8 Ay 7 Günlük Ek Gıdaya Başlayamadık

204 görüntüleme
E

Elfrtg

3 Kasım 2025 09:13
Hocam merhaba, bir konuda size danışmak istedim müsait olduğunuzda dönüş yaparsanız çok sevinirim 🌸 kızım 8 ay 7 günlük oldu sadece anne sütü alıyor. Bizim ek gıda süreci sorunlu devam ediyor daha bir düzen oturtamadık yemek istemiyor yani tadına bile bakmak istemiyor anca eline verirsem evirip çevirip ağzına götürüyor onda da sert meyve sebzeyse emiyor kemiriyor oyalanıyor ama yumurta veya buharda pişirme gibi yumuşaksa 2-3 tadına bakıp sonra elinde mıncıklamaya başlıyor. Benim kaşıkla verdiklerimi daha tadına bile bakmadan reddediyor. Eline mama kaşığını veriyorum onu kemirirken o arada birkaç kaşık ağzının kenarından yediriyorum anca o şekilde biraz yiyor. Günün belli saatlerinde denemeye devam ediyorum açlık tokluk içinde farklı zamanlarda deniyorum ama dediğim gibi yemek istemiyor. Ne yapmamı önerirsiniz bu şekilde devam edeyim mi yoksa farklı bir tavsiyeniz olur mu ? Birde kaç aylıktan sonra bu durum sorun olmaya başlar ?
( kilo ve boy en son 6 ay 14 günlükken ölçüldüğü 9900 kg 71 cm)
T

Tuğba B. ..

3 Kasım 2025 09:26
Bizde 7aylığız ağzını açmıyor verdiğimizde ağzınadili ile iteliyor
C

Ceren A.

3 Kasım 2025 19:46
Aynı durumdayız 7.5 aylık ellerini çırpıyor kafasını çeviriyor ağzını kitliyor çözüm bulamıyorum :(
M

Merve Ç. G.

9 Kasım 2025 10:09
İştahsızlık çok zor. Çözüm bulabilen var mı
A

Ayşe V. ..

10 Kasım 2025 18:32
Bebeğiniz sizinle yemek yerken masada otursun biraz ara verin isterseniz canı çeksin çok ısrarci olmayın hazırda birşey bulunsun mesela avakadoyla muz güzel oluyor tadını sevebilirler uzattığınızda isterse bir kaşık verin tadına baksın çok verince de çıkarmak isteyebilir çıkarmak isterse de dikkatini dağıtın oyuncak gösterebilirsiniz bilmiyorum ben şuan öyle yapıyorum emziklere var süzgeçli ona elma rendeleyip koyabilirsiniz farklı tadlara alışması icin
E

Elfrtg

10 Kasım 2025 20:24
Ağzına giren şeyi çıkarmıyor yiyor ama mesele ağzıma sokabilmek 😊yemek yemek istemiyor adeta öyle bir hevesi yok
N

Nil B.

11 Kasım 2025 09:02
Benim bebeğim 11 aylık 10. Ayına kadar aynı dediğiniz gibi devam etti sonra ailemle bir araya geldik kuzenlerini yerken gördü onların elinden yedi derken alıştı genelde kalabalıkla vs iştahları artıyor
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

11 Kasım 2025 20:44
Merhaba; sorununuza dair tüm cevapların yer aldığı bir yazım hem burda hem de Instagram profilimde yer alıyor, inceleyebilirsiniz 🌸

https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir