9 Ay Aşısı

156 görüntüleme
Edanur D.

Edanur D.

20 Ekim 2025 20:00
Osman hocanın dün attıgı soru cevapta9 ay aşısını pek önermediğini okudum acaba neden çünkü iki gün sonra benide cagırdılarda vurdurup vurdurmamak arasında kaldım şuan
M

Mediha Ö.

20 Ekim 2025 20:05
Pekiştirme aşısı oluyor yani çocuğa ek doz kızamık aşısı yine vuruyorlar, bulunduğunuz bölgede çok fazla göçmen vs var ise öneriyor osman hoca
Özge D.

Özge D.

20 Ekim 2025 20:16
Sağlık ocağı kızamık aşının önce isteğe bağlı şimdi ise devletin zorunlu tuttuğunu söyledi şu an 8 aylığız zorunluysa mecbur yaptırmak zorundayım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 20:58
Pek önermediği değil. Fazlaca göçmen alan yerlerde zorunlu tutuluyor bu aşı hatırlatma dozu aslında daha çnce de bebeğinize yapıldı. Osman hocam sadece keşke göç işin içine girmemiş olsa ve ek doza gerek kalmasa diye bir açıklama yaptı. Önermiyorum ibaresi yok açıklamasında.@Osman Gönülal hocam yaptırmayın demedi. Bölgesel farklılık gösterebilir çok fazla göçmen yoksa gerek yoktur dedi. Asmlerde bu bilgiyi size veriyorlar. Şüphe etmeyin lütfen
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 21:45
Küçük bir köydeyseniz gerek olmadığına inanıyorsanız yaptırmayabilirsiniz. Aşının bir zararı var mı ? Ateşi olması harıci olmayacak risk almak istemem derseniz yaptırın. Bunun kesin bir cevabı yok ki hiç göçmen almayan bir şehir var mı Türkiye’de sizce? Yani şimdi size küçük bir köydeyseniz yaptırmayın derim. Herhangibir göçmenle temasınız olur bir yerde ve bebeğiniz hastalanır bunun vebalini alabilir miyim ? Annesi olarak sizin karar vermeniz en iyisi fakat ben oğluma yaptıracağım. Çünkü avm dahil her yerde temas mümkün :(
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 21:49
@Emine Duvancı burada fikrimi belirttim 💕💕
Özge D.

Özge D.

29 Ekim 2025 17:57
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan Ayça hanım asm bana iki aydır artık zorunlu oldu yaptırmanız gerekiyor dedi ama bilemiyorum neden zorunlu oldu iki aydır sizlerin de bilgisi var mıdır
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

29 Ekim 2025 17:58
Zorunlu olmadı yaşadığınız bölge çok göç alıyordur yapışması bölgeye özel zorunlu kılınabilir. Yaptırmanızı tavsiye ederim.
Özge D.

Özge D.

29 Ekim 2025 18:02
Anladım çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir