Acil Yardım Eder Misiniz

96 görüntüleme
M

Merve U.

21 Ağustos 2025 16:26
Bugün sabahtan beri aşırı ishal oldum ne yapsam geçmedi bende hastaneye gittim 3 aylık bebeğim var emziriyorum dedim bana serum takıldı fakat içine dramamine ve buscopan da katıldı. Çok endişeliyim araştırdığımda emziren anneler kullanamaz ibaresi gördüm doktora ısrarla sordum bir şey olmaz dedi eve geldim sütümü sağıp dökmeli miyim
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

21 Ağustos 2025 17:03
🔹 Kullanılan ilaçlar ve emzirme
1. Buscopan (Hyoscine butylbromide)
• Anne sütüne geçişi çok düşüktür.
• Emzirme döneminde genellikle uygun dozlarda güvenli kabul edilir.
2. Dramamine (Dimenhidrinat)
• Antiemetik (bulantı giderici) bir ilaçtır.
• Anne sütüne geçebilir ve özellikle bebekte uyku hali, huzursuzluk, bazen beslenme güçlüğü yapabilir.
• Amerikan Pediatri Akademisi bu grubu “emzirmede dikkatle kullanılmalı” şeklinde sınıflandırır.

🔹 Ne yapılmalı?
• Tek seferlik uygulamalarda genellikle ciddi bir risk beklenmez.
• Ancak bebeğin 3 aydan küçük olması durumunda ilaçların etkisi daha belirgin olabilir.
• Eğer serum yeni takıldıysa, ilaçların uygulanmasından sonraki 6–12 saat emzirmeye ara vermek ve bu sürede sütünü sağarak atmak daha güvenli olur.
• Daha sonra emzirmeye devam edilebilir.
• Bu sırada bebeği uyku hali, emmeme, aşırı huzursuzluk, ciltte döküntü, solunumda farklılık açısından gözlemek gerekir.

👉 En doğrusu, hem ilacı yazan doktoruna hem de bebeğin çocuk doktoruna “emzirme için güvenli aralık” sorulmasıdır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir