Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
23253 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 16:32
Merhaba anneler!
Bebeğinizin büyümesini merak ediyorsanız, yorumlara doğum kilosu ve aylık kilo bilgisini yazın, birlikte değerlendirelim.
✅ Kilo artışı, sadece tartıyla değil; bez sayısı, huzuru ve gelişimiyle de değerlendirilir.
❗ Unutmayın, her bebek farklı hızda büyür.
Bebeğinizin büyümesini merak ediyorsanız, yorumlara doğum kilosu ve aylık kilo bilgisini yazın, birlikte değerlendirelim.
✅ Kilo artışı, sadece tartıyla değil; bez sayısı, huzuru ve gelişimiyle de değerlendirilir.
❗ Unutmayın, her bebek farklı hızda büyür.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:23
Safiye hanım bebeğinizin kilo alımı gayet güzel aynı şekilde devam edebilirsiniz katı gıda için ısrar zorlama yapmayın şu an hala tadım aşamasındasınız doyma aşamasında değilsiniz

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:25
İrem hanım bebeğinizin kilo alımı çok güzel sadece anne sütü ile devam edebilirsiniz sadece size önerim sütünüzün akışını kontrol etmeniz olacak hızlı gelebilir eğer hızlıysa önlem almanızı öneririm

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:28
Şeyma hanım bebeğinizin kilo alımında 375 gr eksik var her emzirme sonrası sağım yapmanızı öneririm ya da 2 saatte bir sağım yapmanızı öneririm ve emzirme sonrasında bebeğinize sağmış olduğunuz sütü vermenizi öneriyorum bir hafta sonra yeniden kilo kontrolüne giderseniz çok iyi olur

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:29
Hande hanım bebeğinizin kilo alımı çok çok iyi ısrar zorlama yapmadan devam

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:31
Songül hanım bebeğiniz şu an 13 günlük ve 13 günlük bebeğe göre kilo alımınız çok iyi sadece anne sütü vererek devam etmenizi öneririm ancak süt akışınızın hızlı olup olmadığını kontol edin
A
Amine A.
6 Ekim 2025 18:32
Dk. 3580 52 cm şu an 6 ay yeni girdi 9500 kilo 70 cm kilo alımı sadece anne sütü kilo alınmı hızlı ise emzirme aralarını mı açmalıyım ne yapmalıyım ?

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:33
Şeyma hanım bebeğinizin kilo alımı gayet güzel Israr zorlama yapmadan aynı şekilde devam edebilirsiniz
S
Seval K. ..
6 Ekim 2025 18:33
Doğum kilosu 3410 14.06.2025 doğumlu 3 ay 21 günlük şuan 6700 63 cm boy normal midir

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:35
Elif hanım bebeğinizin kilo alımı sınırda güzel gidiyor şu an hala tadım aşamasındasınız bebeğinize ısrar zorlama yapmayın doyurmak için siz ısrar zorlama yaptıkça bebek reddeder. Gece sürekli uyanmasının sebebi diş sancısı Siz önerim diş sancısını Gidermeniz olur doktorunuza başvurarak yardım alabilirsiniz

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:36
Sena hanım bebeğinizin kilo alımı gayet güzel aynı şekilde devam edebilirsiniz

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:39
Cennet hanım bebeğinizin kilo alımı çok fazla görünüyor bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar. Bebeğinizin beslenmesine siz karar vermeyin bebeğiniz ne zaman beslenmek isterse o zaman beslensin. Bebekte diş sancısı olabilir Bu dönemde damaklarını kaşımak için sürekli ağzına bir şey almak istemesi normal burada yapmanız gereken şey diş sancısını gidermeniz olur ve bebeğinizi rahatlattığınız zaman beslenme aralıkları da uzayacak ve düzene girecektir

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:40
Kübra hanım bebeğinizin kilo alımı gayet normal aynı şekilde devam edebilirsiniz ısrar zorlama yapmayın ve başka bebeklere göre bebeğinizi kıyaslamayın

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:42
Seval hanım bebeğinizin kilo alımı gayet normal aynı şekilde devam edebilirsiniz

Emine D.
6 Ekim 2025 18:42
Dk 2610 kız bebek 8 günenfeksiyon sebebiyleyoğun bakımda kaldı yogun bakımdan çıkarken 2460 dı kilosu şuan 3 aylık 5300 kg

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:48
Emine hanım bebeğinizin kilo alımı şu an için çok iyi mama kullanıyorsanız bırakmanızı öneririm sütünüzü arttırmak için her 2 saatte bir hastane tipi elektrikli göğüs pompası ile sağım yapmanızı ve bebeğinizi aktif emzirmenizi öneririm

Emine D.
6 Ekim 2025 18:50
Mama kullanmıyorum sadece anne sütü

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
6 Ekim 2025 18:50
Emine hanım o zaman ısrar zorlama yapmadan devam edin çünkü her şey yolunda görünüyor
A
Ayşe K.
6 Ekim 2025 18:55
Merhaba kolay gelsin bebeğim 2760 doğdu 5.ayına girmesine 5 gün kaldı 6250 kg aslındaiyi gidiyodu kilo alımı ama son ay 40 günde 500 gram aldı normal misizce
İ
İrem
6 Ekim 2025 18:59
Süt hızını ne şekilde kontrol edeceğiz hocam acaba hızlı ise ne yapmak gerekir
G
Gözde ..
6 Ekim 2025 19:09
Merhabalar doğum 10 Mayıs kız bebek kilosu 3000 gr 49 cm, en son kontrol 4 ay 9 günlükken 5960 gr 63 cm çıktı. Şuan evde tartıldığında 6150-6200 gr arası değişiyor boyunu bilmiyorum sadece anne sütü ile besleniyor doğduğundan beri. Yalnız ilk üç gün içinde 2700 e kadar düşmüştü. Ben de çok endişeliyim kilo alımı konusunda cevap verirseniz sevinirim. Emzirme konusundaki önerilerinize de açığım çünkü yeteri kadar emiyor gibi gelmiyor. Çişli bez sayısı 3-4 oluyor bazen 4-5 oluyor karışık. Ama keyfi yerinde oluyor bilemiyorum. Elimden geldiği kadar sık beslemeye çalışıyorum.