9.ay Kızamık Aşısı Zorunlu mu?

232 görüntüleme
B

Büşra T.

10 Eylül 2025 09:18
Bebeğim 10 aylık ve sağlık ocağından kızamık aşısını yaptıralım diye aradılar doktorumla konuştuğumda hastanede çalışmıyorsanız okulda da çalışmıyorsanız kreşe okula çocuğunuz gitmiyorsa bu ayda gerekli değil 12.ayda yaptırabilirsiniz dedi bende sağlık ocağına öyle dedim tekrardan 2-3 kez arandım bakanlık zorunlu kılıyor yapılması lazım diye çok arada kaldım yardımcı olur musunuz?
Ö

Öznur Ç.

10 Eylül 2025 09:46
Bu ara vakalarda artış olmuş o yüzden 12. Ayda yapılan kızamık aşısı 9. Aya alınmış bize öyle dediler
Yiğidonun a.

Yiğidonun a.

11 Eylül 2025 04:39
Bize de malum ülkeden insanlar geldiği için dokuzuncu aya da aşı konduğu söylendi. Doktorumuz yaptırmanızı öneririm dedi dün yaptırdık. Gece ateşi kol altından 38 idi.
M

Maide ..

11 Eylül 2025 12:20
9. Ay kızamık asisi tekrar doz olarak geçiyor. Doktorumuz özellikle yabancı yoğunluklu bölgeler ya da salgin bölgeleri icin gerekli oldugunu söylemişti bize de .
Sanıyorum sağlık ocağında bir dilekce vermek gerekiyormuş.
B

Büşra T.

11 Eylül 2025 12:24
Bizim doktorumuzda zaten 1 ay sonra 1.yaş aşısı yapılacağı için gerek olmadığını söyledi yabancı yoğunluklu bir yerde ya da salgın bölgesinde değiliz
F

Fatma S. ..

11 Eylül 2025 12:43
Daha önceden zorunlu değildi 3.5 yaşındaki kızım o zaman olmamıştı. Ama şimdi zorunlu aşı takvimine alınmış sağlık ocağı öyle dedi ve oğlum bugün oldu.
Hatice Z. Ç. .

Hatice Z. Ç. ..

16 Eylül 2025 15:35
Bize de zorunlu değil denilmişti oğlum 2 gün sonra 10 aylık olacak. Bugün aradılar zorunlu oldu diye. Ne oluyor anlamış değilim
B

Büşra T.

16 Eylül 2025 15:39
Ekim ayında 1 yaşında olacağı için ve doktorla konuştum o da hastanede ya da okulda çalışmıyorsanız vb risk taşıyan iş yapmıyorsanız gerekli değil dedi bende yaptırmadım zaten bir ay sonra yaptırcam
G

Gizem Ç. A.

21 Eylül 2025 08:01
Merhaba kızımda yumurta hassasiyeti olduğu için 9. Ay aşısını yptırmadım doktorum yapılmasına gerek yok dedi ama sağlık ocağı özellikle yapmamız lazım diye 10 kere falan aradılar en son sağlık ocağındakilerle tartışıp doktorumu aradım. Doktorumuz zorunlu doz değil1 yaşında yapılacak ben yapılmasını önermiyorum dedi öyle ikna ettik. Sağlık ocağındakiler biraz abartıyorlar durumu. Bu arada bebeğinizde yumurta hassasiyeti varsa 9. Ayda aşısını çocuk doktorunuzla konuşmadan yaptırmayın.
B

Büşra T.

21 Eylül 2025 08:02
Gerçekten tam olarak bende de aynısı oldu doktorumuz zorunlu değil gerek yok dedi ama sağlık ocağı 2 güne bir arayıp daraltıp durdu en son imza verdim yaptırmadığıma dair
G

Gülistan Ü. ..

23 Ekim 2025 04:20
İkizlerim var 9 aylik bizide aradılar ikilemde kaldım Antalya da yaşıyoruz napmaliyim bilemedim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir