Soru-cevap Zamanı!
2140 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:44
➡️ Emzirme ile ilgili aklınıza takılan soruları bekliyorum. Lütfen sorularınızı “kısa ve net” şekilde yazarsanız daha hızlı yanıtlayabilirim.
Haydi, birlikte çözüm bulalım! 🤱✨
Desteğe ihtiyaç duyarsanız
📞 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
Not: Süt artırma, meme reddi, emzirme sonlandırma gibi tüm konularda destek alabilirsiniz.
Haydi, birlikte çözüm bulalım! 🤱✨
Desteğe ihtiyaç duyarsanız
📞 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
Not: Süt artırma, meme reddi, emzirme sonlandırma gibi tüm konularda destek alabilirsiniz.
E
Eslem
25 Ekim 2025 04:41
Bebeğim 3700 gr doğdu. Şuan 3 aylık ve 7050 gr

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
25 Ekim 2025 04:49
Eslem hanım bebeğinizin kilo alımı çok fazla ısrar zorlama yapmadan besleyin.

Canan Y. ..
25 Ekim 2025 05:10
Bebeğim16 aylık gece beslenmesini yapmak istemiyor artık ama göğüslerim sızlıyor emmedigi için (12saat falan emmedigi süre)sağım yapıyorum ama pompaya15-20 cc ancak geliyor sutum mastit olurum diye korkuyorum nasıl ilerlemeliyim ,birde sütten kesmek istiyorum artık gündüzleri de memede çok kalmak istemiyor bosaltmadan kalkıyor genelde asirida bir sütüm de yok yanı,emmeyi biraktirinca mama vermem gerekiyor mu
Z
Zeliha Y.
25 Ekim 2025 09:08
Oglun anne sutu ile besleniyor 3270 dogdu suan 1 aylik ve kilosu 4600 gram normal mi
A
Ayşe
25 Ekim 2025 10:00
Esenay hanım merhaba bebegım dort bucuk aylık dogduktan bır hafta sonrs hıperlaktasyn vs dolayı meme teddı yasandı ve sagarak besledım dorduncu ayın basında kendı kendıne memeye dondu fakat ıkı haftadır uyutup memeyı oyle emıyorgünde bır defa uyanıkken emıyor surec normal mı nasıl bır yol ızlemelıyım sızce
E
Elif V.
26 Ekim 2025 21:40
Bebeğim ilk iki hafta sol mememi emmedi hep sağı verdim sol memeyi düzenli sağamadım. Şu an 7 haftalık sol memeyi ikinci haftadan itibaren almaya başladı ama sağ memem sütle dolarken sol tarafta öyle bi dolgunluk yok, sağımda sağa göre az miktarda çıkıyo, bebeğim emerken çabuk boşalıyo, yumuşayınca süt olmasına rağmen memeyle savaşarak emiyo sağ memem de dahil. Dolu sert meme emmek istiyo. Sol tarafı sağ taraf gibi nasıl aktif ederim. İkincisi de akşamları sağıp süt veriyorum emerek uyumuyo yeterli süt gelmiyo sanırım
H
Hande Ö.
26 Ekim 2025 21:52
Merhabalar bebeğim 5 gün önce rotarix aşısı ve verem aşısı oldu ilk gün bir sıkıntımız yoktu ama daha sonraki günlerde sürekli ağlama krizleri yaşıyoruz ve emmek istemiyor en fazla 5 dakika yada 10 dakika zor emiyor ve daha sonrasında da ağlıyor günde en az 3 kere kusuyor bir türlü çözüm bulamıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
B
Betül
27 Ekim 2025 04:52
Esenay hanim.merhaba. bebegim 3 aylik. Gece uykusunu uzun uyuyan bi bebek 5 6 saat uyuyor ilk uykusunu. Benim bu surecte sut sagmama gerek var mi acaba?
S
Seher Ö. ..
27 Ekim 2025 06:04
Merhaba, bebeğim 4.5 aylık. Dilinin sağ ön kısmında birkaç gündür koyu pembe kabartı var. Baloncuk değil. Nedir hocam?
P
Perihan i.
27 Ekim 2025 09:06
@Esenay Çıtır hanımm merhaba. Kızım tam dört aylık. İki üç gündür emerken göğsümü ısırıp çekiştiriyor. Henüz dişi yok ama göğsüm yara oldu. Neden böyle yapıyor ben ne yapmalıyım bu durumda.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
28 Ekim 2025 10:34
Betül hanım merhaba bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar sizde de tam olarak bu şekilde olmuş mama kullanmıyorsanız sadece emzirme ile devam ediyorsanız sağım yapmanıza gerek yok ama gece dolgunluk hissi oluyorsa ve rahatsız oluyorsanız bir kez sağım yapabilirsiniz. Mama kullanımı varsa her 2-3 saatte bir sağım yapılmalı sütün artması için

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
28 Ekim 2025 10:35
Perihan İnci hanım dişin gözükmemesi diş rahatsızlığı çekmemesi anlamına gelmez size önerim diş sancısını gidermeniz olacak Diş sancısı gittiği zaman rahatlamayı fark edeceksiniz göğsünüzdeki yara için ise sarı kantoron yağı alıp her emzirme sonrasında göğüs uçlarınıza sürün ve 5-10 dakika havalandırın emzireceğiniz zaman suyla yıkayıp peçeteyle kurulayın ve emzirin düzenli kullanımda faydasını göreceksiniz.
Y
Yüsra ..
29 Ekim 2025 20:08
Kız bebek sadece anne sütüyle besleniyor doğum kilosu 2.930 51cm şuan 5 aylık 7.600kg 68cm normal mi?
S
Seda K.
29 Ekim 2025 20:27
Bebeğim 6 aylık gündüz meme reddi yapıyor emmek istemiyor bende geceleri emziriyorum gece beslenmesine okadar alıştı ki 2 saate bir emmek istiyor eğer ben iki saati geçirirsem uyanıyor ne yapmalıyım gece beslenmesi iyi mi zararlı mı
İ
İpek U.
29 Ekim 2025 20:32
Bebeğim 48 günlük dk3950
Şuan 4700 normal mi? 57 cm
Şuan 4700 normal mi? 57 cm
A
Ayşe A. Ü. ..
30 Ekim 2025 13:18
Esenay hanım geceden kalma gergin ve dolu memeyi bebeğe vermek doğru mudur gece ancak birini bitirebiliyor sabahta uyanıncahemen emmek istiyor sağım yapamıyorum ne önerirsiniz
A
Ayşe A. Ü. ..
30 Ekim 2025 13:31
Birde bebeğin doyduğunu nasıl anlarım ben hala çözemedim bebeğim 2.5 aylık tek göğsümü vererek emziriyorum gülerekmemeden ayrılıyor kendimce doydu diyorum biraz bekliyor tekrardan emiyor bu seferde kusuyor ama çökelek tarzında gerçekten anlayamıyorum bu beni aşırı geriyor sutume yansıyacakdiye korkuyorum bazen40 dk emiyor 50 dk da kalabiliyor bunun hepsinde aktif emmiyor uyuyup uyanıp yiyor gerçekten yardıma ihtiyacım var cevaplarsanız çok sevinirim( Not: 41haftalik 3560 kg doğdu 2 aylıkken kontrole gittigimde kilosu 5150 kg dedi)

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
31 Ekim 2025 20:08
Ayşe Altun Ünal hanım bebek emmeyi kabul ediyorsa ve sizde emerken ağrı olmuyorsa verilebilir bir sıkıntı olmaz. Gece bebek kalktığında eşit şekilde emzirmeye çalışın yine de dolu oluyorsa rahatlamak için elle sağım yapabilirsiniz.
N
Nur B.
1 Kasım 2025 09:59
8 aylık bebeğim emziriyorum fakat şöyle bir sorun var bir kaç aydır 3 ,4 gün dolu dolu gelen süt sonraki bir kaç günde çok az neden böyle oluyor acaba
G
Gamze Y.
1 Kasım 2025 15:27
Merhaba , 1 aylık bebeğim ve ilk başlarda güzel emiyordu.iki göğüs besliyordum ve bir göğüste 10 dk duruyordu yani aktif emiyordu. Bu gece de aynı şekildeydi. Ama bu son hafta bir gaz problemimiz var sürekli karnınında bir buruntu ve bu durum olduğundan beri 5 dk max 8 dk sürüyor emmesi. Normal mi aç kalacak diye korkuyorum. Sütüm geliyor ama bebek bırakıyor istemiyor. Sağmalı e o şekilde mi vermelimıyım ?