8. Ay Kilo Alımı

177 görüntüleme
S

Seda A.

9 Eylül 2025 19:21
Merhaba. Kızım 8. Aylık. Bugünkü kontrolde 1 ayda sadece 80 gram aldığı söylendi. Geçen ay 8.420 bu ay ise 8.500. Boyu ise 2 cm uzamış. Tartılırken üstünde ince uzun kollu bir body ve temiz bez vardı. 8.700 cıktı ama hemşire üstündekilerin 150-200 gram ettiğini söyledi. Bu arada anne sütü alıyor ve ek gıdayı da güzel yiyor. Yaşayan var mı? Ne önerirsiniiniz?
E

Elif D.

9 Eylül 2025 19:42
Tahine güzel aldırıyor kiloyu diyorlar
Ş

Şeyda B.

9 Eylül 2025 20:01
İnce uzun kol body ve temiz bez maximum 70-80gr gelir 8600denilmiş olsa anlarım bir nebze
S

Seda A.

9 Eylül 2025 20:03
@şeyda bakır evet ben de öyle düşünüyorum aslında ama bilmiyorum endişelendim
Ş

Şeyda B.

9 Eylül 2025 20:13
Doğum kilosunu bilmiyorum ama aslında ayına göre kilosun kötü değil sadece az almış olması biraz düşündürür ama 8.ayda tam hareketlenmelerin çoğaldığı diş çıkarma süreçlerinin yoğunlaştığı bir dönem bence ek gıda da biraz daha kalorisi yüksek besinler yedirmeye çalışın
S

Seda A.

9 Eylül 2025 20:39
Doğum kilosu 3 kilo. Son 2-3 aya kadar 1 kilo alıyordu neredeyse her ay. Sütüm de yetiyor ama artık yaramıyor mu anlamadım cok üzülüyorum… ek gıda konusunu araştıracağım. Çok teşekkür ederim
B

Burçin E.

21 Eylül 2025 06:25
Ben de aynı durumdayım. Ne yaptınız?
S

Seda A.

21 Eylül 2025 19:08
. Daha sık emzirmeye calısıyorum daha besleyici yemekler vermeye calısıyorum
E

Elif K.

21 Eylül 2025 19:25
Bebek ilk 6 ayda alacağını alır sonrasında kilo alımı yavaşlar haliyle..hem ek gıda hem bebek hareketliliğinin artması üzerine diş süreci de eklenince normal diye düşünüyorum..sütünüzün yaramadığını algısına kapılmayın bence anne sütü kadar harika bir besin varmı bol bol emzirmeye devam edin..
S

Seda A.

21 Eylül 2025 19:27
@elif koçal çok sağolun… bilmiyorum inanın cok üzülüyorum. Ek gıdayı güzel yiyor ama emme sıklığı azaldı günde en fazla 5 kez emiyor. Ondan mı böyle oldu anlamadım. Maalesef doktorumuz da çok öneride bulunmayan ve konusmayan bir doktor çaresiz kaldım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir