8,5 Aylık Bebek Uyku Sorunu
86 görüntüleme
G
Gülçin D.
21 Ekim 2025 01:06
Kızım 8,5 aylık geceleri belki 20-25 defa uyanıyor çok uzun süredir böyleyiz en az 1 defa uykusundan kopuyor geri döndürmek için saatlerce uğraşıyorum. gündüz 2 uyku yapıyor ikisi de çok kısa uyanınca uyumuyor asla. defalarca doktorlara götürdüm ya diyorlar normal ya diyorlar gece uyumuyorsa gündüz uyuyordur. en son götürdüğüm doktor beni psikiyatriye yönlendirdi ve kitap önerdi. şaka gibiler. gelişimi boyu kilosu normal. kendi doğurduğum cocuktan nefret etmeye başladım artık gece 2 saat bile uyumuyorum aylardır döngü bu şekilde ve tek başıma bakıyorum tükendim artık
S
Sümeyra s.
21 Ekim 2025 06:06
7.5 aylıkaynı durumdayım perran boranın kitabını önerip çok kötü görünüyorsun kendine çeki düzen ver normal haystına dön psikiyatriye git dediler
S
Sümeyra s.
21 Ekim 2025 06:09
Ben annemi çağırdım son çare çünkü çözümü yok seni çok iyi anlıyorum geçeceğine ümidim de yok umarım kısa Zamanda herşey düzelir yalnız değilsin ama çaresiziz

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
21 Ekim 2025 06:13
Merhabalar 🌼 Bebeğinizin doktorlar tarafından normal bulunması, sorunun fizyolojik değil, davranışsal veya duygusal bir temeli olduğunu gösterir. Geceleri geri döndürememe çabası, bebeğinizin gece uyanıklığını ilgiye veya oyuna şartlamasından kaynaklanmaktadır. Kendinizi yorgun hissetmeniz ve duygusal zorluk yaşamanız, bu aylar süren kronik uyku yoksunluğunun doğal bir sonucudur Bebeğinizin davranışsal uyku sorununu çözmek için, gece uyanmalarında onu geri döndürmek için saatlerce uğraşmak yerine sınır ve tutarlılık uygulayınız. Uyanıklıkta kucağa alma, sallama veya uzun süre konuşma gibi eylemleri keserek, minimum etkileşimle (kısa bir dokunuş) yatağında kalmaya teşvik edebilirsiniz
S
Sümeyra s.
21 Ekim 2025 12:01
Bunu kabul eden bir bebek değil benim bebeğim mesela ağlarken nefes kesilmesi yaşıyor ve ağladıkça uykusu kaçıyor bu durumda ne yapmalıyız