Acil! Ateşi 38.9

212 görüntüleme
Cihan K. .

Cihan K. ..

24 Ağustos 2025 17:18
Kızım 4 aylık. Öğleden sonra yavaş yavaş ateşi yükselmeye başladı. En yüksek 38.9 u gördük. Doktor boğazında biraz kızarıklık var dedi. Ilık duş aldırdım, calpol verdim, sürekli emziriyorum. Hafif düşüyor gibi şu an. Boğazındaki enfeksiyonun ilerlememesi için ne yapabilirim ek olarak önerileriniz var mı
E

Elif S.

24 Ağustos 2025 18:18
ateşlerinizi uygulamadan takip olarak not alın, osman bey gerekirse dönüş yapacaktır,
çok geçmiş olsun , antibiyotiklik bir durum mudur bilemedim 🤔 4 aylık bebeğe ek gıda da verilmez boğazı için , sık emzirme dışında bir şey akıl edemedim🥲
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 18:24
Ortam sıcaklığını düşürün sadece bezi ile kalsın. 4 saatte 1 Calpol verebilirsiniz paranox s fitil varsa onu da kullanabilirsiniz. Ateş takibi yapıp uygulamaya not alın lütfen
G

Gökçen O.

24 Ağustos 2025 18:31
Aynı durumu iki gün önce yaşadık öncelikle geçmiş olsun. Doktor kan sonuçları temiz çıkınca viral enfeksiyon dedi antibiyotik vermedi. Benim oğlum da 4 aylık calpol dolven dönüşümlü ver dedi ama ben dolveni ağrısının en yüksek olduğu dönemde bir kez verdim sadece onun dışında calpol verdim 4 saatte bir ve bol bol emzirdim. Dün gün içinde huzursuzdu ama bugün normale döndü. Emzirmek gerçekten en büyük ilaç
Cihan K. .

Cihan K. ..

24 Ağustos 2025 18:39
Hepinize teşekkür ederim öncelikle. Gökçen hanım size de geçmiş olsun. Bizim doktor neden kan testi istemedi acaba. Hiç aklıma da gelmedi söylemek. Kan testi yapılması gerekir miydi acaba. Yoksa bademciklerdeki kızarıklığı görünce sebebini anladı da o yüzden mi istemedi
S

Selin Y.

25 Ağustos 2025 09:23
Benim kızım da aynı 4,5 aylık biz de covid pozitif geldi ama ateşi kontrol altına aldık şimdi üst solunum yolları kötü burnu tıkalı vs sürekli emzirmeye çalışıyorum
Cihan K. .

Cihan K. ..

25 Ağustos 2025 09:28
Çok geçmiş olsun Selin hanım. Umarım çabucak atlatırsınız. Covid testi yapmayı doktor neden uygun gördü, spesifik bir belirti var mıydı covid olduğuna dair. Bizimki de aynı olabilir mi acaba
B

Büşra

25 Ağustos 2025 09:41
Benim bebeğimde 2 aylıkken gece ateşlenmişti en fazla 38.9 a çıkmıştı. Hemen şehir hastanesi çocuk aciline götürmüştük. Sürüntü, akciğer filmi, kan tahlili ve idrar tahlili almışlardı. Her şeyi temizdi ama sürüntü testinde covid pozitif gelmişti. Doktor bol bol besleyin ve calpol verebilirsiniz eğer tıkanma morarma olursa hemen acile getirin demişti. Çok şükür bebeğim 1 günde iyileşmişti.
S

Selin Y.

26 Ağustos 2025 07:05
Bence salgın var bu sıralar forumda da nerede görsem covid pozitif bebişler siz de yaptırın derim sadece ateş belirtisiyle gittik biz ciğerleri temiz çok şükür dinledi. Kan tahlili ve idrar da istemişti
M

Merve Y. K.

26 Ağustos 2025 14:38
Ateş takibini nereden yapacağız acaba?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir