9aylık Uyku
52 görüntüleme
R
Rümeysa A.
2 Ekim 2025 01:36
Bebeğim 9.5 aylık son 2 haftadır geceleri ağlayarak kalkıyor. Kucakta gezdiriyoruz eğer durursak ağlamaya başlıyor sabaha karşı uyuyor tekrar. Bi ağrısı var ama çözemiyorum ya gaz ya da diş ne yapmam gerek. Tetagil veriyorum karnına masaj yapıyorum

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
2 Ekim 2025 07:10
Merhabalar 🌼 Bu durum uyku gerilemesi veya ayrılık kaygısı dönemine denk geliyor olabilir. Öncelikle, Tetagil ve masaj uygulamanıza rağmen ağrı çözülmüyorsa, diş veya gazdan başka bir tıbbi sorunu (gizli reflü, kulak enfeksiyonu vb.) ekarte etmek için bir çocuk doktoruna başvurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Davranışsal açıdan ise, gece uyandığında onu kucakta gezdirmek yerine, yatağında kalarak sırtını okşayarak veya pışpışlayarak sakinleştirmeyi deneyin. Bu, ona kendi kendine güvende olma ve uykuya geri dönme becerisice-eeretir. Gündüzleri bolca kucak teması ve ayrılık-birleşme oyunları (ce-ee) oynayarak ayrılık kaygısını hafifletin.
R
Rümeysa A.
2 Ekim 2025 07:25
Teşekkür ederim cevabınız için. Kucağıma alınca sakinleşiyordu sadece bu gece yatakta sakinleştirmeyi deneyeceğim. Gündüzleri yeteri kadar cee e oyunu oynuyoruz aslında o da öğrendi benimle birlikte oynuyor ama yeterli gelmiyor gündüzde kucağımdan inmiyor sanırım ayrılık kaygısından