8 Aylık Uyku Problemi
138 görüntüleme
C
Cansu Ş.
25 Ekim 2025 17:41
Herkese merhabalar bebeğim 8 ay 2 günlük. 6 ayına dek mükemmel bir düzeni vardı uyuduğu saatler bile belliydi fakat son 1.5 aydır gece uyanıyor 2-3 hatta 4 saat uyutamıyoruz. Asla ağlamıyor kalkıp oyun oynamaya çalışıyor. Bu sebeple gündüz uykusuz olduğu için uyanıklık süresini de dolduramadan uyumak istiyor uyandıktan 1 saat sonra neredeyse bir türlü düzeni değiştiremiyorum. Sabah erkenden 7-7.30 en geç kaldırıyorum uyku uyanıklık süresine de dikkat ediyorum. 3. uykusu fazla geliyordur diye 2 uykuya da düşürdüm hiç bir şey değişmiyor. En geç 8 uyutmuş oluyorum bazen ilk 3-4 saat güzel uyuyor sonra olan oluyor hatta gece beslenmesindendir diye bile 1 e düşürdüm rüya öğününe dek denedim bir türlü bu döngüyü kıramıyorum artık uykusuzluktan delireceğim. Atak olsa 6 ayda başlamaz sanmıyorum yeni becerisi de yok emekleme gibi dönme gibi her şeyi aynı farklı hiç bir şey yok uyanıyor oturuyor resmen psikolojim bozuldu asla uyutamıyoruz her yolu denedik var mı başına gelen gerçekten yardıma ihtiyacım var
S
Sümeyye S.
25 Ekim 2025 18:12
Kategoriler Dünyası olarak adlandırılan 37. Hafta atağıyla ilgili olabilir. Biz bebeğimizin uyku/uyanıklık süreleri değiştiğinde anlıyoruz ki bir büyüme atağındayız yoksa dediğiniz gibi uyuduğu uyandığı saatler bellidir. Herhangi bir sağlık problemi yoksa, motor gelişim, ayrılık kaygısı uyku ve beslenme düzenlerinde değişlikler gösteriyorlar. Varsa rutinlerine sadık kalıp, çevresel faktörleri (oda sıcaklığı vs.) optimum düzeyde tutup ona ayak uydurup, bizlere sabır diliyorum.
C
Cansu Ş.
25 Ekim 2025 18:14
Haklısınız Sümeyye Hanım ama 1.5 aydır böyle. Çok uzun süre değil mi?
S
Sümeyye S.
25 Ekim 2025 18:55
Kusura bakmayın sonra fark ettim 1,5 aydır diye belirttiğinizi, 8. ayda deneyimlediğimizden yazmak istemiştim. Büyüme atağıyla ilişkilendirecek olursak dediğiniz gibi 1,5 aydır devam eder mi bilmiyorum ama 26. Hafta atağının yaklaşık 1 hafta süreceğini okumuştum ben, biz de 2-3 hafta kadar sürdü. Zaten biri bitti biri başladı. 😓 Yardımcı olacak herhangi bir öneride bulunamadığım için üzgünüm dediğim gibi biz deneyimlediğimizden büyüme atağıyla ilgilidir belki diye yazmak istedim.
C
Cansu Ş.
25 Ekim 2025 18:57
Elinize sağlık çok teşekkür ederim Sümeyye Hanım 🤍 8 uyuttum az önce yine uyandı size öyle diyeyim artık çok yorgunum çok desteksizlik insanı tüketiyormuş.. Umarım sizinki geçmiştir 🤍
S
Sümeyye S.
25 Ekim 2025 19:21
Çok haklısınız, çok zor bir süreç. Büyüme atağı geçti, üst ön kesicileri dişleri çıkıyor. 😅 Bütün gece memede. Bu bir süreç bunu kabullenmeye çalışıyorum, kabullendim. Ben de çoğunlukla desteksiz bakıyorum. Normal şartlar altında hayatımın başka bir döneminde bu yorgunlukla baş edemeyebilirdim belki de ama annelik başka bir güç gerçekten.
Konuyu bambaşka bir yere götürmeyeyim.@Fatma Uygurr Hanım’a da danışabilirsiniz uyku problemiyse sadece. Sağlıkla büyüsünler. 😊
Konuyu bambaşka bir yere götürmeyeyim.@Fatma Uygurr Hanım’a da danışabilirsiniz uyku problemiyse sadece. Sağlıkla büyüsünler. 😊
C
Cansu Ş.
25 Ekim 2025 19:22
Çok sağolun Sümeyye Hanım kendinize iyi bakın 🫠🤍🙏🏻

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
27 Ekim 2025 05:59
Merhabalar 🌼 Yaşadığınız durum, bu aydaki bebeklerde yaygın görülen bir gelişim evresidir. Uyku döngüsünü kırmak için, öncelikle bebeğinizin uyku sinyallerini daha dikkatli gözlemleyerek aşırı yorulmasını engellemeye çalışınız. Uyku eğitiminde kullanılan "uyandığında bekleme" veya "dokun ve sakinleştir" gibi yöntemleri, bebeğinizin yeni gelişen becerilerini (emekleme, oturmanın da dışında herhangi bir gelişim olabilir. babıldama alkış yapma vs gibi) daha çok gündüzleri uygulamasına teşvik ederek, gece uyanmalarında bu becerileri denemesini azaltabilirsiniz. Geceleri uyanıp oynamaya çalıştığında, mümkün olduğunca sakin ve karanlık bir ortam sağlayarak uykunun bir aktivite zamanı olmadığını anlamasına yardımcı olunuz. Kısa ve net cevaplarla ve ritüellerle onu tekrar uykuya yönlendiriniz. Düzenli ve sabit bir uyku rutini oluşturmaya devam etmek, bebeğinizin biyolojik saatini yeniden ayarlamasına yardımcı olacaktır.
C
Cansu Ş.
27 Ekim 2025 06:21
fatma hanım örnek bir planınız var mı? dün gece sinir krizi geçirdiğim için aklımdan bugün size instagramdan yazmak geçiyordu, teşekkür ederim 🤍 @Fatma Uygur
C
Cansu Ş.
27 Ekim 2025 06:21
peki 2 aydır aynı şey normal mi?
S
Sinem A.
27 Ekim 2025 07:41
Merhaba Cansu hanım aynı durumu bende yaşıyorum deliriyorum kendi çocuk doktorumuzla görüştüm melatonin başladı hiç bir zararı yok sadece melatonin hormonunu destekliycek dedi doktorumuz ama emin olma için burdanda sordum melogen şurup başladık bir kere denedim çok güzel uyuduk o gece sanırım tam düzene girene kadar devam edicem çünkü bende 6.ayından beri perişan oldum
C
Cansu Ş.
27 Ekim 2025 08:35
sinem hanım kaç kez kullandınız ben de doktorla görüşüp alayım gerçekten mahvolduk ya

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
27 Ekim 2025 11:37
@Cansu Şahin Örnek planım var ancak her bebek kendine özel gelişim göstermekte.bu aşamada en faydalı yapılacaklar; rutinleri istikrarlı şekilde yapmak ve gece uyanmalarında oyun oynamasına karşı stabil kalmak ve ortamı canlandırmamak.
C
Cansu Ş.
27 Ekim 2025 11:45
fatma hanım 2 aydır deniyorum asla değişmedi
S
Sinem A.
27 Ekim 2025 16:59
Bu gece üçüncü kullanışım 1 ml ile başladı doktorumuz yeterli gelmezse kademeli olarak 3 ml ye kadar çıkabiliriz dedi ama şuan 1 ml yeterli oluyor
C
Cansu Ş.
27 Ekim 2025 17:21
kaç aylık sizinki sinem hanım