Acil- Besin Zehirlenmesi ve Emzirme
82 görüntüleme
K
Kardelen Ü.
11 Ağustos 2025 05:56
Dün akşam tavuktan olduğunu düşündüğüm bir besin zehirlenmesi yaşadım. Herhangi bir ilaç almadım. Bebeğimi emzirmem sorun olur mu?

Ayşenur E. ..
11 Ağustos 2025 06:23
Eğer hafif–orta şiddette bir gıda zehirlenmesi (mide bulantısı, kusma, hafif ishal) geçiriyorsanız, çoğu durumda emzirmeye devam edebilirsiniz. Çünkü gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler veya virüsler genellikle anne sütüne geçmez.
Anne sütü, aksine, bebeğe sizin bağışıklığınızdan geçen antikorlar sayesinde koruma sağlar.
Ama şu durumlarda dikkatli olun veya doktora danışın:
• Yüksek ateş (38,5°C üzeri)
• Şiddetli sıvı kaybı (ağız kuruluğu, az idrar)
• Kanda veya dışkıda kan görülmesi
• Salmonella, Listeria, E. coli O157 gibi ciddi bakteri şüphesi
• Doktorunuzun verdiği emzirme ile uyumsuz ilaç kullanımı Geçmiş olsun lütfen dikkatli olun.
Anne sütü, aksine, bebeğe sizin bağışıklığınızdan geçen antikorlar sayesinde koruma sağlar.
Ama şu durumlarda dikkatli olun veya doktora danışın:
• Yüksek ateş (38,5°C üzeri)
• Şiddetli sıvı kaybı (ağız kuruluğu, az idrar)
• Kanda veya dışkıda kan görülmesi
• Salmonella, Listeria, E. coli O157 gibi ciddi bakteri şüphesi
• Doktorunuzun verdiği emzirme ile uyumsuz ilaç kullanımı Geçmiş olsun lütfen dikkatli olun.
K
Kardelen Ü.
16 Ağustos 2025 17:02
Merhaba tekrar,
Covid olmuşum emzirmeyle ilgili bir sorun olmadı hem çocuk doktorumuz hem de dahiliye uzmanı emzirme ile ilgili bir engel yok dedi. Daha sonra başlığa bakıp faydalanmak isteyen olursa diye güncelleme geçiyorum :)
Covid olmuşum emzirmeyle ilgili bir sorun olmadı hem çocuk doktorumuz hem de dahiliye uzmanı emzirme ile ilgili bir engel yok dedi. Daha sonra başlığa bakıp faydalanmak isteyen olursa diye güncelleme geçiyorum :)