneride bulunmuştu
Bize ilk 3 aylıkken yapılmıştı ama bu aylarda yapılan testlerin aslında güvenirliği yok. Gittiğim prof da bence bunun gayet farkında idi ama bazı şeyler ne yazık ki ticarete dökülüyor
Şuan bence doğru çıkma ihtimali daha yüksek testin. Bulunduğunuz yerde tıp fakültesi varsa daha güvenilir olabilir.. hangi ilde ikamet ediyordunuz İstanbul ise arkadaşım bana bir öneride bulunmuştu
S
Sinem Ö.
18 Ekim 2025 21:53
bursada gittim fakulteyede sadece kan testi yapıldı