Acil Yardım Pişik
97 görüntüleme
İ
İlayda N. ..
5 Ocak 2026 21:13
Merhabalar bebeğim 8 aylık ama yaklaşık 15 gündür pişikle mücadele ediyorum molfix bez kullanıyorum molfix ıslak mendil değiştirmediğim şey kalmadı gene aynı durum oluyor çişli şekilde de bekletmiyorum azıcık yapsa bile alıyorum ama böyle isir isir oluyo beli poposu pipi pipi kenarları ne yapmam lazım neden oluyor bilen varmı

Afranur K.
5 Ocak 2026 21:32
Çocuğunuzun poposunu bol bol havalandırın, ben kızımda pişik olduğunda her alt değiştirmede 10-15 dk kadar havalandırma yapıyorum mutlaka,
Pişik olduğu dönemlerde ıslak mendik kullanmak yerine ya akan suyun altında yıkıyorum ya da pamuğu kaynatılmış ılımış suyla ıslatıp siliyorum,
Doğal kantaron yağı / mustelanın pişik kremini gündüz dönüşümlü kullanıyorum,
Gece sindirim azaldığı için idrar çıkışı vs. Az olur bu dönemde ce daha uzun etki etmesi için sudo krem kullanıyorum
Bi de yediğiniz besinleri kontrol etmenizi öneririm benim kızım portakal yediğimde çok etkilendi mesela ya da dün sadece 2 sıkım çiğköfte yememe rağmen bugün azıcık da olsa Poposu kızardı mesela.
Pişik olduğu dönemlerde ıslak mendik kullanmak yerine ya akan suyun altında yıkıyorum ya da pamuğu kaynatılmış ılımış suyla ıslatıp siliyorum,
Doğal kantaron yağı / mustelanın pişik kremini gündüz dönüşümlü kullanıyorum,
Gece sindirim azaldığı için idrar çıkışı vs. Az olur bu dönemde ce daha uzun etki etmesi için sudo krem kullanıyorum
Bi de yediğiniz besinleri kontrol etmenizi öneririm benim kızım portakal yediğimde çok etkilendi mesela ya da dün sadece 2 sıkım çiğköfte yememe rağmen bugün azıcık da olsa Poposu kızardı mesela.
İ
İlayda N. ..
5 Ocak 2026 21:34
Tam tersi benim bebeğim 2 s bi mama içiyor bellemiş mama saatini kendi ağlayarak kalkıyor vermezsem
S
Sinem C.
5 Ocak 2026 21:40
Merhaba benim kızım 2 yaşında ve ek gıdayla başlayıp 15 aylık olana kadar süren bir pişik sorunumuz olmuştu ne kremler fayda etti nede kan veya idrarında bir sorun görüldü. Eğer sizinde ek gıdadan sonra probleminiz ortaya çıktıysa verdiğiniz gıdaları takip edin doktorumzu her ne kadar pişik yapmaz desede ‘’ yemeklerine koyduğum sarımsak, kereviz, avokado ‘’ bizde hala pişik yapıyor. Islak mendil veya Pamuk kullanmayın kesinlikle her kakadan sonra yıkama yapıp tam kuru haldeyken altını kapatın ve pişik kremi sürmeyin biz piyasada ki tüm pişik kremlerini denedik ve çözümün krem sürmemek olduğunu çözdük. Kremler asla işe yaramıyor ve bölgeyi nemli tutup mantara daha çok zemin oluşturuyor. Bizim deneyimimiz bu şekilde oldu umarım size de faydalı olur.

Elif i. c.
5 Ocak 2026 21:43
Saf sızma zeytinyağını ocakta yakıp pişiğe sürün en kötü pişiğe bile hemen çare oluyor çevremde herkes bu yöntemi kullanıyor çocuklarımız çok şükür hiç pişik olmaz

Ayşe N. C.
5 Ocak 2026 21:54
Yıkamak ve havalandırmak çok faydalı ıslak mendili yıkayarak kullanabilirsin
M
Merve D.
6 Ocak 2026 07:06
Geçmeyen pişikler için doktor fito kremi önerdi.3 gün kullanmak şartı ile. Ayrıca prima bez kullandım.  islak mendil yerine islak pamuk kullandım.  ilk günden faydasını gördüm