7.5 Aylık ve Kabızlık

117 görüntüleme
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:20
Selamlar, bebeğim 7.5 aylık biraz tadım biraz öğün şeklinde ilerliyoruz. Bir çok şeyi tattırdım. Ek gıdaya başladığından beri tuvalet sorunu hiç yoktu ilk başlarda yerken de yoktu son 2 haftadır 5 günde bir ve zorla kaka yapıyor. Zaten süt alerjimiz labne yoğurt vs veremiyorum şimdi kabız diye de muz havuç elma tam buğday unu vs gibi şeyler veremiyorum kabızlığını tetikler diye. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
Betül .

Betül ..

29 Ekim 2025 18:22
Kayısı bozar aslında denediniz mi yedirmeyi
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:22
Hayır kayısı denemedim nasıl verebilirim kuru kayısıyı
Betül .

Betül ..

29 Ekim 2025 18:24
Kuru kayısıyı aynı hoşaf yapar gibi yapabilirsin posasını blenderden geçirip hafif kendi suyuyla kıvam verip yedirebilirsin
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:25
Çok teşekkür ederim sabah deniycem:)
Betül .

Betül ..

29 Ekim 2025 18:25
Bu arada elma lifli kabızlığı tetiklemek yerine bağırsakları hareketlendirir
Betül .

Betül ..

29 Ekim 2025 18:26
Aç karnına yedirin daha etkili olur.Ve bol su tüketimi hareket ☺️
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:26
Havuç elma kabız yapar dediler o sebeple cesaret edemedim
Betül .

Betül ..

29 Ekim 2025 18:29
Hayır..Google den de bakabilirsiniz aksine bağırsak çalıştırır kabızlığı önler her ikisi de bizde 3,5 yaşındayız ve kabızlık gibi durum yaşıyoruz sizinki muhtemelen ek gıda döneminden kaynalıklıdır
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:35
Chatgbtye sorduğumda Kabuksuz, haşlanmış veya rendelenmiş elma (özellikle bebeklerde) pektin adlı çözünür lifi yoğun içerdiği için bağırsakları yavaşlatabilir. Gibi bir şey okumuştum o yüzden cesaret edemedim. Önce kayısıyı deneyeyim sonra da elma denerim
Betül .

Betül ..

29 Ekim 2025 18:36
Siz bilirsiniz tabiki.Ama kayısıyı aç karnına yedirin ve bol su hareket.umarım faydasını görürsünüz
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

29 Ekim 2025 18:37
Mevsimi gelmişken bal kabağı da deneyebilirsiniz .
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:49
Aslında bal kabağını tadım da sevmedi daha sonra sebze püresi yaptığımda da fazla yemedi ama onu da tekrar deneyeceğim. Çok iştahla yemiyor genel olarak ek gıdaları
H

Hira N.

29 Ekim 2025 18:52
Merhaba, suyu yeterli içirmek etkili oluyor.Kayisi gerçekten çok işe yarıyor. Biz 8.5 aylık olduk hala kabızlık geçmedi. Söylenen her şeyi yapmama rağmen. Doktorumuz bitkisel bir şurup verdi onu kullanıyorum. O etki etti. Muz patates gibi kabiz yapan yiyecekleri de şuanlik hiç vermiyorum
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:55
Ben de vermiyorum onları patates yerine tatlıpatates kullanıyorum o da lifli çünkü yulaf unu kullanıyorum sürekli omunda 1 tatlı kaşığından daha z zaten çok yemiyor hatta 3-4 gün ağzını dahi açmadı avokado veriyorum zeytinyağını eksik etmiyoru. Armut, cennet hurması, yulaf avokado sürekli bunlarla dönüyoruz
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 18:55
Su içiriyorum aslında ama çokta içmiyor beni fazla emdiği için
Özge D.

Özge D.

29 Ekim 2025 19:16
Zeytinyağı ekleyin tadımlara eğer eklemiyorsanız iyi geliyor :)
K

Kamuran O.

29 Ekim 2025 19:29
Başından beri hep ekliyorum ama nafile

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir