Acil Oda Sıcaklığındaki Anne Sütünu Isıttm Bebeğim İçmedi Dolaba Koydum Tekrar İcirebilir Miyim?
157 görüntüleme
S
Sema E.
22 Ağustos 2025 20:38
Sorum yukarıda süt artırmak için power pomping yaptım içmesi için isittim içmedi dolaba koydum tekrar versem zararlı mi

Esra Ş. T.
Ebe
22 Ağustos 2025 20:47
Anne sütü ısıtıldıktan sonra tekrar dolaba konmamalı tüketilmeyen kısmı atılmalıdır. Yani sütü tekrar veremezsiniz.
S
Sema E.
22 Ağustos 2025 20:50
Yaaa emin misiniz ben dondurmadim yada doalaptan çıkarmadim ama sütüm yokta çok kıymetli dökmek zoruma gidiyor çok üzüldüm
B
Beyza B.
22 Ağustos 2025 20:52
Oda ısısındaki sütü ısıtmanıza gerek yok. Isıtmazsanız 3-4 saat kalabilir ve verebilirseniz. Biberon ağzına değdikten sonra da 1 saat kalabilir ( ben 2 saate kadar tutuyorum bir sorun yaşamadım) yani dolaba koymak için acele etmeyin
S
Sema E.
22 Ağustos 2025 20:57
Bu konuda bilgi eksiğim var benim burada sorup öğrendim sağım yaptım sütümde yok mamada almıyor uyanırsa napacagim süt gitti çok gerginim üzgünüm çaresizim şuan

Ayça K. A.
Hemşire
22 Ağustos 2025 21:24
Maalesef dökeceksiniz ısıtılan süt saklanamaz.Kaldı ki oda sıcaklığında da saklamanız mümkün olmazdı biberonda bebeğe verilen ve bir kısmı içilmiş süt saklanamaz , hiç içilmemiş ısıtılmış süt bir daha dolaba konamaz dökünüz

Esra Ş. T.
Ebe
22 Ağustos 2025 21:32
Stres arttıkça süt üretimi yavaşlayacaktır sütü üretmek için önemli iki hormondan biri oksitosin ve stresle baskılanır aşkın ve sevginin hormonu öncelikle çok zor olduğunu biliyorum ama kendinizi biraz sakinleştirin balkona çıkıp 5 dakika kafanızı boşaltın ne kadar çok emerse bebek süt o kadar fazla üretilir ama dediğim gibi stres önümüzdeki tek engel her annenin sütü bebeğine yetecek miktardadır kendinize inanın farkı göreceksiniz sağımın üstünden ne kadar geçti ? Tekrar sağım yapabilirsiniz yada emzirebilirsiniz engel bir durum yoksa. Sağımda gelenden çok daha fazlasını alır bebek kendi emerken en güçlü pompadan daha güçlü bebeğiniz