Ağlayarak Uykuya Geçme Sorunu
86 görüntüleme
E
Ezgi E. ..
25 Ekim 2025 13:59
Herkese merhaba bebeğim 3.5 aylık. Bir hafta sonra 4 aylık olacak. Son günlerde uyutma pozisyonu aldığım anda kendini yirtarcasina ağlıyor. Bu aglamalarina dayanamayıp bıraktığımda asla uyumuyor. Ama böyle de sanki işkence ediyormuşum gibi hissediyorum. Berbat bir his. Acaba güvenli bağlanma durumunu zedeler miyim diye korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizce bu 4. Ay uyku gerilemesi mi ve aynı durumu yaşayan var mı ya da çözüm önerisi olan var mı?
G
Gözde K.
25 Ekim 2025 14:36
Merhaba, benim bebeğimde 4 aylık 2 hafta önce aynı sorunu yaşıyoduk.. bir kaç sefer arabada bile uyuttum, evde bebek arabasıyla bile gezdirdim uyusun diye. Sonra bir kaç yerden okuduğum şeyleri uygulayım dedim. Çok direndiği zaman kucağımda sakinleştirip tekrar tekrar denedim. Her dirençte aynı şeyi uyguladım. Ve bi süreç olduğunu kabul ettim. Şimdi de uykuya kolay geçip yarım saat sonra uyanıyo😀
E
Ezgi E. ..
25 Ekim 2025 14:40
Gözde Hanım ben maalesef kucağımda sallayarak uyutuyorum zaten. Siz nasıl uyutuyorsunuz ya da nasıl bir yöntem denediniz de bu krizi atlattınız paylaşabilir misiniz?
G
Gözde K.
25 Ekim 2025 14:44
Ben ayağımda sallıyorum. Uyku aralıklarını iyi takip ediyorum uyanıklık süresi çok artınca yorgunluk sebebiyle sakinleşemiyolar. Uykuya geçmeden önce hiç bir uyaran bulundurmuyorum, sakinleştirici müzik açıyorum hafifçe sevdiği pozisyonda sallıyorum.. eğer ağlarsa ortam değiştiriyorum. Bu şekilde ilerleyerek uyutmayı deneyin 🙏🏻
E
Ezgi E. ..
25 Ekim 2025 14:50
Çok teşekkür ederim Gözde Hanım🙏