7.5 Aylık Babıldama Yok
89 görüntüleme
G
Gökçe
30 Ekim 2025 14:52
herkese merhaba,
bebeğim 33 haftalık ve henüz hiç babıldaması yok. hiçbir şeyi hecelemiyor.pek fazla ses de çıkarmıyor. 8. aya daha yakın olmamıza rağmen pek hareketli de değil. yani sürünerek oyuncaklarına vs gidebiliyor ama tercih etmiyor onun yerine ağlıyor ki onu kucağıma alayım. 4 aylıkken sağdan sola, soldan sağa her şekilde dönmeyi öğrenmişti, yine 4-5 ay civarında sürünerek ilerliyordu. şu an tercih bile etmiyor. onun dışında şu an alkış ve gel gel yapabiliyor. gülmeyi çok seven bir bebek vs. ama babıldamaması ve çok hareketli olmaması beni geriyor biraz. emeklemeye teşvik bile edemiyorum sıkılıyor ona hareketler yaptırdığımda. ne yapabilirim bıcır bıcır olması için 😢
bebeğim 33 haftalık ve henüz hiç babıldaması yok. hiçbir şeyi hecelemiyor.pek fazla ses de çıkarmıyor. 8. aya daha yakın olmamıza rağmen pek hareketli de değil. yani sürünerek oyuncaklarına vs gidebiliyor ama tercih etmiyor onun yerine ağlıyor ki onu kucağıma alayım. 4 aylıkken sağdan sola, soldan sağa her şekilde dönmeyi öğrenmişti, yine 4-5 ay civarında sürünerek ilerliyordu. şu an tercih bile etmiyor. onun dışında şu an alkış ve gel gel yapabiliyor. gülmeyi çok seven bir bebek vs. ama babıldamaması ve çok hareketli olmaması beni geriyor biraz. emeklemeye teşvik bile edemiyorum sıkılıyor ona hareketler yaptırdığımda. ne yapabilirim bıcır bıcır olması için 😢
H
Hazal Ş.
30 Ekim 2025 16:51
Bol bol kitap okuyun ve mümkünse aynı kitapları 2 tane belirleyin bir süre sadece o ikisini okuyun , siz kelimeleri bastırarak söyleyin. Dudaklarınız hareketli olsun biraz yüksek sesle mesela sesli bir şekilde gel gel diye tekrar edin. Basit kelimeleri sık tekrar edin. Baba, mama gibi. Bir şeyi yaparken muhakkak anlatı şimdi kızıma MAMA yapıyorum derken mamayı yüksel vurgulayın. Aaa kızımın MAMA sı pişti şimdi MAMA yiyecek gibi ard arda cümle kurun. Bir şey söylediğinizde ona da 5 saniye zaman tanıyın. Mesela karşısında otururken mama dediniz birkaç kere sonra 5 saniye sessiz olun ve onu izleyin. Size ilk başlarda tepki vermese bile bir süre sonra bir şeyler demeye çabalayacaktır.
G
Gökçe
30 Ekim 2025 16:53
ya bu dediklerinizi hep yapıyorum inanır mısınız, her an konuşuyorum, şarkı söylüyorum, kitaplardaki resimleri anlatıyorum vs. her şeyi çok erkenden öğrenip yapmıştı şimdi ise 1-1.5 aydır bu durgunluk beni korkuyuyor
E
Elif B.
31 Ekim 2025 07:37
Babıldamayay başladı mı acaba bebeğiniz
G
Gökçe
31 Ekim 2025 07:39
yok hayır sadece ötüyor zaten konuyu yazalı 1 gün olmuştu 🥺
H
Hazal Ş.
31 Ekim 2025 19:53
Kontrole gidiyor musunuz? Doktoru daha iyi bilir her bebeğin gelişimi başka olabilir belki de sorun yoktur bir danışın
G
Gökçe
31 Ekim 2025 20:08
en son 6. ayda gittik kontrole, her şey yolunda olduğu için 2 ay sonra gel dedi. o sebeple 2 hafta sonra gideceğim. ama 6 aylıkken böyle değildi zaten. bezini bile değiştiremezdim kıpır kıpırdı döne döne her yere gidiyordu vs. durgun olsaydı o zaman da sorardım doktora 🥹 2 hafta sonra gidince mutlaka soracağım