8 Ay Uyku
114 görüntüleme
S
Selen K. B.
20 Ekim 2025 08:51
Herkese merhaba Bebeğim 8 ay 15 günlük şimdiye kadar uykuları çok düzenliydi fakat sonuç 4 gündür Yarım saatten fazla asla uyumuyor geceleri ağlayarak uyanıyor Bu durumu yaşayan var mı Neden olabilir acaba
G
Gizem K.
20 Ekim 2025 09:01
Biz yaşıyoruz kızım 8 ay 17 günlük uykuya direnme bizdede var yatakta dönüyor emeklemeye çalışıyor kalkıp oturmaya başladı hatta büyüme atağındayız sanırım hareket etmek keşfetmek istiyor öğrendiklerini tekrarlamak istiyor vs. Birde sanırım kas ağrısı çekiyor uyku öncesi masaj yapmaya başladım uykuya geçişi bir nebze rahatlatıyor özellikle kollarına bacaklarına deneyebilirsiniz sizde
S
Selen K. B.
20 Ekim 2025 09:03
Benim kızım henüz emeklemiyor ve yüzüstü yatıştan oturma pozisyonuna gelemiyor,ama poposunı kaldırıp emeklemeye çalışıyor gibi belkide ondandır gündüz uykuları çok bozuldu 30 dkdan fazla uyumuyor asla
H
Hira
20 Ekim 2025 09:08
Benim kızım 5 dakika uyuyor sadece kucaga alısmıs olabilir üst gazında çıkarıyorum alt gazında cıkarmaya calısıyorum ama yok durmuyor geceleri uyuyor hic uyanmaz ama sabahları 3e kadar sürekli uyanıyor bende ne yapacağımı sasırdım
H
Hira
20 Ekim 2025 09:10
Bende uykusuz kalıyorum diye geceleri uyuyorum hic uyanamıyorum alarm sesine bile bebegim 6 saatac kalıyor ama aglamıyor kendimi kotu hissediyorum uyanamıyorum diye
H
Hira
20 Ekim 2025 09:11
Yanlız bebegim 2 aylık olacak5 gün sonra

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
20 Ekim 2025 09:38
Sanırım 8.ay atağının tam ortasındayız. Benim bebeğim de 8.5 aylık, aynı sizin bebeğiniz gibi. Gündüz ve gece uykularını sadece benim yanımda yapıyor. Aramızda 10cm bile olmasına tahammülü yok. Hemen uyanıyor. Ama çok fazla değişti bu ara. Bakışları bile daha farkında gibi herşeyin. İstediği şeyleri ıh ıh yaparak işaret ediyor. Alkış baybay yapmaya, tutunup kalkmaya çalışmaya başladı. Bu atakta geçer. Ama bu 4.aydan fenaymış gerçekten🤦🏻♀️
M. K.
20 Ekim 2025 10:12
Benım de bebegim 8 ay 11gunluk,yapısık gezmek ıstemesı ve gece aglayarak uyanmalarınkucagımda uyuyup yatagına bırakınca cıglık cıglıga aglaması var.Ama benı daha cok sorlayam ek gıda ne sevdıgı ne yedıgı hala bellı degıl emmeyı de cok azalttı gece bıleagkadıgında emmeden uyuyakalıyır memede.Ek gıdayı yememe olayı sankı psıkolojık farklı tat denemek ıstemuyır sadece labne yogurt .Cok uzuluyorum.Bır de ınstgramdakı anneler gercek mı gun onlara kac saat bılmıyorum ama 3 ana 2 ara ogun falan dıyorlar.Bız 3 kez yersek bıseyler buyuk basarı.Bızım gıbı olan var mı acaba

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Ekim 2025 10:40
Merhabalar 🌼 bebeğinizin uykularının aniden bozulması ve yarım saatten fazla uyumaması, büyük olasılıkla 8. Ay Uyku gerilemesi yeni motor becerileri (emekleme/ayağa kalkma) veya yoğun ayrılık kaygısının başlamasından kaynaklanmaktadır. Bu dönemde bebekler, uyanınca öğrendikleri becerileri tekrarlamak ister ve desteksiz geri dalamaz. Kısa uykular ise bebeğin aşırı yorgunluğa girmesine neden olur, bu da gece ağlayarak uyanmasını tetikler. Çözüm için, bebeğinizin uyanıklık sürelerini bu yaşa uygun 3-4 saat aralığında tutarak aşırı yorgunluğu önlemeli ve tutarlı uyku eğitimi yöntemleriyle (emme/sallama desteği olmadan) kendi kendini sakinleştirme becerisini desteklemelisiniz. 🌺
B
Burçin E.
20 Ekim 2025 15:35
8. Aya gelene kadar bir kez bile uykusuz kalmadım ama bu ay bizi de mahvetti. Gece neredeyse saat başı uyanıp emmek istiyor ağlıyor umarım ataktır :(
S
Selen K. B.
20 Ekim 2025 17:26
Acaba bu süreç ne kadar sürüyor