Ağlayarak Uykudan Uyanma
209 görüntüleme
A
Ayşe M.
4 Eylül 2025 18:37
Bebeğim 7.5 aylık erkek 9kilo. 1 ay oldu olmadı, çok hareketlendiğinden anne yanı park yatağının alt kademesinde yatırıyorum. Bazen içinde oynuyor hiç sevmiyor değil ancak o günden bu yana geceleri çok sık uyanıyor. Özellikle gece 3’ten sonra. Ve ağlayarak uyanıyor. Bu sırada hastalandı göğsü boğazı dolu biraz ve arka arkaya diş çıkartıyor. Şu an 3. dişini (üst) çıkarmak üzere. Gece uyandığında emzirmezsem dalamıyor. Akşam uykusuna da emerek geçiyor gerçi. Ancak gündüz bakıcımız bakıyor ve kucakta uykuya dalmasına rağmen gündüz de mızırdanarak veya ağlayarak uyandığı oluyor. 2 kere uykuya geri döndürüldüğü oluyor. Uyku hijyeni ve kaliteli gece uykusu için önerilere ihtiyacım var 🙏🏻
A
Ayşe M.
6 Eylül 2025 17:38
Dün ve bu gün emerken kulağını tuttuğunu farkettim belki diş dolayısıyla ağrısı oluyor. 1 çay kaşığı dolven verdim gece uykusundan önce. Uykuya dalmanın yarım saat sonrasında ağlayarak uyandı. Emdi. Yatırıyorum yeniden. Bu gece nasıl geçecek bakalım.
A
Ayşe M.
9 Eylül 2025 18:01
Bir fark olmadı. Acaba bezer durumu yaşayan yok mu? 8 de yatırdığım bebeğim 1saat oldu 3 kez ağlayarak uyandı. Emerek geri daldı. Daha sabaha kadar kaç kez kalkarız bilmiyorum.
H
Hacer O. ..
9 Eylül 2025 19:28
Ben de aynı durumu yaşıyorum. Üç aylık ağlayarak hatta çığlıkla uyanıyor bazen. Memede sakinleşiyor. Çok sık uyanıyor. Sizin gibi gece uykusunda bile 45dk bir saatte bir uyanıyor
A
Ayşe M.
9 Eylül 2025 19:30
Umarım bir sonuca varırız. Artık yanıt alamadığım için kendi kendime not tutmak adına yazmaya başlamıştım 😔

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
10 Eylül 2025 06:54
Merhaba, 🌺Bebeğinizin yaşadığı uyku hijyeni sorunu, hastalık ve diş çıkarma gibi fiziksel nedenlerin yanı sıra, uykuya dalmak için emmeye ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin geceleri sık uyanmasının ana nedenlerindendir. Vücudu rahatsız olan bir bebekten kesintisiz uyku beklemek gerçekçi değildir. Öncelikle bebeğinizin fiziksel rahatsızlıklarını gidermeniz faudalı olacaktır. İyileştikten sonra, gece uykusu için emme ile uyuma arasındaki bağı koparmaya çalışın. Yatırarak veya kucağınızda sallayarak uyutmak yerine, yatağına uyanık bir şekilde bırakarak kendi kendine uykuya dalma becerisini kazanmasına destek olabilirsiniz.
A
Ayşe M.
10 Eylül 2025 08:52
Teşekkür ederim 💐

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
10 Eylül 2025 10:21
Rica ederim 🌼