Aşı Gündemi
977 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 19:23
Kıymetli anne/babalar bu konu başlığı altında aşılar ile alakalı yanlış bildiklerimiz , bildiklerimiz , bilmediklerimiz, sorularımız varsa buyrun yanıtlayalım 💕💕💕

Ayşegül A.
7 Ekim 2025 10:55
Merhabalar ayça hanım.oğlum 4,5 aylık.emziriyorum.ben kendime grip aşısı yaptırabilir miyim? Sakıncası olur mu?ücretli mi oluyor? Yaptırmam gerekir mi?
A
Ayşegül Ü.
7 Ekim 2025 10:59
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan çok teşekkür ediyorum yanıtınız için, haftasonu hekimimizle görüşeceğiz inşallah o zaman ona da sorarım🙏🏻🌻🌻

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 10:59
Merhabalar arzu ediyorsanız grip aşısı yaptırabilirsiniz kendinize. Grip aşıları inaktif virüs aşılardır ve anne sütüne geçmez. Aksine aşı yaptırırsanız antikorlardan bebeğinizin de faydalanmasını sağlarsınız. 6 aydan küçük bebeklere grip aşısı yaptıramadığımız için anne babanın aşılanmasını daha uygun görüyoruz. Kronik hastalıkları olanlar ve gebelere ücretsiz. Fakat aile hekimlikleri kronik bir tanı yazarak grip aşısısını almanızı sağlayabilir bir aile hekimliği ile görüşün ücretli alacaksanız da en son 560 TLydi. Fakat bir çok hekim reçete ediyor ve sgk karşılıyor. 💕
G
Gülşah B.
7 Ekim 2025 21:26
Merhabalar kızım 20 aylık dün saat 14.00’de bexsero ikinci doz oldu bugün akşam sekize kadar ateşi sürekli çıktı 4 saate bir parol verdim sürekli düştü tekrar çıktı en son duş aldırdım ateş düşürücüsünü verdim yine de düşürmeyince acile başvurdum acilde serum takmak istedi doktor ama damar yolu açamadılar prednol iğne yaptı bacağından ateşi düşmüştü şimdi eve geldik ölçtüm alından 38.30 boyundan39.4 çıkıyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun dolven ce Calp ol yazdı doktor bize ayrıca boğazına baktılar bazı şişmiş dedi aşı öncesinde hiçbir şey yoktu çocuğumun fark edemedik demek ki ya da sonrasında oldu tesadüf şu an ne yapmam gerekiyor bilmiyorum prednol iğneye saat 22.30’da yaptılar ilaç olarak da en son 20.30 da parol vermiştim tekrar ilaç vereyim mi ne yapayım lütfen bana yardımcı olun

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 21:34
Diğer başlıktan yazdım size ama dolven verin takibe devam edelim düşmezse tekrar hastaneye götürmeniz gerekecek.
F
Fatoş G.
7 Ekim 2025 21:34
Rota ve menenjitlerin 2.dozlarını 4.5 aylıkken olduk. Diğerleri ne zaman

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 22:11
3.doz yaptıracaksanız 13 aylıkken aşılama yaptırabilirsiniz rota 2. Doz yapıldıysa hangi marka olduğu önemli bazıları 2 bazıları 3 suş
T
Türkan K.
7 Ekim 2025 22:33
Merhaba bebeğim 124 günlük ikinci ay aşılarını menenjit aşısınını yaptırdım ikinci doz rota aşısını ne zaman yaptırmalıyım ve yaptırmak zorunda mıyım

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ekim 2025 18:34
Rota aşısını hangi marka yaptırdınız ? Bazı markalar 2 doz bazı markalar 3 doz yapılıyor ona göre konuşabiliriz
Z
Zeynep K.
8 Ekim 2025 18:41
Hocam merhaba kızım 9 aylık rota bitti bu ay menenjit yaptırmak istiyoruz ama korkuyorum , kızımın çoklu gıda alerjisi var , bu yüzden kızamık aşısı olmayacak ama menenjite sorun yaşar miyiz bilemiyorum

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ekim 2025 18:45
Merhaba menenjit aşılaması için biraz geç kalmışsınız sanırım. 3. Ayda başlamanız gerekirdi. Ama şimdi de başlanabilir menenjit aşısı gıda alerjisi olan durumlarda yapılır evet çünkü bakteri bileşenleri ile etkileşime giren bir aşıdır.gıda proteinleri ile ilgili bir durum söz konusu değildir. Fakat bebeğinizin bir anaflaksi geçirmiş olması durumunda daha temkinli tam teşekküllü hastanelerde (önlem amaçlı ) yapılmasını isteriz. Gıda alerjisi menenjit aşısına engel değildir.
G
Gülşah B.
9 Ekim 2025 07:26
Merhabalar tekrar 20 aylık kızıma pazartesi günü öğlen saat 14.00 da bexsero 2. Doz vuruldu daha önce de yazmıştım size cevaplamıştınız sağ olun . Pazartesi gününden beri ateşi yüksek düşür bildiğim için gitmemiştim ama Salı gecesi düşüremediğim için acile başvurdum acil de serum takamadılar o yüzden prednol iğne yapıldı eve geldiğimde ateşi hala yüksekti siz söylediniz dolven verdim düştü gün içinde de ateşi mi daha çıkmadı sağlık ocağına götürdüm boğaz enfeksiyonu olduğunu sol tarafında bayağı yara gibi olduğunu söyledi dedi pesitus ve Amoklavin verdi akşam antibiyotik de peditusu da içirdim dOLven de verdim uyudu şimdi saat 5:30’da sıcak geldi bana ateşini ölçtüm 39 çıktı hemen ılık uygulama yaptım ve5 ml Calpol verdim 1 saatten fazla geçti hala ateş 38 cam açık oda sıcaklığını da düşürdüm ne yapmalıyım hastaneye mi götüreyim tekrar lütfen yardımcı olun
G
Gülşah B.
9 Ekim 2025 07:27
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
G
Gizem B.
9 Ekim 2025 07:34
Merhaba 2. Ay başında rotarix yaptırdım bebeğime şimdi 4,5 aylık 2. Doz için geç kalmadım değil mi hemen bu ara yaptıracağım

Ayça K. A.
Hemşire
9 Ekim 2025 08:39
@Gülşah Baykara hanım diğer başlıkta sorunuzu yanıtladım 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Ayça K. A.
Hemşire
9 Ekim 2025 08:41
Merhaba @Gizem Bayram hanım 2.doz için geç kalmamışsınız fakat bir an önce uygulanmasımda koruması açışından fayda var sevgilier ❤️
E
Elif Ş.
9 Ekim 2025 19:52
Merhabalar nimenrix aşısı için 3 ay +7 günlükken başlanır mı yani 97 günlükken . 3. Ayda başlanır deniliyorya 3.ayı doldurduğumuz gün mü başlanması gerek mesela 11 ekimde 3 aylık oluyor tam 16 sında yaptırsam olur mu

Ayça K. A.
Hemşire
9 Ekim 2025 20:03
16 sında yaptırabilirsiniz. 3-5-13. Aylarda pratikte uygulanıyor. 4. Aya girmeden yaptırmış olsanız kafii 🙏🏼
T
Tülin T. ..
18 Ekim 2025 12:17
1 yaş kızıma grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum.henüz kendi doktoruma danışmadım, internettenn baktığım kadarıyla farklı markalarda var.hangi marka daha çok öneriliyor bilgi verirseniz çok sevinirim

Ayça K. A.
Hemşire
18 Ekim 2025 13:48
Vaxigrip Tetra ve Influvac Tetra var zaten hekiminiz karar verse daha iyi olur. Aşılama ya tek doz ya da ay ara ile 1yarım yarım uygulaoyor ona da hekiminiz karar vermeli.