Aşı Soru / Cevap

1243 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 12:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 15:06
@Tuğba Aksoy sadece ateş takibi yapın vücudun sıcak olmasıyla ateşinin olması çok farklı şeyler 💙🙏🏼
S

Seher S.

14 Ekim 2025 17:41
Ayça hanım dün yazmıştım bugün rotarix2. Dozu ve bexsero ilk dozu olduk şu an ateşi yok ama huysuz hiç ateş düşürücü vermedim daha önlem amaçlı vereyim ni yoksa ateş takibi mi yapayım ne önerirsiniz
S

Safiye D.

14 Ekim 2025 17:43
5 ay dediğim 8. Ayda baxsero 9. Ayda nimenrix 5 aşı sırayla böyle verdi en son 11. Ayda olacak
S

Safiye D.

14 Ekim 2025 17:44
3 doz ve 2 doz iki aşıdanda ama ayrı ayri ayrı ayri ayni anda demedi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 17:57
Aynı anda yaptırmak zorunda değilsiniz zaten.doktorunuzun sıralaması gayet doğru olmuş takvimler bebeklere özel oluşturulduğu için ama yaşını beklemeyin ne olur 💕
S

Safiye D.

14 Ekim 2025 18:30
Teşekkür ederim 🥰
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 18:31
Rica ederim💕 yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
M

Merve.

14 Ekim 2025 18:55
Bebeğime 2. Ayının sonunda rota aşısı yaptıracağım 2 doz olandan ama bazıları aşıdan sonra bebeklerinde alerji olduğunu söylüyor. Gerçekten aşının alerji gibi bir yan etkisi olur mu yoksa o söyleyenlerin bilinmeyen bir alerjisi sonucu reaksiyon olmuş olabilir mi? Bir de süt alerjisi olup olmadığını bilmiyorum yaptırmamda bir sakınca var mı?
Menenjit aşıları için de osman hocanın önerdiği gibi 5-7-13. Aylarda mı yaptırmalıyım yoksa illa bir hekim tarafından ayrıca takvim mi oluşturayım?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 18:59
Rota ağızdan verilen bir damla türevi aşı. Bebeğinizde bir alerji varsa bile yaptığımız bunu önemsemediğimiz ve neredeyse hiç yan etkisi olmayan bir ilaç. Neredeyse dedim çünkü bazı bebeklerde ishal yapabiliyor o da 1-2 gün sürüyor ama şöyle anlatayım dilerseniz.rota yaptıran annelere bazen eldivenle altını aç diyorlar bence oldukça gereksiz ellerinizi yıkasanız yeter ama kakadan anneye ishal bulaşabiliyor. Bakın oğluma rotaları evde yaptım. Ağzının kenarından damla akıp gelince anlamadığım bir refleksle elimle sildim ve yaladım :) ama ben ishal olmadım. Oğlum da aşı sonrası ishal olmadı.gidip yalayın demiyorum tabii ama yan etki biraz fazla abartılıyor onu anlatmaya çalışıyorum. Ne olur kimin ne dediğini önemsemeden gidip aşınızı yaptırın yavrunuzu ortadan koruyun 💕💕💕
İ

İlayda

14 Ekim 2025 19:42
Ayça hanım merhaba, bebeğim 4 ay 4 günlük. Devlet aşılarından sadece doğumda olan ve 2 aylık olduğu zamandaki aşıları yapıldı. Aile sağlığı merkezinden aranmadım. Sıradaki aşı ne zaman? Bu ay aşısı yok mu? Elimdeki aşı takvimini geçen ay gördüklerinde"aşı takvimi değişti bu eski takvim" dediler. Beni bir aydınlatın lütfen🙏🏻🥹
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 20:03
Merhaba 4. Ayda DaBT,IPA,HIB VE KPA aşılamanız var neden aranmadığınızı çok merak ettim açıkçası
E

Eda A. ..

15 Ekim 2025 04:05
Merhaba. Bebeğim 5 aylık olacak menenjit aşısı ne zaman yapılmalı?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

15 Ekim 2025 06:55
5. Ay aşı takvimin oluşturabilirsiniz ben 3. Ayda başlamıştım.
Z

Zübeyde G. Ç. ..

15 Ekim 2025 12:03
Kızım14 aylık menenjit aşısı yaptıramadim şimdi yapmak istersem kaç doz yapmam lazım
Azer .

Azer ..

15 Ekim 2025 12:14
Merhaba,bugun 4.ay asılarımızı yaptırdık iki bacaktan.Hemşire hanıma sormayı unuttum banyo yaptırabılır mıyım yoksa üç gün bekleyecek miyiz?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

15 Ekim 2025 13:05
@Zübeyde Gür Çetin tek doz yaptırabilirsiniz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

15 Ekim 2025 13:05
@Azer 4. Ay aşısı sonrası banyo yaptırabilirsiniz aşı yerini ovmamak kaydıyla
Y

Yeliz Y.

16 Ekim 2025 11:14
Merhaba oğlum 2 ay 1 haftalık verem aşısını yaptırmak için çağırdıklarında 2 ay 11 günlük oluyor doğru mu yoksa beni yanlış mı yönlendirdiler
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

16 Ekim 2025 14:39
Doğru zaman problem yok gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz❤️💕💕
N

Nida

20 Ekim 2025 19:20
Merhaba üçüncü ayda bexsero ve nimenrix birlikte yaptırdık 5. Ayda da birlikte mi yapılmalı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir