Aç mı Tok mu?
84 görüntüleme

Burcu K. Y.
30 Eylül 2025 13:12
Merhabalar,bebeğim yeni 10 aylık oldu doğum kilosu 3080 gram iki hafta önce 11.5 kg ve 77 cm olduğunu söyledi doktoru. Tahmin ettiğiniz üzere beslenmesinde bir problemim yok ek gıda ile arası gayet iyi ama uyurken 400 cc mama versen onu bile içiyor ek gıdasını günde üç öğün vermeme rağmen hala mamaya ihtiyaç duyması açlıktan mı yoksa alışkanlıktan mı ya da en fazla kaç cc mama vermeliyim inanın bilmiyorum doktorumuz 12. ayda mamayı bırakacağımızı da söylemişti nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

Çağla K.
30 Eylül 2025 13:24
Canım kilosu gayet iyiymiş maşallah 🌸 Gece 400 cc biraz fazla olabilir, aslında bu aylarında bebekler geceleri daha çok alışkanlıktan uyanıyor. Yavaş yavaş miktarı azaltıp gündüz beslenmesini biraz daha güçlendirebilirsin. Gece uyandığında su vermek ya da yanında sakinleştirmek de işe yarayabiliyor. İstersen doktoruna da danış, senin için en sağlıklısını söyleyecektir 💕

Burcu K. Y.
30 Eylül 2025 13:27
Gece uyanmıyor ☺️ akşam 20:00-20:30 arasında uyuyor sabab 7 de kalkıyor maşallah diyim..sadece yatağına yatırdığımda biberonunu istiyor. Ben de haliyle doymadığını düşünüyorum mama veriyorum verdiğim mamayı bitirip boş biberonu emmeye devam ediyor bu sefer tekrar mama takviyesi yaptığında onu da içiyor benim sorunum bu😂

Çağla K.
30 Eylül 2025 15:32
Maşallah uyku düzeni çok güzelmiş 🌸 Aslında bu durum doyma ihtiyacından çok biberonla uyuma alışkanlığı gibi görünüyor. Yavaş yavaş mamayı azaltabilir ya da yerine su koyabilirsin. Biberonsuz uyumaya geçişte sırtını okşamak, ninni söylemek gibi yöntemler de işe yarıyor 💕

Burcu K. Y.
30 Eylül 2025 15:36
Uyku arkadaşıyla uyuyor aslında ama bu gece uyanmalarında biberonu eline verip uyumaya devam ettiğimizden böyle bir alışkanlık edindi gibi yavaş yavaş miktar azaltıp bırakmayı deneyeceğim

Çağla K.
30 Eylül 2025 16:30
Evet benim kızımda aynı sekilde 60ccye düşürdüm en sonunda bakalım nasıl devam edeceğiz, umarım halledersiniz 🌸🙏🏻

Burcu K. Y.
30 Eylül 2025 16:31
Umarım :(