9 Aylık Bebek Gelişimi

119 görüntüleme
B

Betül ..

26 Ağustos 2025 17:41
Oğlum 9.5 aylık etrafına gülücükler saçan utanmayı bilen dil gelişimi çok iyi, dedesin babasını tanıyor dede nerde değince bakar. Baba nerde değince bakarz koltuk kenarından tutunup gidebiliyor ama emeklemiyor. Dönmeyi 8 aylıkken yaptı. Ama ayakta durması desteksiz oturması 6 aylıkken başladı. Sorun şu ellerini çok açıp kapatıyor. Gel gel yapar gibi. Uykuya geçiş anında da yapıyor. İrkilerek uyanınca hemen ellerini aç kapa yapar. İstemsizce korkuyorum otizm belirtisi olduğu için. Otizim belirtileri nelerdir 10 aylık 9.5 aylık bebeklerde
G

Gül K.

27 Ağustos 2025 20:35
Bizde 9 aylığız isme tepki göz kont. Var ama elini havaya kaldırıp bakıyordu döndürüyordu şimdi onu bıraktı gibi ve dediğiniz gibi aç kapa çok yapıyor gelişimin bir parçası diye düşünüyorum. Bende sormuştum burda bi kaç anne benzer şeyler olduğunu söylemişti bu aylarda korkmayın sizde umarım değillerdir
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

27 Ağustos 2025 20:52
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

Çocuğunuz genel anlamda tipiğe uyumlu gelişim yaşıyorsa yalnızca el açıp kapamasından otizm şüphesi oluşmaz. İletişim ve dil becerileri açısından 6-9 ayda ‘bababa, dadada’ şeklinde babıldamasını bekleriz, 9-12 ay civarında ise ‘badaga, dabaga’ gibi çeşitli hecelerle babıldamalara geçmesini bekleriz. Göz teması ve bakışması iyi ise, gözüyle sizi takip edebiliyorsa, dediğim şekilde babıldamaları geldiyse iletişimsel açıdan bir geriliği düşündürmez.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir