9 Buçuk Aylık Bebeğim de Kansızlık
90 görüntüleme
K
Kübra N. B. ..
5 Eylül 2025 14:11
Kızım da kansızlık çıktı. Son üç ayda sadece toplam 700 gram almış. Kilosu az iştahı da öyle ne çok iyi ne de çok kötü.
4.ayından itibaren ocean demir damlasıni kullanıyorduk. Haziran da bakılan kan degerleri ile bir hafta önce bakılan kan değerleri aynı çıkmış. Doktor su niyetine içirmişsin hiçbir faydası olmamış dedi. Ferro sanol şurubu sabah akşam birer ölçek olarak içmemizi söyledi. Bir haftadır kullanmaya başladık. Ama kızım çok zor içiyor. Sabahları zar zor veriyorum yarısını döküyor falan. Akşamları düzensiz veriyorum içmiyor çünkü. Portakal suyu ile denedim içmedi. Başka nasıl verebilirim. Akıl verin lütfen kanları iyice düşecek diye korkuyorum.
Sonuçları şöyle çok mu düşük?
TOTAL DEMİR BAĞLAMA 292
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ 266
DEMİR 26
FERRİTİN 40.9
4.ayından itibaren ocean demir damlasıni kullanıyorduk. Haziran da bakılan kan degerleri ile bir hafta önce bakılan kan değerleri aynı çıkmış. Doktor su niyetine içirmişsin hiçbir faydası olmamış dedi. Ferro sanol şurubu sabah akşam birer ölçek olarak içmemizi söyledi. Bir haftadır kullanmaya başladık. Ama kızım çok zor içiyor. Sabahları zar zor veriyorum yarısını döküyor falan. Akşamları düzensiz veriyorum içmiyor çünkü. Portakal suyu ile denedim içmedi. Başka nasıl verebilirim. Akıl verin lütfen kanları iyice düşecek diye korkuyorum.
Sonuçları şöyle çok mu düşük?
TOTAL DEMİR BAĞLAMA 292
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ 266
DEMİR 26
FERRİTİN 40.9
K
Kübra G.
7 Eylül 2025 22:49
Ben de oğluma aynı şurubu kullanıyorum sabahları aç karnına 1 ölçek içiyoruz ben biberonun içine koyuyorum bir de portakal suyu sıkıyorum biraz içine öyle içiyor doktor c vitamini ile emilimi daha iyi demişti bir de aç olması önemli
N
Nesibe U.
10 Eylül 2025 08:59
Kızım 20 aylık ilaçlık bir durumumuz olunca kucağıma yatırıyorum şırıngayla basıyorum ağzına yoksa imkansız ilaç içirmem şırıngayla deneyin
E
Elçin G.
10 Eylül 2025 09:12
Şırınga ile verebilirsiniz birde emilimi artırmak için mutlaka bir C vitamini ile destekleyin. Mesela sabah aç karnına demir damlasından önce ben şırınga ile 5ml portakal suyu verip bi 10dk sonra demir damlasını veriyorum. Birde demir ağırlıklı beslemeye çalışıyorum yine C vitamini ile destekleyerek. Demir vitamininden 1 saat sonra yemek yediriyorum. Süt ürünleri olmayan bit kahvaltı veriyorum. Süt ürünleri ihtiyacını öğlen karşılıyorum
K
Kübra N. B. ..
12 Eylül 2025 04:24
Teşekkür ederim hanımlar. Kusura bakmayın yeni gördüm mesajları. Şuruplarin içinden çıkan enjektör oluyor ya onunla veriyorum ama çoğunu ağzından çıkarıyor normal enjektör ile mi denesem diye düşünüyorum bir farkı olur mu bilemedim. Portakal suyu ile de denemiştim onu da anlayıp içmedi. Biberon kullanmadı hiç o yuzden biberon yok evimiz de ama suluğuna falan mı katsam. Birde sabah akşam birer ölçek dedi doktorumuz ama ben sabahları anca zorla vermeye çalışıyorum akşamları kalıyor 🥺