7aylik Bebegin Uyku Saatleri

94 görüntüleme
E

Esranur Y.

16 Eylül 2025 19:15
7aylik kizim 7.30 gece uykusuna yatiyor sabah 6da kalkiyor. Ama 7.30dan sabaha kadar 5 kez emmek icin uyaniyor normalmi .emip geri uyuyor
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

16 Eylül 2025 19:21
Muhtemelen diş vb sebeplerle uyanıyor ve emerek sakinleşip uykuya dönebildiği için siz açlık/meme uyanması olarak yorumluyorsunuz. Bahsettiğiniz saatler arasında 5 kez emme ihtiyacı yani acıkma söz konusu olmaz.
S

SümeyyeD

17 Eylül 2025 01:02
bebeğim 7 aylık son 1 aya kadar gündüz 1,5-3 saat arası 3 uyku yapıyordu ve geceleri kesintisiz 6-7 saat uyuyordu şimdi sürekli memede kalmak istiyor geceleri 4-5 kez uyanıyor ve çoğunlukla memede uyuyor çekince uyanıp tekrar memeye dönüyor uyuyor gündüz uykuları günde 15 dk’ye kadar düştü yani yok gibi gündüz neyse ama gece sürekli uyanması zorluyor beni ve sürekli yanımda uyumak istiyor beşiğine asla koyamıyorum (aç değil, altı temiz, oda sıcaklığına göre giyiniyor) alt iki dişi beyaz galiba diş sorunu var ama uyumadan önce tetagil veriyorum bugün dayanamadım calpol verdim 3 saattir uyuyor bu sık uyanmalar neden olabilir diş mi?
E

Esranur Y.

17 Eylül 2025 05:31
Cansu hanim cevabiniza tesekkur ederim. Peki bu durumu nasil normallestirebilirim
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

17 Eylül 2025 08:48
Merhaba 🌼 Bebeğinizin gece sık sık uyanıp emerek uykuya dönmesi, yorucu bir döngü yaratır ve bu durumun normal olup olmadığını sorgulamanız doğaldır. Bu durum genellikle **uyku çağrışımı** dediğimiz bir alışkanlıktan kaynaklanır. Bebeğiniz uyku döngüleri arasında uyandığında, yeniden uykuya dalmak için emme desteğine ihtiyaç duyduğunu öğrenmiştir.
Bu durumu yönetmek için şunları uygulayabilirsiniz: Uyku ile beslenme arasındaki bağlantıyı yavaş yavaş azaltın. Bebeğinizi uykuya çok yakın, ancak tamamen uyanıkken yatağına koymayı deneyin. Gece uyandığında önce kısa bir dokunuş veya fısıltı ile sakinleştirerek, kendi kendine uyumasına fırsat tanıyın. Bu, bebeğinizin kendi kendine uyumayı öğrenmesini sağlayacaktır.
E

Esranur Y.

17 Eylül 2025 08:50
Fatma hanim cevabiniz icin tesekkur ederim soylediklerinizi dikkate alicam ve uygulayacagim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir