Acil! Kendı Kendıne Yemek Yemıyor :(

130 görüntüleme
R

Rabia G.

13 Ekim 2025 10:47
Oğlum 2,5 kg doğdu ve aşırı iştahsız bir bebek olunca kilo alması için sürekli ben yedirmeye çalıştım. Şimdi 19 aylık ama hala kendi çok sevdiği kurabiye türleri haricinde yemek masasında oturup kendi yemek yemiyor. Benim üç tane etli köfte yedirmem 1.5 saatimi alıyor. Bu durum beni gerçekten hem çok yoruyor hem de endişe ettiriyor. Bu durumu yaşayan ve çözüm oluşan var mı acaba?
A

Aysu Ü.

13 Ekim 2025 11:16
Ben oğluma yemek yerken kitap okuyordum veya mama sandalyesini cam önüne koymuştım etrafı izleyerek yiyordu belki fikir olur
R

Rabia G.

13 Ekim 2025 11:35
Bizimki mama sandalyesinde bile oturmak istemiyor yemek yiyeceğini bildiği için 🥲
S

Sevilay S.

16 Ekim 2025 18:13
Yemekkonusunda ısrarcı davranmayın sadece teklif edin. Mama sandalyesinde oturmıyırsa yerde verin önce yemek yemeyi keyifli bir hale getirin, görev olarak düşünmesin . Sonra teklif edin ve ulaşacağı yerlere meyveler koyun. Yavaş yavaş acıktıkça yiyecektir siz ısrar edince görev gibi görüp yemek istemez
R

Rabia G.

16 Ekim 2025 18:14
Teşekkür ederim deneyeceğim
E

Essnsr

17 Ekim 2025 00:16
Kızımda öyleydi en sonunda köfteleri bile minik minik ayırıp yere koydum kendi kendine yedi:) sonra düzeldi zaten şimdi sandalyesinde yiyor hatta sadece kendi yemek istiyor bizden yemek istemiyor:)
R

Rabia G.

17 Ekim 2025 05:34
Bunu ne kadarlıkken yaptı 😀

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir