Acil 18. Ay Aşı Sonrası Yürümede Zorluk Aksama
105 görüntüleme
E
Esma D.
27 Ekim 2025 13:29
Merhaba arkadaşlar, cuma gün aşı olduk. İki bacaktan bir ağızdan. Sapasağlam girdik eve geldik 10 dk top koşturdu.neyse aksam baktım aksayarak yürüyor. Dedm bacağı acıyor heralde aşı sonuçta ağır bi aşı. Ama bugün pzt ve yine aksıyor. Aşıdan kaynaklı bacağına bişey mi oldu çocuğun ya. Baktım nette yürümede zorluk yaşayan olmus kasmıstır kendisini diye ama korkuyorum ortopediye mi çocuk doktoruna mı kime gitmeliyim yaşayan olfu mu
E
Emine S.
27 Ekim 2025 13:49
Bizim de 18. Ay aşısı iki koldan bir ağızdan oldu kolun birinde iltihap gibi şişlik var1 haftadır ama geçer demişti hemşire siz bence önce kendi doktorunuza gidin sonra o sizi yönlendirir
E
Esma D.
27 Ekim 2025 16:30
18. Ay aşısı bacaktan olmuyor muydu? Valla büyük oğlumda da sanki o aşıda yürümedezorluk olmustu ama uzadı şuan korkmaya başladım açıkcası. Hemşireye sordum aşı yapan aaaa hemen direkt azarı bastı. Asla aşıdan olamaz aşı ile ilgili değil ya sapasağlam yürüyerek girdik. Diyebilirsin kendisini kasmıstır ya da evet bazen olabiliyor bi doktor görsün falan bişey de. Hemen red etti.
B
Bedriye D. ..
30 Ekim 2025 16:33
Durumuzunuz geçti mi acaba kızımbu gun asi oldu 3 4 saat biseyi yoktu sonra ağlamayabaşladı asi yapılan yerler acıyor çok ağlıyor uyumuyor
E
Esma D.
30 Ekim 2025 16:36
5. Gün ortopediye gittim. Zaten 5 gün beklemeniz lazm. Acıması ağlaması normal ama biz aşı sonrası sağ bacak aksadı. Hala da aksıyor ilk güne göre normal ama aksıyor. Ortopedi uzmanı hem röntgen hem ultrason baktı kemik kalça bişey yok sadece minimal effüzyon( duyunca korktum) olusmus dedi tam keşişme yerinde. Aşıdan yani aldığıvirüsten de olabiliyor çok kastığı incittiği için de oluyor dedi. Yani ödem sıvısı. 5 gün sabah aksam dolven verdi. Ağrısı yok dedim kızdı dolven sadece ateş düşürüvü değilmiş. Ödem gidericiymiş. İlk kez duydum ve okudum cidden öyleymiş. 5 gün sonra bakacak.
B
Bedriye D. ..
30 Ekim 2025 16:48
Çok geçmiş olsun şimdi doktora götürmek için 5 gün beklemem mi gerekir asi yerleri çok acıyor çok zor uyudu sizde aynı durumu yaşadınız mı agri sorunu
E
Esma D.
31 Ekim 2025 14:01
Evet ama o geçiyor.aşı yeri acıyor sonra içersii sert oluyor geçiyor. Bugün 7. Gün mesela bebeğim daha rahatyürüyor. Amadiğer aşılara göre 18. Ay zormus bunu anladm