Kalça Çıkığı

211 görüntüleme
Ç

Çisem T.

9 Ekim 2025 22:48
Merhaba
37 haftada ikiz bebeklere doğum yaptım
İkizlerimden birisinde kalça çıkığı mevcut 4 aylıklar ve degerimiz 57
Türbingen cihazına başladık
Aranızda başına gelen var mı ortalama kaç ayda iyileşti sonraki süreç nasıl oldu
Çok teşekkür ederim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Ekim 2025 22:50
Merhaba çıkığın derecesini biliyor musunuz lla,llb,llc türünden?
Ç

Çisem T.

9 Ekim 2025 22:53
Solda tip2a displazik kalça teşhisi konuldu , alfa 57 beta 55 derece
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Ekim 2025 22:57
Ortalama 4-8 haftada alfa 60 dereceye geliyor genelde. Yani tam bir iyileşme söz konusu olur. İlk kontrolde 60 derece bile görülebilir bebekten bebeğe değişiyor açıkçası cihazı düzenli olarak kullanmanız tedavi için yeterlidir 🙏🏼
Ç

Çisem T.

9 Ekim 2025 23:00
Ortopedi doktoru 3. Ay sonunda kontrole gelmemizi söyledi , yaklaşık 7 aylık olacaklar o süreçte . Sizce biz yinede her ay değerine baktıralım mı aylık kontrollere gittiğimizde . Bebeğimin canı yanmıyor biliyorum ama çok huysuz dönmeye başlamıştı tam cihazı takınca çok sinirleniyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Ekim 2025 23:08
Tip2 a olanları genelde 1.5 ay sonra ultrasonda bir kontrol etmek için çağırıyor genelde benim hekimim. Sizi 3 ay sonra çağırmış farklı bir durumdan bahsetti mi? Ya da şöyle sorayım günde kaç saat takabiliyorsınız cihazı ?
Ç

Çisem T.

9 Ekim 2025 23:13
Hayır hiç bir şey söylemedi , kısaca özet geçmek gerekirse biz ilk 40 günlükken çekildik ultrason 53 çıktı prematüre sayılır anne karnında geçirmesi gereken süre dışarıda tamamlanmış bekleyelim dediler çift bezde önermedi sadece bacaklar ayrı kucağa alın denildi. 3. Ay kontrole gittik 55 E çıkmıştı değer kendi kendine iyileşebilir cihaz vermek istemiyorum çok küçük biraz daha bekleyelim denildi ve 4. Ay 57 oldu , kulaktan dolma bir bilgim var ultrason için net bir sonuç veremiyoruz deniliyor genelde sapmalar olabiliyor vs. Bilmiyorum bu doğru bir bilgi mi? Cihazı çıkartmıyorum sadece bez değişimlerinde 15 Dk bırakıyorum oyalanması ve dinlenmesi için günde en az 20 saat takıyorumdur diye tahmin ediyorum
Ç

Çisem T.

9 Ekim 2025 23:16
Ayrıca ikizlerim yeni doğan ünitesinede girmediler 2600 doğdular her şey iyiydi yani çok şaşkınım eşimle benim tarafımda böyle bir hastalık hiç yok, çoğul gebe olduğum için mi oldu, ters doğum pozisyonundaydı makat geldi, doktor o şekilde yaratılmış sizlik değil diyor ama yinede üzülüyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Ekim 2025 23:19
Her hekimin tarzı farklı tabii ama 0-3 ay dönemde cihazla çok daha erken tedavi edilebiliyor. Ne düşündüğünü bilemiyorum gerçekten. Benim hemşire vasfımdan ziyade anne vasfımı ön plana çıkartacak olursam ben farklı bir hekim görüşü ve ultrason daha isterdim. 1-1.5 ay sonrasında kesin diüzelir diyebilirim size fakat süreç geç ilerlemesin diye tavsiyem bu olabilir 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Ekim 2025 23:22
Hayırrr sizle alakalı bir durum kesinlikle değil. Ayrıca makat doğumlarda çok yüksek oranda kalça çıkığı oluyor lütfen kendinizi üzmeyin 🙏🏼 geçecek güzel düşünün. Hiç sıkmayın güzel canınızı çokdaha kötü hastalıklar var çaresi olan bir şey en azından böyle bakın yavrunuza kocaaaman sarılıyorum 💕
Ç

Çisem T.

9 Ekim 2025 23:26
İlk tanı konulduğunda 2. Bir hekimede götürdük , hatta radyologtan şüphelendik ilk biz kendisinde kalça çıkığı rahatsızlığı olan bir radyolog ile kesişti yolumuz o tekrar çekti filmi vs çok gittik geldik en son çocuk doktorumuza güvendiğimiz için onun güvendiği ortopedi doktorunda kaldık kafada karıştırmamak adına , evet çözümü var çok şükür ama yinede annelik herhalde , çok teşekkür ederim bilgiler için , hayat sizi iyi insanlarla karşılaştırsın🌹
N

Neriman K.

10 Ekim 2025 06:04
Benim kızımda 36 haftadoğdu kalça çıkığı vardışuanda geçti fakat çift bez takmaya devam edeceksin dedi 1 yaşına kadar
Ç

Çisem T.

10 Ekim 2025 07:35
Şu an kaç aylık ve dereceleriniz nasıldı her çocuk farklı ama yinede sormak istedim aparat vs kullandınız mı?
M

Medine Ş.

2 Kasım 2025 19:49
Çisem hanım ortezi kullanıyor musunuzhala nasıl gidiyor tedaviniz benimde kızıma taktılar da merak ediyorum
Ç

Çisem T.

2 Kasım 2025 19:51
Merhaba evet hala kullanıyoruz 1 ay olmak üzere henüz doktora gitmedik, gittiğimizde size bilgi veririm, sizin bebeğiniz kaç aylık ve dereceleri ne durumda doktorunuz neler dedi benim içinde baska bir görüş olur, tavsiye olarak ana kucağı yoksa mutlaka alın bu süreçte çok işe yarıyor oyalamak için . İlk günler 20 saat takıyordum ama şu an 23 saat takıyorum çok zor alışıyor ama ağlıyor diye çıkartmayın ne olur sonu güzel olsun diye düşünmeye çalışıyorum hep🙏🏻
M

Medine Ş.

8 Kasım 2025 13:00
Biz ilk ultrasona gittiğimizde 57 sol 58 sağ bir ay sonra tekrar gelin dedi sağ 61 sol 57 denildi sağ kalça yerinde dedi 1ay sonra tekrar kontrol istedi bu sefer sağ 54 sol 58 çıktı bizde anlamadık ortopediye götürdük kalçalar yuvada sadece derinlik var dedi ortez kullanmaya başladık 3 bucuk ayında başladık şu an 3 hafta oldu ana kucağı kullanıyorum ama sürekli kucak istiyor huzursuz oldu ortezden sonra doktor 2 ay sonra dedi kontrolü 24 saat takıyorum sadece banyoda cıkarıyorum o da haftada 1yaptırıyorum
M

Medine Ş.

8 Kasım 2025 13:02
Bir de kaç ay kullanacak denildi size acaba
Ç

Çisem T.

8 Kasım 2025 13:09
Bizim ortopedi doktorumuz direkt 3 ay sonra gelin dedi benimde kızım 4 aylıkken başladık Ocak ayında gideceğiz , bir ay sonra gelelim dedik biz belki iyileşir diye 3 ay kullanacağız dedi, dün çocuk doktoru için aylık kontrole gittik oradan istedik yönlendirmesini ortopedi doktoru ne zaman istediyse o zaman ölçüm yapalım dedi bizde zorlamadık güvenmek istiyoruz elimizden bir şey gelmiyor, sizin dereceleriniz ortez kullanmıyorken mi değişti doğru mu anlıyorum? Birde size kaç ayda kontrol verdi ortezden sonra her doktor farklı ama yinede fikir almak istiyorum
M

Medine Ş.

8 Kasım 2025 13:27
Evet ortez kullanmazken değişti bize 2 ay sonra kontroldedi 4 ay kullanacak ded
M

Medine Ş.

8 Kasım 2025 13:28
Ottobock olanı mı kullanıyorsunuz acaba
Ç

Çisem T.

8 Kasım 2025 13:28
Ben her bez değişiminde ve banyoda çıkarıp takıyorum ortezi ikiz oldukları içinde bakmak çok zor oluyor maalesef elimden gelen bu inşallah en kısa sürede iyileşir yavrularımız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir