75 Günlük Bebek Gündüz Uyumama
131 görüntüleme
B
Buket.
10 Eylül 2025 18:03
Bebeğim gün içinde neredeyse hiç uyumuyor sabah üzeri maksimum yarım saat falan uyuyor
Gece uykusu iyi uzun süre uyuyor
Gün içinde memede olduğu dakikalar dışında kesinlikle uyumuyır
Emerken uyuduğu yetiyor desek daha çok küçük değil mi uykusuz kalmak için
Akşam uykusuna geçmesi neredeyse 21:00-22:00 yi buluyor
Ve bu saate kadar ya uyanık yada meme emiyor
Nedenini bilen var mı acaba
Gece uykusu iyi uzun süre uyuyor
Gün içinde memede olduğu dakikalar dışında kesinlikle uyumuyır
Emerken uyuduğu yetiyor desek daha çok küçük değil mi uykusuz kalmak için
Akşam uykusuna geçmesi neredeyse 21:00-22:00 yi buluyor
Ve bu saate kadar ya uyanık yada meme emiyor
Nedenini bilen var mı acaba

Ümran A.
10 Eylül 2025 18:22
Meme de uyuduğu içim kendince döngüsünü tamamlıyor.
Memede uyutmamaya çalışın
Memede uyutmamaya çalışın
B
Buket.
10 Eylül 2025 18:37
Tahmin ediyorum evet çok sık emiyor o sırada uykuya dalıyor koyunca uyanıyır falan şuan için çözemedim ama sorunu
A
Ayşe N. Ç.
10 Eylül 2025 18:42
Daha çok küçük gündüz anlamlı uyku uyuması için. Memede uyuyor hep muhtemelen onu biraz isterseniz engellemeye çalışın. 4. Ay bitene kadar pek uyku düzeni beklenmiyor zaten bebeklerde.
B
Buket.
10 Eylül 2025 19:36
Belki de öyle çok küçük olduğu düşünerek gündüz uyumasını bekliyorum çünkü vücudunun buna dayanabileceğini düşünmüyorum yani küçücük bebek nasıl bu kadar saat uyanık kalabilir diyorum ama kalıyor :)
E
Elif
10 Eylül 2025 19:49
Biz de böyleyiz 72günlük, toplam 1-1.30 saat gündüz uykusu anca. Gece de memede uyuyor yalnızca, heralde düzelecek umarım. Yatağa koyduktan 5 dk sonra güzünü açıyor
B
Buket.
11 Eylül 2025 00:15
Bu dönemde normal mi acaba? Uyku düzeni oturmamış olabilir ama sürekli emmesi yarım saate bir sürekli memede sakinleşmesi uyumaması bi garibime gitti benim
S
Sümeyye A.
14 Eylül 2025 14:39
Benim bebeğim de öyle gündüz hiç ama hiç uyumuyordu, nasıl bu kadar uyanık kalabilir diye şaşıyordum. Şu an 90 günlük, gündüz 30-40 dk uykular uyumaya başladı ama sadece kucakta. Asla yatakta uyumuyor gündüz. Çok garip bir şekilde gece sorunsuz saatlerce yatağında uyuyor. İlk 4 Ay sana yapışık yaşayacak kabullen diye doktorlar var. Düzelir diye umut ederek bekliyorum 🙈
P
Perihan i.
23 Eylül 2025 04:25
Bizde de durum aynı 85 günlük bebeğim gündüz memede uyuduğunun haricinde asla uyumuyor.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
23 Eylül 2025 06:38
Merhaba 🌼 Merhabalar, bebeğinizin gündüz çok az uyuması ve gece uykusunun iyi olması, bazı bebeklerde görülen bir durumdur. Bu, gündüzü geceye karıştırması olarak yorumlanabilir. Bebeğinizin gündüzleri uyanık kalmayı tercih etmesi, onun gece uykusunu etkileyebilir ve geç saatlere kadar uyumamasını açıklayabilir. Gün içinde yeterli gündüz uykusu almaması, aşırı yorgunluğa ve dolayısıyla akşam uykuya dalmada zorluk çekmesine neden olabilir. Bebeğinizin gündüz uykusunu düzenlemek için gün içinde ışıklı ve gürültülü bir ortamda durmasını sağlayın. Sabah uyandığında perdeleri açarak güneşi içeri alın. Uyku vakti yaklaştığında ise ortamı loş ve sessiz hale getirin. Uyanık kalma sürelerini yavaş yavaş artırarak onu gündüzleri daha aktif tutmaya çalışın. Bu, gece uykusunu daha erken bir saate çekmenize yardımcı olabilir.