Aşı Soru / Cevap

1246 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 12:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 19:21
3. Ayda beraber uygulandıysa 5. Ayda da berabere uygulanması gerekir. En iyi bağışıklık yanıtını bu şekilde alıyoruz 💕💕💕
N

Nida

20 Ekim 2025 19:23
Peki nimenrix 2 doz yeterli mi bu şekilde
Hanife G.

Hanife G.

20 Ekim 2025 19:42
Ayça hanım merhabalar. Bebeğime ilk doz bexero 5. Ayında yaptırdım. 2. Doz 7. Ayında olucaktı ama hasta oldu ilaç toparlanma derken 1 buçuk ay geç kaldı yani iki aşı arasında 3 buçuk ay olmuş oldu. Sıkıntı olur mu. 4 gün önce bexero ikinci dozunu menveonun da ilk dozunu yaptırdık aynı anda
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 20:45
Ben baxsero da nimenrix te 3 doz yaptırma taraftarıyım kendi oğlumun aşı programı da o şekilde 2 si beraber 3-5-13
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 20:46
Bağışıklama 2 ay ara bıraktığınızda en güçlü haliyle oluşuyor. Süre açıldıkça bağışıklama oranı düşüyor ama hiç yaptırmamış olanlardan bayağı öndesiniz sorun olmayacaktır @Hanife Güneş
E

Emine D.

20 Ekim 2025 21:21
9. Ay aşısını yaptırmayı mıyız şu an 8 aylığız ama Osman hoca da dahil gerek olmadığını söylüyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 21:49
9.ay aşısı konusunda etiketledim sizi fikrimi orada belirttim
R

Rabia D. ..

20 Ekim 2025 22:04
Merhabalar oğlum 18 aylık 18 ay aşısı için aradılar ama aklım çok karışık yaptırıp yaptırmamakla ilgili bazıları 18 ay aşısından sonra otizim olduğunu söylüyorlar bana lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz
R

Rabia D. ..

20 Ekim 2025 22:05
Ayça hanım benim de aşı konusunda ki soruma lütfen cevap verebilir misiniz aklım çok karışık
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 22:09
Rabia hanım, hiç bir aşı otizmle bağlantılı değil. 18. Ayda otizm tanısı daha çok olabiliyor evet bunun nedeni daha çok çocuğun o dönemde daha net gözleminin yapılabilmesi belirtilern daha ayırt edici olmasıdır. Aşı ve otizm arasında asla ilişki yok. Aşı be otizm ilişkisi var diyen bilimden bir haberdir o kişilerle sohbeti kesmenizi tavsiye ederim lütfen yaptırın 🙏🏻
R

Rabia D. ..

21 Ekim 2025 07:39
Teşekkürler ederim Ayça hanım😊
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ekim 2025 11:13
Rica ederim 💕
G

Gamze K.

21 Ekim 2025 15:17
Bebeğim 5 aylık rota2. Doz yapıldı menenjit ikinci dozları 1 hafta sonra yaptırsak olur dimi
T

Tuğçe Ö.

21 Ekim 2025 21:14
Merhabalar🥲doktorumuz rota ve menenjit icin 3. Ay ilk dozu onerdi fakat anlamadigim durum su; rota sanirim oral aliniyo eczaneden alip mi yapiliyor? Memenjit icin nasil olacak asiyi hastaneden mi temin edip doktorumuz yapacak nasil ilerliyo bu durum? Tesekkurler simdiden
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 01:41
@gamze koç hanım tabiki olur, aynı gün bile yaptırabilirsiniz hiç sıkıntı yok.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 01:44
@tuğçe öztürk hanım rota damla şeklinde eczaneden alıyorsunuz hastane ya da AŞ’m uyguluyor.fakat bazı asmler uygulamıyor almadan önce sormalısınız, menenjitler de aynı şekilde siz alacaksınız götüreceksiniz yapılacak. Bazı özel hastaneler muayene sonrası doktor istemi ile kendisi getiriyor aşıyı doktorunuz uyguluyor. Bu da hastaneyle konuşmanız gereken konu 💕💕💕
S

Sevda D.

22 Ekim 2025 03:57
Ayça hanım bebeğim 2 aylık 1 haftalık 2.ay aşılarını olacağız ama bebeğim cumartesi gününden beri burun akıntısı ve hırıltı balgam bvar öksürük ateş yok hali de iyi emmeside iyi burnunu temizliyorum ve hava veriyorum azaldı ama yarın aşı olacağız bir sıkıntı olur mu yaptırayım mı yardım ederseniz çok mutlu olurum
Büşra A.

Büşra A.

22 Ekim 2025 07:56
Rota aşısı 16 aylık yaptırabilir miyiz?
B

Bahar Y.

22 Ekim 2025 08:14
Soğuk algınlığı varken aşı yapılabilir mi oğlum 6 ay 4 günlük hırıltılı ve öksürüğü var ara ara da burun akıntısı oluyor geçen hafta aşı olmamız gerekiyordu hala olmadık
N

Nurten

22 Ekim 2025 08:56
Ayça hanım merhaba 2. Ayda bebeğime verem aşısı yaptırdık ancak sonrasında 4. Ayda içinde iltihap gibi sarı birşey oldu ve sonrasında her banyodan sonra temizlenip tekrar oldu kapuk tutmuyor bir türlü tutsada tekrar oluyor aynı şey normal mi?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir