Acillll
171 görüntüleme

Edanur D.
7 Ekim 2025 21:15
Bebeğim8 aylık kafasını kapıya vurdu ikikaşının arası hafif şiş ve kızarık buz koysam bişey olurmu yada önemli bişey varmıdır hastaneye götürmelimiyim fazla ağlamadı diyerek canı çok yanmadı sandım ama morarıcak sanırımmm lütfen acil cevap verim
B
Büşra Ö. ..
7 Ekim 2025 21:27
Bi kaç saat uyutmayın kusma var mı gözlerinde kayma denge kaybı var mı takip edin içiniz rahat etmezse gözlemler sonrası götürürsünüz ben yataktan düştüğünde dr a sormuştum bunları demişti
M
Melike E.
7 Ekim 2025 21:47
Evet kusma olmaması lazım gözleri bakışları normal olucak ve uyutmamak lazım bir kaç saat. Ve buz koyabilirsiniz sabredebildiği kadar üşütmeden tabi.
Y
Yasemin K.
7 Ekim 2025 21:55
Geçmiş olsun. Açık yarası var ise veya çok sert çarptıysa, bu çarpmaya bağlı kafasında travma olan bölgede çökme vs varsa hemen götürmenizi tavsiye ederim. Ancak sıradan diyebileceğimiz ev kazalarından ise 48 saat takip etmeniz gerekiyor. Tedbiren birkaç saat yakın takip, uyumaması iyi ama dayanamaz ise uyurken yanında bulunun. (Normal uyku saati gelmişse) çarpar çarpmaz uyku saati olmamasına rağmen uyku hali önemlidir çünkü. Bu 48 saat içinde fışkırır tarza kusma, denge kaybı, gözaltılarında anormal morarma veya bebeğin normali dışında yapacağı herhangi bir nörolojik bulgu olursa hemen götürmelisiniz.Buz vs tabiki uygulayabilirsiniz