6.ay Gece Uykusu

124 görüntüleme
A

Asude

7 Eylül 2025 18:44
Bebeğim her gece 20.00 - 20.30 arası yatıyor. Sırasıyla 23.00, 02.00, 04.00, 05.30 civarları süt için kalkıyor. Sabah kalkışı ise 6.00 - 06.30 arasında oluyor. Bu ay için uyanma sıklığı fazla mı, sabah çok mu erken kalkıyor. Tecrübeli kişilerden fikir almak isterim.
R

Rojda A.

7 Eylül 2025 20:16
Benimkisi de 21.00-21.30 arasında uyuyor ve 07.00-07.30 arasında uyanıyor. 3 kez uyanıyor 00.00- 03.30- 05.30 şeklinde. Yani sizinkine benzer ama aralıksız sekiz saat uyuması bekleniyor okuduğum kadarıyla . Diş dönemindeyiz, belki sizin de benzer sorunlarınız vardır. Her şeyi deniyorum ama çocuğun ağrısını geçiremiyorum. 05.30’da emzirmemeye çalışıyorum, uyutuyorum. Siz de böyle deneyebilirsiniz, belki o saatte kalkmaktan vazgeçer 🙈
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

8 Eylül 2025 06:50
Bebeğinizin gece 2-3 saatte bir uyanması, uykuya dalmak için süt alışkanlığı geliştirdiğini göstermektedir.  Bu durum, genellikle açlıktan çok, bir uyku çağrışımı haline gelmiştir. Gece bu kadar sık uyanması, hem bebeğinizin hem de sizin kesintisiz uyku ihtiyacınızı engellemektedir.Gece beslenmelerini kademeli olarak azaltmayı deneyin. (Doktorunuzla mutlaka işbirliği ile azaltmaya gitmelisiniz) Bebeğiniz uyandığında hemen beslemek yerine, öncelikle pışpışlama veya sırtını sıvazlama gibi yöntemlerle sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu, bebeğinizin beslenme olmadan da uykuya dönebileceğini öğrenmesine yardımcı olacaktır. Sabah erken uyanması ise, erken yatma saatine göre oldukça normaldir.
T

Tuğbada

8 Eylül 2025 07:52
Benim bebeğimde 6 aylık gece iki saatte bir uyanıyor gerçekten çok zor yenidoğan gibi🥲

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir