Soru-cevap Zamanı!

2142 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

13 Ekim 2025 07:44
➡️ Emzirme ile ilgili aklınıza takılan soruları bekliyorum. Lütfen sorularınızı “kısa ve net” şekilde yazarsanız daha hızlı yanıtlayabilirim.
Haydi, birlikte çözüm bulalım! 🤱✨

Desteğe ihtiyaç duyarsanız
📞 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.

Not: Süt artırma, meme reddi, emzirme sonlandırma gibi tüm konularda destek alabilirsiniz.
A

Ayşe Ç.

17 Ekim 2025 11:53
Bebegım 1 yasında artık memeyı oyun olarak kullanıyor ama gecede emıyor ve sureklı mastıtoluyorum ne yapmalıyım
B

Büşra K.

17 Ekim 2025 11:56
7buçuk aylık bebeğim var emziriyorum.Diş implant tedavisi olmam gerekiyor.Emzirme sürecinde bu tedaviyi olabilirmiyim?
H

Hicran A.

17 Ekim 2025 12:06
Bebeğim 20 günlük ilk 10 gün sarılıktan dolayı düzenli mama takviyesi yaptık sarılık değerimiz düştü sütüm de arttığı için mamayı günlük 150-180 cc kadar verirken bu hafta 30-60 cc ye kadar düştük. Bebeğin keyfi yerinde açlık ağlamaları olmuyor gece 2 3 saatte bir uyanıp emiyor. Ama mamaya devam mı etseydim diye tereddütlerim var doyup doymadığını nasıl anlayabilirim??
Canan Y. .

Canan Y. ..

17 Ekim 2025 14:23
Bebeğim16 aylık daha öncede süt azalması yaşadımve geri arttırmıştım ama iki aydır sütüm iyice azaldı göğsümun biri kurumak üzere yavaşca sütten kessem olurmu bebeğim için bir zararı olurmu bu durumun emzirme surecindende baya yoruldum artık kestikten sonra mama falan vermeme gerek varmı
A

Ayşenur T.

18 Ekim 2025 15:11
Merhabalar erkek bebeğim 2 ay 4 günlük. Dk 3940 gram. Zor bir vajinal doğum vakumla çekme ve neticesinde köprücük kemiği kırığı,üstüne sarılık ve fototerapi aldık. İlk 17 günde meme mama şeklinde gitmiştik. Sonrasında 1. Aya kadar sadece meme ile ilerledik. 1. Ay kontrolünde bir gördük ki cocuk 4050 gr çok üzüldüm gerçekten ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Bir hafta boyunca mama ile destekledik ertesi hafta 4300 gr olmuştu doktorumuz bu şekilde devam etmemiz gerektiğini söyledi.2. Ay kontrolümüzde 5150 gr olmuş. Mamaya devam edin dedi. Büyüme açığımız var mı sizce? Sütümü artırmak için ne kadar gün içerisinde kaç kez ve kaç dk süre ile sağım yapmalıyım o kadar farklı bilgiler mevcut ki anlayamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
A

Aysun B.

18 Ekim 2025 15:14
45 günlük Bebeğim sadece 5 dk emiyor ve sonrasında memeyi almıyor emziği alıyor. Biberonla süt veriyorum onu da almıyor. Ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz lütfen
S

Sümeyye S.

19 Ekim 2025 17:32
@Esenay Çıtır Esenay Hanım, merhaba. Bebeğim 8,5 aylık, 9 aylık olduğunda işe başlayacağım. Hiç biberon/emzik kullanmadık. Anne sütü ve katı gıda tadımları yapıyoruz. Ben işteyken anne sütünü ne şekilde vermeliyiz? Biberon, pipetli bardak, alıştırma bardağı vb.?
B

Betül

21 Ekim 2025 06:51
Esenay hanim.merhaba. bebegim 3 aylik. Gece uykusunu uzun uyuyan bi bebek 5 6 saat uyuyor ilk uykusunu. Benim bu surecte sut sagmama gerek var mi acaba?
G

Gözde U. ..

21 Ekim 2025 12:15
Merhabalar 10 aylıkoglum emzirmeyi sonlandirmam gerekiyor rahasizligimdan dolayı ilaç kullanmam gerekiyor .nasıl ve nerden başlamaliyim gece çokfazla emiyor uykuya geri dönmek için.
M

Merve N.

21 Ekim 2025 13:29
Bebeğim 83 günlük ve silikon göğüs ucu ile emiyor uğraşıyorum ama asla Çıplak meme almıyor. Nasıl çözebilirim veya sütü etkiler mi ?
F

Fiona

21 Ekim 2025 13:42
Bebeğim haftaya 2 aylık olacak silikon meme ucu ile emziriyorum memeyi tam kavrayamadığı için,yarın 8haftalık olacak aşırı kolik, memeye yaklaştımı deli gibi ağlıyor sütümü sağıp veriyorum, bu durum hakkında ne düşünüyorsunüz kısaca cevap yazarsanız sevinirim
N

Nagihan S.

21 Ekim 2025 14:04
Merhabalar bebeğim 43 günlük sütüm tazyikli geldiği için emerken çok gazlanıyor gazını çıkarıyorum 5 defa çıktığı oluyor ama yine de memeyi almak istesede alamıyor gazdan ne yapmam gerekir
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

22 Ekim 2025 09:03
Merve Nur Hanım endişe etmeyin süt miktarınızda etkilenme olmaz ve bebeğe herhangi bir zarar vermez ama silikon göğüs ucunu bir an önce bırakmak istiyoruz çünkü sonrasında Bebek’te anne de zorlanıyor. Sürekli bırakmak için denemeler yapmayın biraz unutmasını sağlayın sonrasında bırakmak için adım atın bırakmak için bazı yöntemler var o yöntemleri uygulayarak bıraktırıyoruz eğer bilgi ve destek almak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz 05060389958
T

T.B.

22 Ekim 2025 09:06
Bebeğim 4.5 aylık, ilk 3 ay dönemini geçirmemize rağmen çok gazlı, bazı geceler gazdan uyku uyuyamıyoruz. Meme ucum olmadıgı için Silikon meme baslıgı kullanıyorum , gaza bu sebep olur mu?
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

22 Ekim 2025 09:06
Fiona merhaba, Biberon kullanımından kaynaklı bebeğiniz de red yaşıyorsunuz bebeğiniz daha çok Küçük olduğu için bir an önce biberonu bırakmanız ve sadece emzirme ile devam etmeniz gerekir. Zaman ilerledikçe ve bebek büyüdükçe algılar açılır bebekte kolay olana gitmek ister ve kolay olan da her zaman biberon olur. Biberonu bıraktığınız taktirde ve ısrar zorlama yapmadan emzirdiğiniz taktirde bebek memeye tekrardan dönecektir.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

22 Ekim 2025 09:07
T.B merhaba, silikon göğüs ucu gaza sebep olmaz gece sık uyanmalar oluyorsa diş sancısı vardır diş sancısını gidermek için adım atmanızı öneririm
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

22 Ekim 2025 09:09
Nagihan Selvi Hanım tazyik sorununu gidermeniz gerek tazyik sorunu gittiği takdirde Bebek’te rahatlama olacak ve rahat bir emzirme geçirmiş olacaksınız. Destek ve bilgi almak isterseniz 05060389958 Numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz
T

T.B.

22 Ekim 2025 11:32
4.5 aylık bebek gündüz kaç saatte bir emzirmem gerekiyor
G

Gülveda R.

24 Ekim 2025 23:51
Merhaba! Bebeğim 18 aylık oldu bu zamana kadar hep emzirdim ama artık sütümün azaldığını hissediyorum. Emzirmeyi tamamen sonlandırsam olur mu? Yoksa devam sütüne mi geçmeliyim?
Şimdiden teşekkürler☺️🍀
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

25 Ekim 2025 04:24
T.B merhaba, bebek kendisi karar verir ne zaman beslenmek isterse o zaman besleyebilirsiniz. Genelde 4-5 saat beslenmeden durabilirler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir