9 Aylık Menenjit Aşıları

65 görüntüleme
Ç

Çiğdem B.

11 Ekim 2025 18:23
Bebeğim 9 buçuk aylık henüz menenjit aşılarına başlamadık nasıl bi takvim oluşturmalıyız?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Ekim 2025 18:26
9. Ayda başlayabilirsiniz daha fazla geciktirmeden yaptırın
Ş

Şeyda İ.

13 Ekim 2025 06:34
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan merhabalar ayça hanım memenjit aşıları en geç ne zaman başlanmalı, 2 ay 21 günlük kızım 3. Aya girdiğinde rota yaptıracağım ama aşıları biraz ağır atlatıyoruz 4 . Ayda da rutin devlet aşısı var onu yaptıracağız 5. Ay rotanın 2. Dozu var 6. Ayda yine devlet aşısı rutin 9. Ay ve 13 ay gibi memenjiti yaptırsam sorun olur mu. İlk cocugumda tek doz 13 ay da yaptırmıstık ikinci cocugumda kafam karısık üzerinden uzun süre geçti cunku oğlum 7 yaşında o zaman tek doz 13 ayda yapılmıştı memenjit aşısı teşekkür ederim cevabınız için
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 07:06
Menenjitleri rota ile beraber başlanması taraftarıyım. Rota aşısı ağızdan verdiğimiz genelde hiç bir yan etki gözlemlemediğimiz nadiren ishal, bir aşıdır aynı gün 3 aşıyı yaptırıp kurtulun diyorum genelde 3-5-13. Ay olarak program yapıyorum. Eğer zamanı kaçırırsanız tek doz 13. Ay yapıyoruz ama o dönemde hastalıkla karşılaşma riskiniz de var. İlk çocukta şükür ki olmamış 🙏🏼 eğer ben 3. Ayda sadece rota yaptıracağım derseniz o zaman rotadan 5-10-15-17 ( istediğiniz gün)4. Aya girmeden menenjitleri yaptırın diyebilirim. O takviminizi de hekiminizle ayarlamanız mümkün

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir