7 Aylık Kaç Ana Öğün?

217 görüntüleme
S

Seda D.

24 Ağustos 2025 10:14
Merhaba biz tadım sürecimizi bitirdik. 7 aylık bebeğim hem formül mama hem anne sütü ile besleniyor. Ek gıdayı kaç ana öğün vermeliyiz, kaç öğün doyumluk olmalı, mamayı nasıl azaltabiliriz bilgisi olan var mı?
S

Semra

24 Ağustos 2025 10:53
7 aylik bebeğe yavas yavaş iki öğüne geçis yapilir. Ben mesela kendim çocuğuma 7 aylikken iki öğün vermiştim ( sabah + akşam). Ama ben dikkatim ettiğim şey buydu: çok fazla vermedim yavaş yavaş porsiyonları arttim. Bence siz de iki tane öğün verin ama fazla miktarda değil. Anne sütü ve mama ise çocuk ne kadar içerse içsin. Zaten zaman geçtikçe süt içimi azaltilacak ama şu anda süt hala ön planda
S

Seda D.

24 Ağustos 2025 10:55
Teşekkür ederim
B

Begüm B.

24 Ağustos 2025 11:58
Bizim doktor 7 aylıkken bir yumurtalı kahvaltı ikindi ise çorba önermişti 10. Ayda 3 ana 1 ara öğüne geçtik
Hanife G.

Hanife G.

25 Ağustos 2025 18:03
Tadım sürecinde neler verdiniz acaba bizdr yeni 7 olduk ama çok çeşit tadamadık. Yoğurda karşı alerjisi oldu zaten
S

Seda D.

25 Ağustos 2025 18:26
Merhaba Hanife hanım! Bizde yoğurtla başladık, kabak, tatlı patates,havuç,patates, taze fasülye, avokado, muz, elma, karpuz, şeftali, salatalık, semizotu denedik. Karpuz yediğinde kusunca kırmızılık geldi. Havuçlar kakasında verdiğim gibi çıktı, salatalık gaz yapmış olabilir ama emin değilim. Şuanda yumurta deniyoruz. 9. Ay aşısından önce deneyin mutlaka dedi hemşiremiz. Siz neler denediniz? Alerji nasıl belirti verdi?
Hanife G.

Hanife G.

27 Ağustos 2025 05:53
Kabak, patates, tatlı patates, havuç, muz, avakado, şeftali, semizotu, elma, karpuz çok az denettim. İrmik, yulaf unu. Yumurta deneyemedik henüz yoğurttan sonra 3 gün kakasında kan çizgileri vardı. Doktorumuzla görüştük 1 hafta bekleyip tekrar deneyelim dedi. Yoğurttan önce bi yumurta denemesi yapıcaz bakalım inşAllah bi sıkıntı olmaz.
Siz çorba, ya da karışım gibi tarifler yapıyomusunuz instagram da görüyorum gördükçe de moralim bozuluyp sanki bişey yedirmiyorum hissine kapılıyorum
S

Seda D.

27 Ağustos 2025 06:13
Bende aynı hisse kapılıyorum , daha karışım yapmadım, çoğu kahvaltı tarifinde yumurta var. Ve un çeşitlerini henüz denemedim. Yumurtadan sonra karışım yapmayı düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir