Aşı Gündemi

969 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 19:23
Kıymetli anne/babalar bu konu başlığı altında aşılar ile alakalı yanlış bildiklerimiz , bildiklerimiz , bilmediklerimiz, sorularımız varsa buyrun yanıtlayalım 💕💕💕
Ö

Öykü D.

18 Ekim 2025 17:56
Merhaba rota aşısı ilk doz 15+2de yapılabilir mi @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Ekim 2025 19:48
14+6 da ilk doz biter. Geç kalındığı için aşılama yapılamaz.
Ö

Öykü D.

18 Ekim 2025 19:50
Teşekkür ederim @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Ekim 2025 19:51
Rica ederim 💕💕💕
S

Sümeyye S.

18 Ekim 2025 20:03
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan Ayça Hanım, merhaba. Elinize emeğinize sağlık, vakit ayırıp yararlı başlıklar altında yanıtlar verdiğiniz için teşekkür ederiz. Aşıyla hiç bir ilgisi olmaya da bilir ama şöyle bir şey sormak istiyorum. Menenjit aşılarının ilk dozunda (3. Ayda yapılmıştı) Bexsero’nun yapıldığı bacakta enjeksiyon bölgesinde dokunduğumuzda hissedilen bir şişlik olmuştu. 2-3 haftada geriledi ve geçti fakat enjeksiyonun yapıldığı noktada, enjektörün girdiği noktada öncesinde olmayan cilt lekesi tarzında cilt renginde değişiklik oldu. Daha önce böyle bir şeyle karşılaştınız mı ya da duydunuz mu?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Ekim 2025 20:05
Çok teşekkür ediyorum @Sümeyye Saygılı hanımcığım. Enjeksiyon yerimde oluşan şişliğin sonrasında çok hafif renk değişimi gözlemlenebiliyor o da en geç 3-4 haftaya geçecektir 💕💕💕
S

Sümeyye S.

18 Ekim 2025 20:09
8,5 aylık oldu hala duruyor, herhangi bir değişiklik olmadan. Ben bunu doktorumuza danışmamıştım hiç belki de var olan bir şeydi diye ama şuan endişelendim.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Ekim 2025 20:10
anne_bebek_hemsiresi instagram hesabım oradan bir fotoğraf atın bakalım dilerseniz görmeden bir şey demem çok mümkün değil
A

Ayşe Ç.

20 Ekim 2025 20:32
1 yas aşısı insanlar yaptırmayın dıyor ama ben aşıya karsı degılım bılgı alabılırmıyım
İ

İrem D. D.

20 Ekim 2025 20:35
Merhaba, oğlum 4 aylık karma aşı ve zatürre aşısını yaptırdığımız gün soğuk havale veya nöbet geçirdi. Eeg, beyin ultrasonu çekildi tetkikler yapıldı. Ancak bir sorun çıkmadı. Doktor aşıdan kaynaklanabileceğini söyledi. Bundan sonraki aşılarda korkmaya başladım ve yaptırmamak istiyorum. Ancak yine de hastalıklardan ürküyorum. Bu durumu yaşayan var mı?
Ayrıca rota virüsü aşısından sonra da besin alerjisi başladı. Bugüne kadar devlet-özel tüm aşılarını yaptırdım. Ama gözüm korkmuyor değil
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 20:49
@Ayşe Çakal 1 yaş aşısı daha önce yaptırdığınız kpa aşısı hatırlatma dozu ve kızamık kızamıkçık kabakulak +su çiçeği aşısı neden yaptırmayın diyorlar ? Her aşıya yaptırmayın diyorlar bu 1 yaşa özel değil ki su çiçeği kabakulak ilkokulda her çocuğu neredeyse yakalayan hastalık ve aşısız olursa çocuğunuz çok ağır bir tablo ile karşı karşıya kalabilirsiniz tabii karar sizin
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 20:55
@irem hanım öncelikle çok geçmiş olsun dilerim aşıdan kaynaklanabilir diyen hekiminizi değiştirmenizi tavsiye edeirm böyle bir açıklama olamaz. Bebeğim anaflaktik şok geçirdi gibi bir durum söyleseniz aşıya alerjik oluşturmuş olabilir diye düşünürüz ama soğuk havale ile aşıları suçlayamayız soğuk havale epilepsi , beyin iltihabı ,kan şeker düşüklüğü, kalsiyum, sodyum ya da magnezyum düşüklüğü nedeni ile bile olabilir tüm bu ihtimalleri size saymadan aşıdan olabilir diyen bir hekimin ciddi anlamda gözden çok şey kaçırdığı aşikar. Rota aşısı konusuna gelecek olursak Rota aşısı gıda alerjisi yapmaz çünkü içeriğinde süt, yumurta, soya, buğday, fındık gibi yaygın alerjen gıdalar bulunmaz. Fakat aynı zamanda denk gelmiş olabilir mi olabilir. Açıkçası sorunuz için verebileceğim yanıtlarbunlar aşılardan korkmayınız. Hastalıklar daha tehlikeli
T

Tansu Y.

20 Ekim 2025 21:17
Merhabalar, bebeğim 10 hafta 6 günlük 2. Ay aşılarını yaptırdım. Özel aşılarıda yaptırmak istiyorum fakat kaç doz hangi aylarda yapılmalı bilmiyorum. Menenjit için olan aşıyı 7 veya 9. Ayda yaptırırsak geç kalmış olur muyuz. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Ekim 2025 21:47
Rota yaptıracaksanız rotateq marka 3doz olanı yaptırabilirsiniz şu an. Rotarix için hafta geç. Menenjitleri de ben kendi oğluma ikisini aynı anda 3-5-13. Ay planladım. Arzu ederseniz öyle ilerleyebilirsiniz
Hanife G.

Hanife G.

21 Ekim 2025 12:17
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan menenjit aşımız hasta oldupu için gecikti 7.ayın sonunda yapılmssı gerekirken 8. Ayın sonunda yapıldı 2. Doz bexero ve 1. Doz menveo. Şimdi 9. Ay aşısı var doktor 21 gün geçsin diyor 9. Ayın sonunda aşı olucak. Bi sıkıntı olur mu. Bir de bu 9. Ay aşısı için zorunlu değil diyor hekimler ama sağlık ocağı ısrarlazorunlu diyor 🙄
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ekim 2025 12:18
9. Ay bitene kadar yaptırabilirsiniz. Göç alan bir yerde yaşıyorsanız yaptırmanızşart
N

Nursena K. ..

21 Ekim 2025 12:56
merhaba bize doktorumuz bexero 5-7-13 nimenrix 6-13 önerdi eksik mi yaptırmış olduk
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ekim 2025 13:51
Bazı hekimler 2 bazıları3 doz yapılmasını öneriyor aynı anda yaptırıyorsanız aynı olması daha iyi bağışıklık sağlıyor yanlış yapmışsınız diyemeyiz
S

Seher G. G.

22 Ekim 2025 11:14
Merhabalar benim bebeğim şuan 1 ay 1 haftalık bu ayın sonunda rotatixe başlasam diğer dozunuda 4. Ayda yaparım menejit aşılarınada 3 .ayda a ve b grubuna ilk dozlarını aynı anda yapsam olurmu ağır seyredermi yani aşı tablosu uygun oluyormu Ayça Hanım sizden rica etsem 🙏🏻 ve sonradan menenjit dozlarına nasıl devam edeyim gene 5. Ayda a grubumu oluyor sadece
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 11:16
Rotayı aynen söylediğiniz gibi yaptırın Menenjitleri de aynı anda 3-5-13. Ayda yaptırabilirsiniz 🙏🏼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir