Sadece Memede Uyuma

217 görüntüleme
C

Ceren ..

28 Ekim 2025 19:32
4.5 aylık bebeğim uyku gerilemesi yaşıyoruz özellikle gece uykusuna geçmekte çok zorlanıyoruz emzik tutmuyor eskiden çarşafta sallardık şimdi sadece memede uyuyo tamam uyusun dedim iki gündür meme ağzından çıkınca uyanıyo tıpkı emzik düşünce bebeklerin uyanması gibi uyanıp tekrar emiyo ama çok uzun sürüyo bu durum uykudan geçmiyo emmek için bu durumu yaşayan var mı?
A

Arzu.G

28 Ekim 2025 20:03
uzmanlar daha iyi bilir tabii ama bence memede uyuması carsafla sallamaktan daha mantıklı sizin için de daha kolaydir bunun ileri ayları da var sonuçta.uyku gerilemesi bitince bahsettiğinz durum da duzelecektir mutlaka
C

Ceren G.

28 Ekim 2025 20:09
Benimki de 3 ay 24 günlük uyku gerilemesi bizde yaşıyoruz. İki haftadır ağlayarak zorla uyuyor, emmiyor emerse memede ağlıyor ya da biberon da almıyor savaş veriyoruz takatim kalmadı gerçekten. Çingene beşiği diye bir şey var trendyolda ondan alıp kurduk biz, gaz sancısı döneminde carsafta sallayarak uyuyordu sadece o yüzden rahat ederiz diye almıştık ama şimdidaha çok işimize yarıyor. Kaçgecedir o beşikte uyuyor bir bakın isterseniz çarşafa kol dayanmıyor cunku
B

Betül ..

28 Ekim 2025 20:22
Sizi cok iyi anlıyorum. Haftalarca koltukta sabahladim ben. Yatarak emziremedigim icin. Gece her uyandığında kalkıp oturma odasına gidiyor bi yandan oğlum emiyor daha dogrusu ona emzik oluyordum bi yandan uyumaya çalışıyordum. Bu durum bizde yaklasik 5 aylikken basladi ve suan 8 aylik oldu ve daha yeni yeni gece uyanmalari azaldı (3-4kere). Nasil geçer bilmiyorum.
M

Melike M.

28 Ekim 2025 20:29
Yaa Ceren hanım size kocaman sarılıyorum🙆🏻‍♀️Mesajınızı okurken o kadar derinden hissettim ki neler hissettiğinizi.Aynı şeyleri yaşamış ve aşmış biri olarak size çok hak veriyorum çaresizliğinizi anlıyorum.Çok ağlardım bende sürekli memede uyumak isterdi artık meme onun için beslenme degil uykuya geçiş aracı olmuştu.Memeyi çektiğin an ağlar uyanır tekrar geri uyuması için 3-5 kere uzun uzun emzirmem gerekirdi kısa kısa uyurdu her uyandığında uyurken ki desteği(memeyi) arardı.Artık gögüs uçlarım kötü olmuştu,canım acıyordu.Biz çareyi daha fazla önüne geçemediğimiz için uyku eğitimi almakta bulduk.Ama almadanda İSTİKRARLI bi şekilde çözülebilirmiş.ama çok ciddi sabır gerekiyor.Her anne bu kadar güçlü olamayabilir
A

Ayşegül K.

28 Ekim 2025 21:01
Benim 10 buçuk aylık hala memede uyuyor 🙄 benimde meme uçlarım felaket acıyor ve gece uyanmaları da çok sık. Bazen çok rahatsız oluyorum bazense beni hiç rahatsız etmiyor. Uyku eğitimini istikrarlı olamam diye almak istemiyorum bide dönemsel olarak çok değiştiği için eğitimde bozulur diye düşünüyorum
K

Kadriye E.

28 Ekim 2025 21:18
Merhabalar benim kızımda 10 buçuk aylık bizimde uyku problemimiz var memede uyuyor geceleri uyanıyor tekrar meme desteği bekliyor artık sabaha karşı vücudum yoruluyorve yatarak emziriyorum uyuyakalıyorum göğsümün acısına uyanıyorum bazen saatlerce göğsümde kalmış haberim yok yani. Bir ara kendi imkanlarımla bıraktırmayı denedim ama bir saati aşkın ağlama krizine girdi bir türlü avutamadık eşimde bende dayanamadım artık sabrımda tükenmişti memeyi verdim hemen uyudu ama bende bir çözüm yolu aramıyor değilim
C

Ceren ..

29 Ekim 2025 04:26
çok teşekkür ederim hanımlar yalnız olmadığımı bilmek sevindirdi demek isterdim hepimiz için zor bi süreç bebişlerimiz rahat uyusaydı keşke uyusun da memede uyusun ama derdim o çarşafta sallamak çok zor meme bağımlısı oldu böyle de gerçekten dev bir emzik oldum umarım geçer diyeceğim ama 10 aylık bebişleri duyunca durumu kabullenmeye karar verdim uyku eğitimini şu an vermiyorlar bir de hiç cesaretim yok alıp memnun kaldığınız bi uzman var mı @Melike Molla siz kimden aldınız acaba
C

Ceren ..

29 Ekim 2025 04:29
@Ceren Geredeli bi bakayım beşiğe 2.5 aylıkken iki beşik aldım iade ettim köyden mavi demir beşik var ya eskiden kullanılan ondan bulduk getirdik asla uyumuyor mosmor ediyor kendini ağlayarak :(
M

Melike M.

29 Ekim 2025 04:41
@Ceren biz irlandalıanne den aldık.İnstagramdan bakabilirsiniz isterseniz.Esra hanım çok sabırlı çok sakin işinde uzman çok mütevazi birisi.Bizde işe yaradı.Benim oğlum inanılmaz huysuz aglak ve doğdugundan beri uyku sorunu olan bi bebekti.Ben o çileyi çekince yeter artık ne olursa olsun yapacagım dedim ve Esra hanımı bire bir dinledim ne derse yaptım.Ağlamasına sabretmek gerekiyor ne yazıkki.Eğitimi tam5 ay 5 günlükken almaya başladık.Keşke 2 hafta erken alsaymışım dedim hatta.Çok istikrarlı iseniz eğitimi sizde verebilirsiniz ama yok ben dayanamam bebeğime derseniz uzmanla gitmek en mantıklısı.Şuan nasıl uyuyor benimki diye sorarsanız.Her uykuda rutinimiz bar onu yapıp.Yatagına koyup sadece popoya pat pat yapıyorum.Bu şekilde uyuyor.Ben bu şekle geldiği için bile çok şanslıyım çünkü hiç uyumazdı oğlum ya.Ama bir çok anne eğitimi yarıda kesiyormuş sabır olmadıgı için .Sabır inanılmaz önemli
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

29 Ekim 2025 06:23
Merhabalar 🌼 Meme ağızdan çıkınca tıpkı emziği düşünen bebekler gibi uyanıp, tekrar emerek uykuya dalmak istiyor olması, bebeğinizin memeyi sadece beslenme aracı olarak değil, temel uykuya geçiş desteği olarak kodladığını gösterir. Bu durum, uyku döngüleri arasında her uyandığında memeye ihtiyaç duymasına neden oluyor ve sizin için yorucu bir döngü yaratıyor. Bu durumu aşmak için, memeyi uykuyla ilişkilendiren bu güçlü bağı yavaşça kırmanız gerekiyor. Bebeğinizin uykusu geldiğinde memeyi veriniz, ancak derin uykuya dalmasına izin vermeden (memede uykulu ama uyanıkken) yatağına alıö Meme ağzından çıktığında uyanırsa, hemen tekrar memeyi vermek yerine, önce başka bir sakinleştirici yöntemle (pışpışlama, elinizi koyma) beşiğinde tekrar uykuya dalmasını sağlamaya çalışabilirsinizz. Emme eyleminin sadece beslenme için olduğunu öğretmek adına, gündüz uyanık olduğu saatlerde kısa ve etkili emzirmeler yaparak, memede uyuklamasına izin vermeyebilirsiniz
C

Ceren ..

29 Ekim 2025 06:50
@Melike Molla ben de takip ediyorum irlandalı anneyi doktorumuz da tavşan uykusundan almış kendi başıma yapamam dayanamıyorum ağlayınca o sabır bende de yok ama canıma tak ederse alırım umarım işe yarar 🙃
C

Ceren ..

29 Ekim 2025 06:52
@Fatma Uygur fatma hanım çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ben de böyle olsun istemezdim dediğinizi yaptım 1 2 kez ama uyumuyor bırakınca ağlamaya başlıyor  yine deneyeceğim söylediklerinizi 🥲
Ece K.

Ece K.

29 Ekim 2025 10:48
Bizde de aynı durum var! 🙋‍♀️
Bizimki 3 ay 3 haftalık ve son 1-2 haftadır uykuya aşırı direniyor.
Eskiden biraz sallayınca ya da emerken hemen dalardı, şimdi ağlayarak, zorla uyuyor.
Üstelik bazen emmek de istemiyor, sadece huysuzlanıyor gibi oluyor.
Sanırım bu da o meşhur gelişim atakları ve uyku gerilemesi dönemlerinden biri… 😅
Geçici olduğunu söylüyorlar ama gece yarısı olunca moral bozucu oluyor gerçekten.
Yalnız olmadığımızı bilmek bile biraz rahatlatıyor. 💛
C

Ceren G.

29 Ekim 2025 11:00
@Ceren inanın 5 tane besigimiz var onda daha rahat uyuyor uyuduktan sonra kendi besigine alıyorum. iyi ki almışım diyorum
C

Ceren ..

29 Ekim 2025 11:01
iki defa yirmi dakikalık uyku yaptı ve ben her ikisinde de kırk dakika filan uğraştım ağlayarak uyandı gelişmek bu kadar zor olmamalı 🤦🏻‍♀️
C

Ceren ..

29 Ekim 2025 11:03
@Ceren Geredeli baktım trendyoldan iade ettiklerimden biri oydu hamak gibi olan değil mi çingene beşiği dediğiniz tavandan asılanları denemedik bi o kaldı
C

Ceren G.

29 Ekim 2025 11:05
@Ceren tavandan asilandan bahsediyorum. Gri kumaş üstünde Yıldız olandan almıştık biz. Sağa-sola sallanmasinjn yanında aşağıya yukarıya da sallanıyor ve rahat oluyor.
M

Melike M.

5 Kasım 2025 11:33
Bebeginiz ne durumda Ceren hanım.Hala devam ediyor mu huzursuzluğu ?
C

Ceren ..

5 Kasım 2025 14:27
@Melike Molla merhaba evet hala huzursuz memede uyumaya kucakta sallamayı da ekledik hala her şey aynı ne yazık ki ataksa bitmedi hala dişse çekeceğemiz var daha 🤦🏻‍♀️
C

Ceren ..

5 Kasım 2025 14:30
@Ceren Geredeli ceren hanım yazınızı şimdi gördüm biz tavanı delip eski usül salıncak gibi yapalım dedik sonra bizimkine güvenemedik tavanı delmek istemedik ama bi bakayımo beşiğe işe yararsa her şeye okeyim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir