Ağlayarak Uyanma
130 görüntüleme
S
Seda A.
27 Ağustos 2025 19:13
Bebeğim 8 aylık. Yaklaşık 4 aydır geceleri ilk bir saatten sonra ağlayarak uyanıyor daha doğrusu gözleri kapalı ya ağlıyor ya da çığlık atıyor. Uykuya geçişi kısmen desteksiz diyebiliriz. Yatarak emziriyorum uyanık bir halde emzik alıyor ve kendi kendine uyuyor. Bahsettiğim çığlıklar ve ağlamalarda çoğu zaman emzikle sakinleşiyor ama bazen o da fayda etmiyor, emerek sakinleşiyor. Bu durum çok yorucu olmaya basladı sürekli yanında oturuyorum uykuya geri döndürmek zorlaşmasın diye. Neden olabilir bu? Çözümü olan var mı?
Z
Zeynep N. A.
27 Ağustos 2025 19:33
4 ay çok uzun bir süre. Ne atak haftası ne diş sancısı bu kadar sürebilir. Doktorunuzla görüştüğünüzde muayenesinde bir olumsuzluk yoksa sandığınız gibi desteksiz uyuyor olmayabilir. Derin uykuya geçişte tekrar destek arıyor gibi duruyor. Uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz diye bir kitap var. Şu an ben de 8 aylık bebeğlme 22 gündür bu yöntemle eğitim veriyorum. Faydaısını gördüm. Bence uyku eğitimini düşünebilirsiniz. Emin olun şu an bebeğiniz daha çok ağlıyordur.
S
Seda A.
28 Ağustos 2025 05:54
Biz uyku eğitimini denedik ama maalesef gelebildiğimiz nokta bu. Eskiden sallanarak uyuyordu ve cok direniyordu simdi direnmeden uykuya geçiyor ama bugün babası uyutmayı denedi cok ağladı. Emerek rahatlayıp sonra emzikle uyumaya şartladı sanırım kendisini
Z
Zeynep N. A.
28 Ağustos 2025 11:58
Olabilir, bir de uyku sinyallerini doğru zamanda yakaladığınızdan emin olun bence. Bazen bir 5 dk bile çok şey fark ettirebiliyor