Aşı Soru / Cevap
1244 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 12:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
H
Hilal Y.
14 Ekim 2025 12:33
2 ay aşımız 6 gün geçikti ebe bütün çocuklarla aynı zamanda yapacakmış bi sıkıntı olur mu

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 12:34
Bazı asmler aşı saklama ve soğuk zincir konusunda sıkıntı yaşadığı için o dönem olan bebekleri bir araya toplayarak aynı gün aşılama yapıyorlar. 2. Ayınız dolmadığı sürece birkaç gün geçmesinde bir sıkıntı olmayacaktır. Merak etmeyin 💕
H
Hilal Y.
Menenjit aşısını öneriyomusunuz biraz yan etkileri oluyomus
E
Esra Ç. ..
4. Ay aşımız var nelere dikkat etmeliyim bir de çocuğum çok iştahsız bir günde en fazla 600 ml içiyor arttırmaya çalıyorum ama olmyo tuvaleti de 6 veya en fazla 7 kez yapıyor 6 kilo
E
Esra Ç. ..
14 Ekim 2025 12:35
3 aylık bebeğim
H
Hilal Y.
Çok teşekkür ederim cevabınız için ❤️

Ayça K. A.
Hemşire
Oğluma rota ve menenjitlerin tüm dozlarını yaptım yan etki olarak ne duydunuz merak ettiğiniz tam olarak nedir yazarsanız spesifik olarak onu cevaplayayım yani. Öneriyorum şiddetle @Hilal Yakar
T
Tuğçe B.
14 Ekim 2025 12:37
Ayça Hocam,vermiş olduğunuz tüm kıymetli bilgiler için çooook teşekkür ederiz 🥰

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 12:40
4. Ay aşınız için dikkat etmeniz gereken bir şey yok açıkçası aşı öncesi ateş düşürücü vermeyin aşı sonrasında takibini yapın ateş 38 üzerine yükselirse ateş düşürücü verin 💙 6-7 çişli bez sayısı gayet ideal bir miktar kilosu da iyi fakat doğum kilosu ve boy bilmek önemli persentili için

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 12:40
@Tuğçe Başköy elimden geldiğince 💙💕🧿
A
Aylin A.
14 Ekim 2025 12:41
Merhabalar 11 aylık olduk. O veya bu sebeplerden menenjit aşısı için geç kaldım. Doktoruma aşıya başlamak istediğimi belirttim. Başlama yaşını bekle dedi. Amacım bexeroya başlayıp nimenrixi yaş sonrasında tek doz yapmaktı. Ama doktorlarım bekle yaş sonrası bexero-nimenrix aynı gün başlayalım dediler. Aynı gün başlanmasının sebebi nedir aynı anda vurulmasının ? Çok yüksek ateş yapar mı bu aşı biraz tedirginim.

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 12:43
Baxsero ve nimenrixi ben de aynı anda yapıyorum yüksek ateş vs gibi bir sıkıntı da olmuyor merak etmeyin. 13. Ayda ikisini de tek doz yapmayı planlıyor hekiminiz sanıyorum ki. Mevcut ayınızda olacak en mantıklı planlama o olacaktır. Aynı gün yaptırın inanın daha kolay ayrıca bağışıklaöa için aynı gün daha iyi oluyor
D
Duygu Y.
14 Ekim 2025 13:03
Ayça hanım merhabalar daha önceki soruma istinaden yazıyorum yanlışlık olmaması adına 5. Ayda 1 doz bexsero 1 doz nimenrix aşısı yapıldı 7. Aydaki ikinci dozu kaçırdık maalesef ay sonunda 1 yaşına girecek aradaki dozu kaçırdığımız için 12.ayda yaptırabilirsiniz demiştiniz yine nimenrix ve bexsero olarak birer doz daha mı yaptırmam gerekiyor ayrıca ilginize ve verdiğiniz cevaplar için de teşekkür ederim 🌸

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 13:04
Dozu kaçırdıpınız için tek doz aşılama yapılması gerekecek @Duygu Yavuzyani 12. Ya da 13. Ayda 1 nimenrix 1 baxsero aynı anda yaptırarak bağışıklama sağlayabilirsiniz 💕💕
R
Rüm ..
14 Ekim 2025 13:26
Hocam bizim yumurta beyazına alerjimiz vardı ama gözetim altında 9. Ay aşısı olduk bi sorun yaşamadık bazı arkadaşların aşıları bir yaşına ertelemişler neden acaba
S
Safiye D.
14 Ekim 2025 13:46
Bizim doktorumuz menenjit aşısını 5 ay üst üste dedi 8 aylik şuan bebeğim o kadarcani yansın istemiyorum 1 yaşında yaptırsam çok mu gec kalırım açıkçası korkuyorum

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 14:25
5 ay üst üste ne demek anlamadım pek ? Ama 2 aşı aynı gün olayını söylüyorsanız aynı gün yaptırın 1 yaş geç kalmış olacaksınız

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 14:31
9. Ayda yapılan aşı KKK/MMR dediğimiz kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı içerisinde yumurta proteini olan ama çok az miktarda bulunan aşıdır. Yumurtaya çok ciddi reaksiyon gösteren bebeklerde genelde uygulamayız ki bu ciddi reaksiyon hastanede gözetim yaptığımız bebeklerdir. Aşıyı yaptırmışsınız ve sorun olmamış olmasını da beklemiyordum açıkçası. Ertelemeyi tercih eden hekimler de var belki çoklu alerjisi olan ya da daha yoğun reaksiyon veren bir bebektir ondan ertelenmiştir. Yorum yapmam için ertelenen kişiye ne denildi onu bilmem lazım @rüm hanımcım
T
Tuğba A.
14 Ekim 2025 15:00
Merhabalar bebeğime 4. Ay aşılarını yaptırdımbirkaç saat sonra vücudu ısınmaya başladıdaha öncede 2. Ay karmaları yaptırdığımda ateşi cıkmıştı en fazla 38 gördük ve iki gün sonra normale döndü bu sefer ise vücudu aşırı ısınıyor normaldeateşlendiğinde elleri ayakları buz kesen bebeğimin elleri ayaklarıda dahil sıcacık ateşini ölçtüğümde kulaktan ve makattan en fazla 37.4 gördüm oda sıcaklığını düşürüp ılık kompres yapıyorum karma asılar canlı aşı olmadığı için ateş yapmaz demişlerdi ama durum bu şekilde seyrediyor bugün ikinci günü acaba aşıların yanetkisi olabilir mi

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 15:05
Vücudunun sıcak olması ateşi olduğu anlamına gelmiyor. 38 üzerine çıkmadan ateş düşürücü vermeyin. Aşıların yan etkisi olamaz çünkü ateş yok anlattığınız tabloda 37.4 normal vücut sıcaklığı , ılık kompres vs yapmanıza hiç gerek yok ki