Soru-cevap Zamanı!

2143 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

13 Ekim 2025 07:44
➡️ Emzirme ile ilgili aklınıza takılan soruları bekliyorum. Lütfen sorularınızı “kısa ve net” şekilde yazarsanız daha hızlı yanıtlayabilirim.
Haydi, birlikte çözüm bulalım! 🤱✨

Desteğe ihtiyaç duyarsanız
📞 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.

Not: Süt artırma, meme reddi, emzirme sonlandırma gibi tüm konularda destek alabilirsiniz.
Ö

Öykü D.

14 Ekim 2025 12:04
Bebeğim 12.haftasında dün aniden memeye geldiğinde ağlama memeyi almama durumu başladı. Zarla zorla uykuda emzirebildim ancak açlık belirtisi hiç göstermiyor genel durumu iyi. Emzik biberon kullanımı yok hiç olmadı. Sadece anne sütü alıyor. Bu durumu aşmak için ne yapabilirim ne kadar sürecektir
Z

Zehra D. ..

14 Ekim 2025 17:33
Doğum kilosu 3115 olan bebeğim 1 haftalik olduğunda 3200 10 günlük oldugunda 3250kg oldu hemsire haftada 50gr aldığını bunun az olduğunu günde20-30 gr alması gerektigini söyledi. Hem emziriyorum hem sandığım sutu veriyorum hem mama veriyorum günde7 8 dolu bez değişiyorum huzursuzluk gibi bi açlık belirtiside yok neden kilo almiyor olabilir
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:03
Büşra Başaran hanım sütünüzü tekrardan artırmak için her 2 saatte bir sağım yapmanızı öneririm ne kadar çok göğüsünüzü çalıştırırsanız o kadar çok süt üretirsiniz. Emen bir bebeğiniz var ve red olayı anladığım kadarıyla yaşamıyorsunuz bu nedenle emzirmeyi sonlandırmanızı önermem
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:13
Nur Demir hanım bebeğinizin kilo alımı güzelse ve çişli bez sayıları güzelse endişe edeceğiniz bir durum yok bebekler sadece acıktığı için emmek istemezler aynı zamanda annesinin kokusunu almak için ve annesini hissetmek için de emmek isterler önemli olan burada 10-15 dakika aktif emme sonrasında huzurlu mutlu olması ve çişli bez sayısının gün içerisinde ki takibi 👍
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:17
Öykü Dalaslan hanım bebeğinizin kilo alımı güzelse tok olduğu için emmek istememesi normal kesinlikle ısrar zorlama yapmayın bebeğinizin acıkmasını bekleyin çünkü bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar biberon kullanmamış olmanız meme reddi olmaması anlamına gelmez sütünüzün akışını kontrol edin hızlı mı geliyor yavaş mı geliyor sorun sizce ne sorunu bulduktan sonra ona göre hareket etmenizi öneririm
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:19
Hatice T hanım bu konuda diyetisyenden yardım alarak ilerlemenizi öneririm sütünüzün azalmaması için beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Anneler tek başına diyet yaparken süt miktarında azalmalar görülebiliyor.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:22
Bnk hanım göğsünüzün ucunun olmaması ya da büyük olması emzirmenize engel değildir doğru pozisyonda bebeğe meme ucu verilmeli. Sağım yaparak verdiğiniz takdirde bebek büyüdükçe kesinlikle o memeyi bir daha almayacaktır size önerim doğru pozisyonda bebeğin ağzına güzelce memeyi vermeniz. Eğer her şey denemenize rağmen olmuyorsa yardım alarak ilerlemenizi öneririm çünkü bebeğiniz daha çok küçük ve sorunda bu aşamada çözülebilir. Sütünüzü arttırmak için her 2 saatte bir göğüs çalışmalı
S

Seda K.

16 Ekim 2025 09:10
Oğlum 20 haftadayız son 1 haftadır emerek uyumuyor uyanınca emmek istemiyor uyurken emerek uyuyordu şimdi parmağını emiyor çekince ağlıyor parmağını emerek uyuya kalınca memeyi veriyorum ne yapmama lazım memeyi bırakırdiye korkuyorum mama içmiyor asla içmediemzik yok
G

Gözde ..

16 Ekim 2025 12:49
Sizin vereceğiniz cevabı dört gözle bekleyen insanlar var burada. Ya seçici bilgilendirme yapmayın ya da hiç böyle bir forum açmayın. Kaç keredir yazıyorum daha önceki açtığınız yerde de yazmıştım. Ne hikmetse hiç cevap yok.
Eymen B.

Eymen B.

16 Ekim 2025 13:19
Sütüm yetmiyor. Emzirip duruma göre mama takviyesi veriyorum. Artması için her emzirmeden sonra 10 ar dakika sağıyorum. Bebek üç dört saat emmezse 20 şer dakika sağıyorum. Bu şekilde artar mı? Doğru yolda mıyım? Başka ne yapabilirim?
Beyza Z.

Beyza Z.

16 Ekim 2025 17:37
6 aylık. Gece uykusuna 8 de başlıyor. Her 2 saatte uyanıyor emip uyuyor sabah 5 te uyanıyor. Gündüz en fazla 40 dk. Normal mi bu durum. Uykuları uzatmak için ne yapmalıyım
E

E ..

16 Ekim 2025 18:01
Esenay hanım bana da cevap verir misinz??sadece 1 günüm kaldı
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Ekim 2025 07:12
EYM merhaba, Emzirme sonlandırma da dikkat etmeniz gereken ilk önce kararınızdan geri dönmemeniz kararınızdan geri döndüğünüz taktirde bebek sizin zayıf yönünüzü bilecek ve ona göre davranacaktır bu nedenle zayıf yönünüzü göstermeyin ve kararınızdan geri dönmeyin yani eveti hayıra hayırı evete çevirmiyoruz kademeli olarak sonlandırmanızı öneriyorum önce gündüz emzirmelerinizi sonra gece emzirmelerinizi sonlandırabilirsiniz tabii ki burada bazı yöntemler var o yöntemler ile ilerlemek gerekiyor burada hepsini anlatman maalesef mümkün değil bilgi almak isterseniz danışmanlık hizmet vererek yardımcı olabilirim 👍
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Ekim 2025 07:14
Beyza Zeki hanım gece sık uyanmasının nedeni herhangi özel bir sağlık sorunu yoksa diş sanıcı vardır ve bu nedenle rahatlamak için kalkar meme ucu ile damaklarını kaşır rahatlayıp yeniden dalar ve bu döngü devam eder size önerim biran önce diş konusunda önlem almanız olur.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Ekim 2025 07:22
Saniye Gözde Özder hanım açtığım forumlar çok yoğun ilgi gördüğü için her bir mesaja zamanında dönüş yapmam gecikebiliyor. Çünkü aynı zamanda aktif olarak çalışıyorum. Ama bilin ki kesinlikle seçici davranmıyorum, tüm sorulara elimden geldiğince sırayla ve özenle cevap vermeye çalışıyorum. Her annenin sorusu benim için çok değerli.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Ekim 2025 07:27
Saniye Gözde Özder hanım bebeğinizin kilo alımı doğum kilosuna göre güzel sınırlarda gidiyor mama başlamanızı önermem süt artırmak için adım atabilirsiniz. Ve bu aşamada ısrar zorlama yapmadan beslemeye devam edebilirsiniz. Biberon kullanmanızı da önermem çünkü gerek yok. Yardım ile ilerlemek isterseniz yardımcı olurum 👍
E

E ..

17 Ekim 2025 09:27
Esenay hanım tesekkür ederm cevabinz icin...3 aydr gece beslenmesini kesmistik aslinda ama hastalik ve dis sancilari baslayinca farkinda olmadan duygusal davranip gece yine emmeye basladi...son bi haftadr gündüzleri azalttim...istedikce farkli sekilde yönlendiriyorum..3 defa fln emmeye basladi...ögle uykusna emmeden yatıramıyorum...vebugün son gün 2 yasina girdi...yarin sabah vedalasip bay bay demeyi düsünüyirm...yarın sabah icin bana tavsiyeleriniz nelerdir...???bisey sürmek yada yapıstrmak istemiyorum
M

Merve Y. G.

17 Ekim 2025 10:50
Merhabalar bebeğim 6aylık 10 kilo doğum kilosu 3300 çok hızlı kilo alımı var yalnızca anne sütü ile besleniyor tadımlara başladık fakat kilosu beni bir tık korkutuyor bu aralar sürekli emmek memede kalmak istiyor o şekil uyumaya ve gece uyandığında meme istemeye aksi taktirde asla uyumamaya başladı bunun önüne nasıl geçebilirim
T

Tuğba

17 Ekim 2025 11:10
Merhaba biberondan meme reddi yaşadık tam aştık derken üst solunum yolu enf geçiriyor şu an. 4. Ayımıza girdik dk3300 şuan 7 kg. Nasıl aşacağız çok yoruldum uyku sürecinde değilken asla emmek istemiyor
G

Gamze Ş. K.

17 Ekim 2025 11:46
Meme reddi yaşıyorum. 3 buçuk aylık sütüm kesilir mi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir