7 Aylik Bebek Kafa Sallama
170 görüntüleme
N
Nurdan G.
25 Eylül 2025 18:06
7 aylik bebegimde birkac gundur kafa sallama durumu keskettim. Normalde daha onceki aylarda uyuma esnasinda saga sola doner gibi kafasini ceviriyordu ama bu sadece kafasini hayir der gibi saga sola salliyor. Uyurkende yapiyor normal zamanda da. Normal mi emin olamadim. Goz temasi, gulumsemesi, ismine bakmasi, taklit etme gayet iyi. Gelisimi guzel gidiyor. Bas sallama durumu normal mi cok rahatsiz oldum bu durumdan
S
Sümeyye S.
25 Eylül 2025 18:15
Nurdan Hanım, merhaba. Biz de aynı şeyle karşılaştık diş sancısıyla ilgili olabileceğini düşünüyoruz. Tahmini 8. ayında üst ön kesici dişleri çıkacağı için diş sancısıyla bağdaştırdık biz. Kulağa vuran ağrı da yaptığından yapıyorlar sanırım bu hareketi.
N
Nurdan G.
25 Eylül 2025 18:23
Bizde alt on 2 dis cikti ust on 1 dis patladi ama genel olarak damaklari kipkirmizi. Hic aklima gelmemisti, huysuzlugu pek yok kulagini tutuyor ama aglama, hircinlasma pek yok. Belkide gun icinde tetagil verdigim oluyor ondan da rahatliyor sanirim.
S
Sümeyye S.
25 Eylül 2025 18:33
Bizde de sağ, sol alt ön kesicileri çıktı. Üst damakları kabarık sanırım onlar hareketlendi. Başka bir şeyi yok belli ki diş sancısı. Sağlıkla gelsin. 😊
S
Saziye G.
25 Eylül 2025 19:13
Gayet normal bu zamanlarda
M
Melike g.
25 Eylül 2025 19:19
Benim kızım da 8 aylık kafa sallıyor heycanlanınca da kanat çırpıyor
N
Nurdan G.
25 Eylül 2025 19:22
Kanat cirpma yok yattigi yerden ayaklarini kaldirip yere vuruyor doktor normal dedi ama bu kafa sallamaya cok takilmistim. Birdahaki kontrolumuze de daha var
S
Safiye D.
25 Eylül 2025 19:27
Benimde bebeğim 7 aylık kafasını sağa sola sallıyor ama henüz dişi çıkmadi
N
Nurdan G.
25 Eylül 2025 19:28
Ayyyy tek degiliz demekki, normal gelisimleridir belki ama karsima otizmle ilgili okadar video cikiyor ki bebegimin her hareketini kontrol etmeye calisiyorum

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
25 Eylül 2025 19:32
Normal endişelenmeyin bir çok bebek yapıyor.
G
Gülşen A.
9 Ekim 2025 18:57
Merhaba, doktora danıştınız mı
N
Nurdan G.
9 Ekim 2025 19:34
Evet gecen hafta danistim, kendi kendini rahatlatiyor dedi. Ozellikle uykusu geldiginde yapiyor.
R
Rabia C. ..
10 Ekim 2025 14:54
Benim bebegim de 8 aylik iki üç gündür saga sola dediginiz gibi kafasini sallamaya basladi hayir der gibi. Galiba normal bi durum.
N
Nurdan G.
10 Ekim 2025 16:18
Evet kendini rahatlatma yontemiymis, doktorumuz oyle soyledi. Bizimki suan sadece uykusu geldiginde, uyumak uzereyken yapiyor

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ekim 2025 16:33
Kafa sallama hareketi tek başına bir anlam ifade etmez. Ama diş ağrısı kulağa vurduğu için kafayı sağa sola sallayarak rahatlatmaya çalışıyorlar merak etmeyin 🙏🏼