Lohusa Depresyonu

537 görüntüleme
Ş

Şerife K.

28 Eylül 2025 15:31
15 gün önce doğum yaptım. Lohusa depresyonu yaşıyorum sanırım. Bebek uyurken asla uyuyamıyorum ve dinlemiyorum geceleri de bebek zorluyor çünkü. Sütüm de az olduğu için bazen doymuyor mecburen mama veriyorum ve bu da beni çok üzüyor. Sanki bebeğime zarar veriyorum gibi hissediyorum. Geceleri bebeğim uyumayınca çok sinirleniyorum. Bu durumu yaşayan ve atlatan var mı,bebek uyurken uyumayı nasıl başarıyorsunuz😔
Feyza Ö. .

Feyza Ö. ..

2 Ekim 2025 15:17
Evet yaşıyordum , sütüm yetmiyor diye mama verdim sonra biberona alıştı memeyi almaz oldu. Meme reddi yaşadım benim Psiko iyice gitti tabii sonra sağıp vermeye başladım o kadar yorucu geldi ki bir arkadaşıma derdimi anlattım o bana pes etme mamayı azaltarak bırak sık sık emzir bol su iç dedi başta zorlandım bebek de zorlandı ama şükür şimdi memeye alıştı sütüm de yetiyor hatta biberonu almıyor şimdi
Ş

Şerife K.

2 Ekim 2025 15:18
Kaçıncı ayda tamamen bıraktırabildiniz peki. Özellikle geceleri çok zorlanıyorum bu konuda ben.
Ö

Özge U.

2 Ekim 2025 15:42
Aahhh güzel anneler.. Yaşadıklarınız o kadar normal ki sadece size bunu biri söyleyene kadar anlamıyorsunuz ve genelde aile üyelerinin yargılayıcı bakışlarına maruz kalmak size kendinizi daha kötü hissettiriyor ama yaşadığınız çok NORMAL. Bebeğim 10 günlüktü tek başıma kaldım ve o zamandan beri desteksiz bakıyorum.20 günlüktü bebeğim bir gece o kadar sinirlendim ki odada tek başına bırakıp içeri gittim. Kendimi o kadar yetersiz hissediyordum ki kime kızacağımı bikmiyordum. Şimdi 10 aylık oldu. Kendinizi yıpratmayın lütfen yaşadıklarınız çok normal. Yardıma ihtiyacınız olduğunda istemekten çekinmeyin. Yaptığınız şey insan üstü gayret. Herşey yoluna girecek.
Feyza Ö. .

Feyza Ö. ..

2 Ekim 2025 17:25
Şerife Hanım bebeğim mamayı bıraktığında 2 aylıktı şimdi 5,5 aylık sık sık emzirdim tabii öyle aştık sizin avantajınız meme reddi yaşamıyor oluşunuz yani memeye alıştırmanız sütünüzü artırmanız daha kolay. Biberonla giderseniz memeyi az emerse süt artışı olmazsa biberondan daha rahat emdiği için memeyi reddetme ihtimali var o yüzden sık sık emzirin mama desteği gerektiği yerde tabii verin ama ben dediğim gibi kendi yaşadığım böyle . Mama vermek kötü bi şey değil tabii ama her şey yolundaysa sütünüz gelecektir ve siz daha ilk günlerdesiniz , gece de emzirin bebek istedikçe hatta gece emzirmesi süt artırmada daha etkiliymiş , ilk zamanlar uykusuzluk çok normal gündüz fırsat buldukça uyuyun bebek uyudukça uyuyun , destek olacak birileri varsa destek isteyin benim kimsem yok yalnız baş ettim.
Ş

Şerife K.

2 Ekim 2025 17:27
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Beni de duanızda eksik etmeyin ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir