9.ay Aşısı Zorunlu mu
130 görüntüleme
A
Ahsen A. ..
23 Ekim 2025 12:33
Bugün kızımın 6. Ay aşısını olduk9. Ayda aşımız var ocakta gelin dendi bende 9. Ay aşısı zorunlu mu dedim bir yaşına kadar yok sanıyordum evet zorunlu imza alıyorum yapılmayacaksa dendi Osman hocada dün veya önceki gün bu aşıyı yaptırtmıyorum gibi birşey söylemişti zorunlu mu ? Bir yaşında zaten yapılmayacak mı zaten aşılar konusunda kafamızı yeterince karıştırıyorlar şu aralar yapılan açıklamalar la ne yapmalıyız Konya’da yaşıyoruz henüz çalışmıyorum yaptımalımıyız
F
Fatma S. ..
23 Ekim 2025 12:41
Önceden değildi ama artık zorunlu dedi sağlık ocağı o yüzden bizde 9. Ayda yapıldı. ilk çocuğuma yapılmamıştı mesela
N
Naz E.
23 Ekim 2025 12:45
Evet artık zorunlu olmuş ama ben imza verip 9. Ayda yaptırmadım 1 yaşında yaptıracağım

İlsu O. K.
23 Ekim 2025 13:07
Merhaba benzer bir konu bende açmıştım bu aşı ile ilgili benimde kafam karıştı açıkcası :/
M
Müjgan ..
23 Ekim 2025 13:14
Merhaba arkadaşlar kızım nötropeni tanısı aldığında 9. Ay aşısı yaptirmamisti nötropeni düzelince artık 11 aylık olmak üzereydi ama sağlık ocağında hiç imza vermedik 1 yaşında diğer aşılarını yaptırdık
A
Ayse G.
23 Ekim 2025 13:24
Bizim doktorumuz da önermedi sağlık ocağı çağırdı zaten hasta idi çocuk gidemedik. Niye önerip önermediğini anlamıyorum
R
Rüm ..
23 Ekim 2025 13:30
Bu konu şuan gündemde bende alerjisi olmasına rağmen yaptırdım ama böyle görünce acaba zararı olur mu diye de çok düşünüyorum neden önerilmiyor acaba yaptıranlar olarak yan etkisi kalır mı acaba
A
Ahsen A. ..
23 Ekim 2025 14:29
Ben bu ay doktorumuza gitmedim nasılsa aşı var diye gittiğimde soracağım ona göre bi yol izleyeceğiz
H
Hamide Ş. ..
28 Ekim 2025 12:46
8 aylığız biz de özeldeki doktorumuza danıştık bir kaç gün önce yapılmasını tavsiye etti